رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور:
خودکفایی در تولید کیتهای ژنتیک کشور حاصل شده است
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از خودکفایی کشور در تولید کیتهای ژنتیک خبر داد.
به گزارش ایلنا، عباس مسجدی آرانی در نشست تخصصی کاشناسان حفاظت و اطلاعات پزشکی قانونی سراسر کشور در گرگان، با اشاره به خودمفایی در تولید کیتهای ژنتیک گفت: بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی باید همه افرادی که تابعیت آنان مشخص نیست، بررسی و تعیین تکلیف شوند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: این افراد در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسانات و استان گلستان شناسایی شده اند و اقدامات و تفاهم نامههای خوبی با وزارت کار تنظیم شد، در پزشکی قانونی هم موظف شدیم با دستور قضات، کار نمونهگیری و تشخیص هویت را انجام دهیم که با تولید کیتهای ژنتیک داخلی با همت و تلاش محققان جوان کشور و شرکتهای دانش بنیان، روند بررسی هویت مشکوک التابعین را تسریع شده است.
وی به بانک ژنتیک کشور هم اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون برنامه ۵ ساله، وظیفه سازمان پزشکی قانونی ایجاد بانک ژنتیک بود که طی چند سال گذشته نزدیک به ۲۶۰ هزار نمونه در این بانک جمع آوری و از این تعداد ۱۷۰ هزار پروفل تهیه و در نرم افزار بانک ژنتیک که این هم از افتخارات نخبگان دانشمند حوزه نرم افزار کشور و کاملا بومی است، بارگزاری شده است.
مسجدی آرانی گفت: با استفاده از پروفایلهای استخراج شده در بانک ژنتیک تا الان در ۹۰ پرونده جرمهایی که سالهای قبل اتفاق بوده، شناسایی و کشف شد که یک پرونده آن مربوط به استان گلستان است.
وی با تاکید بر این که در حوزه علمی از کشورهای پیشرفته چیزی کم نداریم افزود: در مجموعه مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با استفاده از نخبگان جوان و شرکتهای دانش بنیان اتفاقات خوبی در حوزه تجهیزات پزشکی قانونی افتاده است و اکنون در مسیر سفارش به شرکتهای دانش بنیان هستیم که بتوانیم سایر تجهیزات سازمان را تولید داخل داشته باشیم و خودکفا شویم.
مسجدی آرانی با اشاره به این که ۶ هزار هیئت علمی و متخصص به عنوان کارشناس کمیسیونهای تخصصی، عضو افتخاری پزشکی قانونی کشور هستند گفت: سامانه رسیدگی آنلاین رسیدگی به پروندههای پزشکی قانونی در کشور راه اندازی شده است و به این ترتیب در هر جای کشور که نیاز باشد متخصصین در کمیسیونها به صورت آنلاین شرکت میکنند و نظر میدهند که این کار از اطاله دادرسی پروندهها جلوگیری میکند.
وی افزود: سال گذشته ۷ هزار و ۱۰۰ پرونده در پزشکیهای قانونی سراسر کشور از طریق همین سامانه و به صورت الکترونیک رسیدگی شد.
مسجدی آرانی با اشاره به قانون جوانی و جمعیت گفت: پزشکی قانونی از دستگاههای پیشتاز در این زمینه است و دستورالعمل سقط قانونی مدتها پیش از ابلاغ این قانون، به پزشکیهای قانونی سراسر کشور برای اجرا فرستاده شد.
رئیس پزشکی قانونی کشور گفت: امروز ۴۷۰ مرکز در کشور در حوزه پزشکی قانونی خدمات ارائه میکنند و سالانه تقریبا ۲ و نیم میلیون پرونده را رسیدگی میکنند که نزدیک به ۶۰ هزار فقره مربوط به گلستان است.
کاهش اطاله دادرسی در استان گلستان با اجرای طرح مشاوره ژنتیکی در پزشکی قانونی
حیدر آسیابی در نشست تخصصی پزشکیهای قانونی سراسر کشور در گرگان گفت:طرح مشاوره ژنتیکی به منظور کاهش اطاله دادرسی و هزینههای مردم در روند رسیدگی به پروندهها از گلستان آغاز شد.
وی با بیان این که پزشکی قانونی از بازوان اصلی قوه قضاییه در اجرای عدالت قضایی و رسیدگی به پروندهها ست افزود: درصد قابل توجهی از پروندههای دستگاه قضایی به پزشکی قانونی ارجاع و ارسال میشود که احکام و پاسخهای بازگشتی نقش مهمی در صدور احکام قضایی دارد.
رئیس کل دادگستری گلستان ادامه داد: در چند سال اخیر توجه خوبی برای تجهیز و توسعه پزشکی قانونی در استان صورت گرفت که در نتیجه آن شاهد ارتقا ارائه خدمات به مردم و ارائه گواهیها و ادله اثباتی هست.
مدیرکل پزشکی قانونی گلستان نیز در این نشست گفت: گلستان آزمایشگاه ژنتیک ندارد و همین مسئله موجب شده طرح مشاوره ژنتیک قبل از ارجاع به پزشکی قانونی را به اجرا بگذاریم.
حسین زارعی افزود: سال گذشته ۸۵۱ مشاوره ژنتیک انجام شد که باعث جلوگیری از آزمایش ۳۲۵ نفر شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته تعداد ۴۵ هزار و ۵۰۰ معاینه انجام وگواهی صادر شده که این رقم در هفت ماهه امسال ۲۷هزار معاینه انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد افزایش داشته است.