ابوترابی فرد:
وابستگی انرژی مصرفی به گاز طبیعی یک خطای استراتژیک و راهبردی است/ سرمایهگذاران داخلی و خارجی تمایل به سرمایهگذاری در حوزه انرژی پاک در کشور ندارند
خطیب این هفته نماز جمعه تهران گفت: به دلیل سیاستگذاری غلط در بازار انرژی هیچ سرمایهگذاری داخلی و خارجی حاضر به سرمایهگذاری در حوزه انرژی پاک در کشور نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید محمد حسن حجت الاسلام ابوترابی فرد در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با توصیه به تقوی الهی گفت: خدای متعال برای هدایت انسان در مسیر تقوا و کمال دو مشعل پرفروغ فراروی بشر قرار داده است. مشعل نخست که از درون جان بشر نورافشانی میکند و مسیر سعادت را فراروی انسان تعریف مینماید، مشعل عقل است. مشعل دوم معرفت وحیانی است. سلوک عقلانی تنها راه بر رسیدن به معرفت وحیانی و حضور در مدرسه انبیاء الهی است.
وی ادامه داد: در مدرسه انبیاء الهی پیامبر اسلام معارف وحیانی را در دو چهره و در دو لباس فراروی ما قرار داده است. حضور در مدرسه قرآن یعنی حضور در مدرسه نبوت و رسالت و امامت. این گوهر بسیار ارزشمند است. خدا بشر را مفتخر نموده است به گفتگو و ما را مخاطب سخن خود قرارداده است.
خطیب این هفته نماز جمعه تهران تصریح کرد: چهره دیگر وحی در جمال نورانی پیامبر اعظم (ص) و امیرالمومنین علی (ع) و اهل بیت معصوم آن حضرت تجلی یافته است یعنی اگر میخواهیم آموزههای وحیانی را درک کنیم وبه آن معرفت پیدا کنیم و صراط مستقیم را بشناسیم و در آن گام برداریم باید پیامبر اعظم و اهل بیت عصمت و طهارت را بشناسیم.
ابوترابی فرد با بیان اینکه حضرت زهرا (س) برای همه جامعه اعم از مردان و زنان آموزههای فراوانی دارد، تصریح کرد: یکی از مهمترین آموزهها که رهبری هم در دیدار با بانوان به آن اشاره کردهاند نهاد خانواده است. یعنی امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) در کنار هم. نخستین پیام این آموزه این است که جوانان اعم از زن و مرد بدون همسر شایسته و صالح نمیتوانید در زندگی دنیوی خود به آرامش و سکون دست پیدا کنید. انسان بدون همسر شایسته آرامش ندارد بلکه اضطراب دارد.
وی با اشاره به نقش انتخاب همسر در زندگی فرد، گفت: همسران صالح موجب آرامش یکدیگر هستند. همسران عاقل موجب آرامش و اطمینان یکدیگر و دو خانواده و جامعه میشوند. بنابراین باید برای ارتقای سطح عقلانیت و دیانت در جامعه تلاش کرد.
خطیب این هفته نماز جمعه تهران در خطبههای دوم نماز جمعه این هفته در تهران با اشاره به تحولات سوریه گفت: رژیم صهیونیستی که در برابر طوفان الاقصی تکانههای سخت و شکنندهای را تجربه کرده است و ریشههایش رو به پوسیدگی و خشکی گذاشته در برابر تندبادی برآمده از مقاومت که بر پایههای ایمان، استقامت و باور فراگیر و مبتنی بر اعتماد خداوند سبحان حمایت ملتهای مسلمان شکل گرفته است تاب استقامت ندارد و مقاومت میتواند با نقش آفرینی راه را برای فروپاشی این شجره خبیث در منطقه هموار کند و قطعا اسرائیل در برابر تندباد برآمده از اراده آنان تاب استقامت ندارد.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی که در تحقق اهداف نظامی خود در مواجه با مقاومت اسلامی و حزب الله در جنوب لبنان شکست خورده و مجبور به پذیرش آتش بس شده است برای متوقف کردن زنجیره شکستهایش با محوریت ایالات متحده و همکاری برخی از کشورهای منطقه و با توسل به خشونت سوریه بیدفاع را مورد تهاجمی گستاخانه قرار داده است. ارتش رژیم صهیونیستی با بیش از ۵۰۰ حمله هوایی تاسیسات و زیرساختها و مراکز تحقیقاتی و… را مورد هدف قرار داده است کسانی که این بستر را برای فروپاشی زیرساختهای اقتصادی و دفاعی سوریه فراهم کردند و دستشان در دست اتاق فکر امریکایی و صهیونیستی بود باید در برابر امت اسلامی و ملتهای مسلمان و ملت خود پاسخگو باشند. نگاه به این حادثه برای فهم کار بزرگی که نیروهای مقاومت اسلامی در سوریه و عراق با سیاستهای راهبردی مستشاران هوشمند نظامی ایران شخصیتهایی مانند سردار شهید سلیمانی شهید المهندس برای جلوگیری از چنین رویدادهایی نمودند، کافی است. نگاه به این حوادث ما را متوجه میکند که چه کار بزرگی با کمترین هزینه ممکن در یک دهه قبل اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: جنایات رژیم سفاک در غزه، جنوب لبنان و سوریه عزم و اراده محور مقاومت به ویژه دلیر مردان فلسطین و سوریه را برای مبارزه با این رژیم مضاعف کرده است و آنچه رهبری معظم در آزادسازی مناطق تصرف شده فرمودهاند، قطعا محقق خواهد گردید. بخش مهمی از سیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران توسط مقامات ارشد کشور و تحرکات وزارت خارجه تبیین گردیده است. بازگشت ثبات، تامین امنیت مردم سوریه و تمامیت ارضی این کشور و کوتاه کردن دستان آلوده به جنایت آمریکاییها و صهیونیستها دغدغه اصلی محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران است و با کمک خدا و هوشیاری ملت مسلمان برای تجدید حیات این ملت عزیز و تمامیت ارضی این کشور و خلق یک سوریه متحد هموار گردد.
خطیب این هفته نماز جمعه تهران با اشاره به پویش کاهش دو درجه گفت: ایران بالاترین ذخایر ثبت شده نفت و گاز جهان را در اختیار دارد و دومین کشور دارنده ذخایر ثبت شده گازی در جهان است. فرصت مهمی است. ثانیاً در یکی از بالاترین سطوح دانش و فناوری در صنایع کلیدی نفت و گاز و برق قرار داریم که انقلاب اسلامی آن را خلق کرده است. با وجود تحریمها در سالهای اخیر سالانه ۲۷۵ میلیارد مترمکعب گاز استخراج و به شبکه توزیع هدایت میشود. در حالی که در سال ۱۴۰۰ کل تولید گاز کشور ۲۳۲ میلیارد مترمکعب بوده است با همه تحریمها امروز به ۲۷۵ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است. در طول سه دهه گذشته با دانش و مدیریت کارشناسان و کارکنان صنعت برق، نفت و گاز امروز ایران دارای زیرساختهای منحصر به فرد در حوزه انتقال و توزیع برق و گاز است. ۴۰ هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی در کشور داریم اینها ظرفیتهایی است که ما در اختیار داریم.
وی با اشاره به نقاط ضعف گفت: با این ظرفیتها در حوزه انرژی با چالشهای جدی روبرو هستیم. به طور کلی به نظر حقیر ناترازی حوزه انرژی به سه عامل اصلی بازمی گردد اول وابستگی بالای مصرف کشور به گاز طبیعی است. دوم رشد غیر بهینه مصرف یعنی شدت انرژی. سوم محدودیت درافزایش تولید. مسئله اول؛ گاز طبیعی اصلیترین حامل انرژی کشور است. بیش از ۷۰ درصد از انرژی مصرفی کشور از گاز طبیعی است. به نظر حقیر این وابستگی به گاز طبیعی یک خطای استراتژیک و راهبردی است و باید مسئولان کشور بیدار باشند مگر میشود مصرف انرژی کشور را ۷۰ درصد با گاز گره زد علاوه بر اینکه نقش تعیین کننده در آلودگی هوا دارد. بیش از ۹۰ درصد برق تولیدی کشور وابسته به گاز طبیعی است باید از این خطای راهبردی خود را بیرون بیاوریم. در برنامه هفتم این موضوع پیش بینی شده است اما باید جز اصلیترین تصمیمات کشور باشد. کمتر از ۵ درصد از تولید برق کشور به سایر منابع برقآبی و اتمی و تجدیدپذیر وابسته است. به دلیل سیاستگذاری غلط در بازار انرژی هیچ سرمایهگذاری داخلی و خارجی حاضر به سرمایهگذاری در حوزه انرژی پاک در کشور نیست. البته اطلاع دارم در دولت سیزدهم در این مورد برنامههای جدی داشتند و در دولت فعلی باید این تصمیمات به صورت جدی عملیاتی شود.
ابوترابی فردگفت: ایران در جهان در ظرفیت انرژی خورشیدی رتبه اول را دارد یعنی این ظرفیت در کشور است اما استفاده نشده است، در واقع انرژی فسیلی اجازه نداده است به این موضوعات فکر کنیم. شدت مصرف انرژی یعنی بیش از نیاز در بخشهای غیرمولد اداری، خانگی و. . وجود دارد. همچنین در حوزه تولید مصرف غیراصولی است. همه کشورها تلاش کردهاند مصرفشان را با شتاب کاهش دهند اما متاسفانه مصرف ما در این سی سال با شتاب افزایش پیدا کرده است. در ایران در سی سال اخیر شاهد رشد ۸۵ درصد رشد مصرف داریم. ساختار فعلی حاکم بر توزیع و مصرف انرژی ساختار ناکارآمدی است. براساس ارزش حرارتی به طور میانگین روزانه معادل ۷ میلیون بشکه ما انرژی در داخل کشور مصرف میکنیم که دو برابر میانگین جهانی است اگر ما به میانگین جهانی نزدیک شویم یعنی ۷ میلیون بشکه به ۳.۵ بشکه کاهش پیدا کند معادل ۸۰ میلیارد دلار است که با آن میشود اقدامات بسیاری در زمینههای دیگر در کشور انجام داد. باید دولت مجلس مردم و همه باهم برای حرکت در این مسیر همگام و همراه شوند. نمیشود مصرف انرژی در ایران ۱۵ برابر ژاپن و دو و نیم برابر چین باشد.