یوسفی در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد:
پایه بحث کامیونداران با کشور ترکیه مسئله سوخت است/ رئیسجمهور و معاون اول قول پیگیری دادهاند
یک عضو هیات رئیسه مجلس گفت: الان در مسئله کامیونداران پایه بحثها سوخت است، اگر سوخت درون کشور ما به کامیونداران خودمان یک قیمتی داده میشود برای مردم است، مگر الان وقتی کامیوندار ایرانی به ترکیه میرود و بیمار میشود و چندین برابر پول درمان میدهد ما به کشور ترکیه گلایه میکنیم؟
مجتبی یوسفی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره پیگیری وضعیت ۳ هزار کامیون مانده در مرزهای کشورمان با ترکیه گفت: تذکرات را در این خصوص دادهایم، جلسهای هم با آقای عارف داشتیم. در کمیسیون عمران هم با آقای رئیسجمهور جلسهای داشتیم و بنا شد آقای عارف یکی از وزرا را مامور کند تا برود این موضوع را پیگیری کند.
این عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دکترین دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای رابطه دوستانه با همسایگان است، البته برای حفظ منافع مشترک و به نوعی منافع کشور این امر مهم است. از این جهت باید وزارت امور خارجه و وزارت راه جدیتر ورود کنند.
وی ادامه داد: ما این مسئله را دنبال میکنیم چراکه بالاخره نگرانی داریم در آن دما و سرمای شدید منطقه این گونه کامیونداران بلاتکلیف بمانند کار درست و مناسبی نیست از این جهت حتما این را هم ما از وزارت خارجه و وزارت راه انشاالله دنبال میکنیم و انتظارمان این است که مسئولین اجرایی این موضوع را در اولویت قرار دهند و بیشتر توجه کنند.
این نماینده مجلس عنوان کرد: بخشی مساله مربوط به بحثهای گمرکی است و بخشی هم یک نوعی عدم تعامل کشور ترکیه است. یعنی آنها محدودیتهایی را بر خلاف قوانین بینالمللی در نظر گرفته است.
وی با اشاره به اینکه هر کشوری یکسری قوانین بینالمللی و یکسری قوانین داخلی دارد، ادامه داد: الان هزینه درمان در ترکیه چند برابر برای ایرانیان است و حتی برای کشور خودشان هم گران است. حالا ما چون یارانه به مردم میدهیم میتوانیم به ترکیه بگوییم به مردم ما یارانه برای درمان بدهید؟ اگر ما سوخت در درون کشور برای مردممان به یک قیمت میدهیم این توقع بیجایی است که کشور ترکیه بگوید سوخت را به کامیون داران همان قیمت دهیم قطعا این حرفها در بعد بینالمللی درست نیست.
این نماینده مجلس بیان کرد: مثلا کشورهای اروپایی مالیات و معافیتهای مالیاتی برای شهروندان خودشان دارند یا بلعکس عوارضی را از مسافرینی که به آنجا میروند میگیرند. یک کشور میتواند بگوید چرا شهروندان من برای ورود به آن کشور عوارضی پرداخت میکنند؟ یکسری قوانین بینالمللی است و یکسری قوانین برای مردم همان کشور.
وی گفت: الان در مسئله کامیونداران پایه بحثها سوخت است، اگر سوخت درون کشور ما به کامیونداران خودمان یک قیمتی داده میشود برای مردم است، مگر الان وقتی کامیوندار ایرانی به ترکیه میرود و بیمار میشود و چندین برابر پول درمان میدهد ما به کشور ترکیه گلایه میکنیم؟