وزیر ارتباطات:
طرح رفع فیلترینگ به مرکز ملی فضای مجازی ارجاع شد
وزیر ارتباطات گفت: طرح رفع فیلترینگ به مرکز ملی فضای مجازی ارجاع شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ستار هاشمی وزیر ارتباطات در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره طرح جدید دولت درباره رفع فیلترینگ گفت: طرح وزارت ارتباطات درباره فیلترینگ در شورای سران قوا مطرح شده است پس از آن به شورای عالی فضای مجازی رفته است.
وی ادامه داد: طرح رفع فیلترینگ به مرکز ملی فضای مجازی ارجاع شده است و در حال بررسی است.
هاشمی با اشاره به اینترنت استارلینگ گفت: ما از فناوریهای جدید حتماً استقبال میکنیم اما بالاخره قواعدی که در عرصه بینالملل وجود دارد و قواعد پذیرفته شدهای که هست بایستی مدنظر قرار گیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: بحث حقوق سرزمینی یک ادبیات به رسمیت شناخته شده در همه مجامع بینالمللی است. طبیعتاً موضوعی که وجود دارد این است که استفاده از اینترنت ماهوارهای به صورت کلی میتواند برای پوشش مناطقی که صعبالعبور است کمک کند، لذا این امکان برای ما که زیرساختهای ارتباطیمان در این مناطق کمتر است یک کمک میتواند باشد اما طبیعتاً حقوق سرزمینی هم بایستی مدنظر قرار بگیرد و این یعنی آنها باید با درخواست، از داخل کشورمان مجوز بگیرند.
هاشمی درباره رفع فیلترینگ گفت: نکته ای که وجود دارد و این فرآیند را زمان بر کرده است این است که ما باید به یک زبان مشترک برسیم. چراکه تصمیم گیری درخصوص موضوعی به این اهمیت نیاز دارد که یک همگرایی و هم افزایی ایجاد شود. تصمیمات باید مبنای کارشناسی بوده و قابل دفاع باشد و تصمیمی که می گیریم تصمیمی باشد که فردا از آن برنگردیم. اگر ذینفعان مختلفی را که به صورت طبیعی در فضای مجازی هستند را در نظر بگیریم و قرار باشد اینها به یک نقطه مشترک برسند به طور طبیعی کار ساده ای نیست و زمان بر است اما ما خوشبین هستیم که در آینده نزدیک این تصمیم گیری در مرکز ملی انجام شود و در صحن شورای عالی مجازی مطرح شود.
وی درباره قفل کودک گوگل گفت: این هم یکی از موضوعاتی است که ما در همین طرح مد نظر داریم بحث ارائه بسترها و ابزاری برای خانوادهها است تا بتوانند برای مدیریت کودکان از آن استفاده کنند.
وزیر ارتباطات درباره هوش مصنوعی و مشکلات ناشی از آن گفت: هوش مصنوعی یکی از مظاهر تکنولوژی است و خیلی از حوزه ها را متاثر از خودش می کند. یکی از موضوعاتی که به صورت طبیعی دغدغه همه کشورها است بحث اشتغال است هوش مصنوعی به صورت طبیعی باعث می شود بحث اشتغال در برخی از حوزه ها کاهش پیدا کند. ما در این زمینه چه بخواهیم وچه نخواهیم یک سری از مشاغل را هوش مصنوعی از بین خواهد برد و این یک آسیب جدی اجتماعی است که طبیعتا سایر حوزه ها را متاثر از خودش می کند.
وی ادامه داد: اما اینکه ما چه تدبیری داشته باشیم که از این ظرفیت استفاده کنیم نکته ای است که می شود این کار را کرد چراکه طراز اشتغال هوش مصنوعی مثبت است. یعنی شغل هایی که ایجاد می شود بیشتر از شغل هایی است که از دست میرود بنابراین برنامه ریزی برای دوره های مهارتی و صحبت های زیادی در این باره داشته ایم و برنامه ریزی هم انجام داده ایم برای توسعه دوره های مهارتی البته منظوردوره هایی که منجر به دریافت مدرک می شود نیست. بلکه دوره هایی است که افراد بتوانند از آن استفاده کرده تا در کسب و کارهای مختلف جذب شوند.
هاشمی گفت: بحث های زیرساختی را باید در این زمینه تقویت کنیم و این در دستور کارما است طبیعتا بخشی از این فناوری ها و زیرساختهای آن را باید وارد کنیم و از ظرفیت فناوری های بین المللی نیز حداکثر استفاده را داشته باشیم.
وی ادامه داد: البته این می طلبد که در حوزه هایی که ظرفیت داریم این ظرفیت ها را تقویت کنیم. یکی از این حوزه ها نیز حوزه تولید محتوا است. یکی از ظرفیت های هوش مصنوعی اتفاقا این است که در این حوزه پیشران است و به شدت می تواند کمک کند که تولید محتوا کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که در حوزه های نفت و گاز وبرق راندمان پایین به دلیل شبکه های فرسوده داریم در حوزه ارتباطات هم از این فرسودگی ها داریم و آیا قرار است اقدامی درخصوص آن صورت بگیرد تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که به صورت طبیعی فناوری می تواند برای همه صنایع به ارمغان بیاورد بحث بهره وری است. بهره وری این است که ما بتوانیم در جایی که پرتی داریم و یا در حوزه انرژی در جایی که هدر رفت انرژی داریم جلوی آن را بگیریم. ما در وزارت ارتباطات در تعامل با وزارت نفت و نیرو سلسله جلساتی را با نگاه مدیریت هوشمند مصرف انرژی برگزار کرده ایم.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: این طرح را تقریبا نهایی کرده ایم که امیدواریم در هفته آینده در هیات دولت مطرح کنیم و فکر می کنم بتواند کمک خوبی به بحث ناترازی انرژی کند. مطالعات جهانی نشان داده است که هوشمند سازی در بحث مصرف انرژی می تواند بیش از ۱۵ درصد بهره وری و کاهش مصرف را به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: عملا این یک عدد قابل تامل است و ما جلسات کارشناسی آن را دنبال می کنیم و امیدواریم که این طرح را هفته آینده در صحن دولت مطرح کنیم.
وزیر ارتباطات درباره عقب ماندگی در حوزه ارتباطات گفت: حوزه ارتباطات یک حوزه پویا است و طبیعتا ما باید خودمان را به روز کنیم و به روز آوری در حوزه فناوری یک اصل است که باید به آن توجه کنیم.
هاشمی در پاسخ به این سوال که اصل خبر را که وزیر دفاع با رفع فیلترینگ مخالفت کرده تایید می کنید، گفت: این موضوعاتی است که می توانید از خود بزرگواران بپرسید. بحث کارشناسی باید در حوزه های مختلف ایجاد شود تا همراهی ایجاد شود و این همراهی برای ما هم است امیداریم که این وفاق حاصل شود.
وی درباره شماره تلفن هایی که در تبلیغات استفاده می شود در پاسخ به این سوال که آیا این شماره ها به این شرکتها داده شده یا فروخته شده است، گفت: ما به دنبال حفاظت و مراقبت هستیم و وظیفه همه ما است اما اینکه به صورت غیرمجاز این اطلاعات در اختیار قرار گیرد اصلا قابل قبول نیست.