قیصری در تذکر شفاهی:
از ثمره انرژی هستهای بهره لازم را نبردهایم
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: در موضوع صنعت هستهای به تبعات و تحریمهایش دچار شده ایم، اما از ثمره آن استفاده نکرده ایم.
به گزارش ایلنا، زینب قیصری در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۷ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: در موضوع صنعت هستهای به تبعات و تحریمهایش دچار شده ایم، اما از ثمره آن استفاده نکرده ایم. ناترازی برق رکورد یک سوم توان تولید را زده است اما خبری از توان تنوع بخشی به سبد سوخت نیروگاههای کشور و توسعه نیروگاههای هستهای نیست.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: فیالحال فقط یک و هفت درصد از برق ایران از نیروگاه هستهای تولید میشود، کمتر از یک پنجم میانگین دنیا بوده است. ایرانی که اولین کشور دارای نیروگاه هستهای بود طی سالهای اخیر قافیه را به امارات، عربستان، ترکیه و پاکستان باخته است. ابتدای دهه ۹۰ بود که نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات به شبکه برق اضافه شد در صورتی که قرار بود فاز ۲ و ۳ این نیروگاه ساخته شود. هیهات که با بیتوجهی صورت گرفته طی سالیان گذشته توسعه این واحدها در کشور مسکوت ماند و همچنان تکمیل آن در هالهای از ابهام است.
وی عنوان کرد: در برنامه هفتم دولت موظف شد تا پایان برنامه توان تولید برق هستهای را به سه هزار مگاوات برساند و تا سال ۱۴۲۰ این عدد به ۲۰ هزار مگاوات برسد. اقبال جهانی به سمت نیروگاههای اتمی رفته است چرا که ساخت نیروگاههای اتمی کاملا اقتصادی و خود مزیت است.
قیصری بیان کرد: عربستان، امارات، ژاپن، کره جنوبی و چین تعداد راکتورهای اتمی خود را طی دهه گذشته به شدت افزایش دادهاند و تولید انرژی پاک، طول عمر بیشتر، هزینههای پایین سوخت، هزینههای بهره برداری بسیار کمتر، تولید هیدروژن و آب شیرین اهمیت بیشتری به انرژی داده است. انرژی هسته انرژی قابل اعتمادی است که با سرما و گرما و شرایط اقلیمی تغییرات خاصی در تولید آن ایجاد نمیکند.