خبرگزاری کار ایران

میرلوحی در گفت‌وگو با ایلنا:

با قانون عدم به کارگیری افراد در مشاغل حساس از حضور برخی مدیران و گزینه‌های استانداری در دولت چهاردهم جلوگیری شد/ مشکلات کشور با انشاالله و ماشاالله حل نمی‌شود

با قانون عدم به کارگیری افراد در مشاغل حساس از حضور برخی مدیران و گزینه‌های استانداری در دولت چهاردهم جلوگیری شد/ مشکلات کشور با انشاالله و ماشاالله حل نمی‌شود
کد خبر : ۱۵۵۲۵۰۹

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: من اطلاع دارم که قانونی تحت عنوان عدم به کارگیری افراد در مشاغل حساس باعث شده از حضور بسیاری از مدیران و حتی استانداران جلوگیری شود و استعلام برخی را با تاخیر پاسخ می‌دهند یا پاسخ نمی‌دهند.

محمود میرلوحی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی عملکرد دولت چهاردهم گفت: برای ارزیابی کار دولت، باید یک شاخص‌هایی را در نظر بگیریم. می‌توان گفت دولت در ایران فعلا ۲۰ تا ۳۰ درصد کار اجرایی کشور را در اختیار دارد. دیدم که وزیر علوم در جلسه با نمایندگان ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها، یک نظر کارشناسی داده و گفته کار فرهنگی با کار سرهنگی انجام نمی‌شود، باید آداب و شیوه خود را داشته باشد و دیدم چقدر یک رسانه‌ای علیه او حرف‌های تندی زده است و حرف‌های او را خلاف دانسته است. 

وی افزود: در نمونه دیگر، وزیر اقتصاد یا نماینده‌ای در مورد بنزین نظری داد و گفتند با وجود جلسات هماهنگی رؤسای قوا شما می‌دانستید که کاندید شدید و می‌دانستید که گرفتن برخی تصمیمات در حوزه اختیارات آن نهاد است. واقعیت این است که متاسفانه امروز مجلس و دولت، خیلی اختیارات محدودی برای‌شان مانده و بخش قابل‌توجهی از اختیارات به جاهای مختلف رفته است. آقای پزشکیان هم با شناخت این وضعیت قول چندانی نداد. یکی از قول‌هایی که داد این بود که دعوا نکنیم، یک جناح و یکدستی در کشور نافرجام و بی‌سرانجام است و بیاییم با هم همکاری کنیم که حالا عنوان وفاق را پیدا کرده است. یکی از وعده‌هایی که داد این بود که برنامه هفتم را اجرا می‌کند و دیگر آنکه سیاست‌های کلی و چشم‌انداز ۲۰ ساله را مورد توجه قرار می‌دهد و در مواردی مثل گشت ارشاد، فیلترینگ، دانشگاه‌ها و رفتار مناسب با دانشجویان، حفظ کرامت مردم را خیلی مورد توجه قرار می‌دهد.

میرلوحی تصریح کرد: در حال حاضر اگر بخواهیم به وضعیت موجود نگاه کنیم، به نظر می‌رسد نکات مثبت و غیرمثبت هم دارد و می‌توان گفت هنوز مطالبات پاسخ داده نشده است. بالاخره ایشان وزیر زن را به کابینه آورد، یک معاون رئیس‌جمهور از اهل سنت را انتخاب کرده است و تاکنون سه استاندار در سه استان سیستان و بلوچستان که بلوچی است، کردستان که کردزبان بوده و برای استان خوزستان نیز استاندار عرب زبان منصوب کرده که مردم محلی راضی هستند. بخش‌های حاشیه‌ای و مسائل قومی سال‌ها در این سه استان مطرح می‌شد و تا به حال برای هرکدام از این استان‌ها  ۲۰ استاندار رفته است که هیچ کدام از اهل سنت، بلوچ‌ها و عرب زبانان نبودند. همه هم می‌دانند که در سیستان و بلوچستان بخشی از ساکنین آنجا بلوچ‌ها هستند یا در خوزستان بخش قابل‌توجهی از آنها عرب‌ها هستند و یا کردستان، مسأله کردها و اهل سنت مطرح است. یا بعضی از معاونین زن که انتخاب می‌شوند این موارد جز نکات مثبت و اتفاقات خوب است، به نظر می‌رسد از نظر تحصیلی نیز دولت تلاش کرده در بعضی از این انتصابات تحصیلات منصوبان و مدیران را بالاتر بیاورد.

این فعال سیاسی گفت: برخی از دوستانی که رأی دادند و برخی که رأی ندادند، مطالباتی دارند و برخی از مطالبات مشخصا در حوزه فیلترینگ یا تعطیل شدن رفتارهای گشت‌ارشاد بود که البته به نظر می‌رسد فعالیت گشت ارشاد کم شده و به وسعت روش گذشته نیست. در گذشته سیاست یکدست‌سازی و خالص‌سازی باعث شده بود که جوانان غیر از جمع خالص‌ها نتوانند به دولت، سیستم اداری کشور یا کرسی استادی دانشگاه برسند. در سال‌های اخیر خیلی از افراد مستعد و صاحب صلاحیت از نظر تحصیلات و دانش نمی‌توانستند، جایگاهی داشته باشند. شرایط ورود به دانشگاه تغییر کرده بود، دانشجویان و اساتید غیرهمسو اخراج می‌شدند. افرادی را می‌شناسم که دلایل کافی برای استخدام آنان وجود داشت و استحقاق آن را هم داشتند اما به بهانه‌های مختلف این کار انجام نمی‌شد و ارتقای اساتید نیز با تاخیر انجام می‌گرفت که این کارهایی است که باید در دانشگاه‌ها و ادارت انجام شود و دولت هم در این مدت نشان داده که در این موضوعات تدبیرهایی انجام داده است. 

وی تصریح کرد: من اطلاع دارم که قانونی تحت عنوان عدم به کارگیری افراد در مشاغل حساس باعث شده از حضور بسیاری از مدیران و حتی استانداران جلوگیری شود و استعلام برخی را با تاخیر پاسخ می‌دهند یا پاسخ نمی‌دهند. همین حرف‌ها و بهانه‌ها را در روزنامه‌ها و رسانه‌های تندرو می‌بینیم. معنای وفاق این نیست که افراد فقط از اردوگاه رقیب یعنی به دولت آقای پزشکیان بیایند. نیروهایی که طرفدار آقای پزشکیان هستند و کسانی که در ستاد ایشان فعال هستند بعضا رد صلاحیت شدند و یا نمی‌گذارند کار کنند و متاسفانه رقبا در این موراد به طور کامل از ابزارشان استفاده می‌کنند. وفاق به معنای این است که همه با هم باشیم اما جریان رقیب با ابزاری که در اختیار دارد می‌گوید همه با من و آن‌هایی که من را قبول دارند می‌توانند با سیستم من کنار بیایند حضور داشته باشند. 

میرلوحی تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور قول دادند که مذاکرات را انجام داده، برجام را احیا کرده و مسئله FATF را حل کنند. در رابطه با منطقه هم قرار شد مناسبات را تقویت کنند. اما امروز تقریبا رسانه‌های وابسته به جریانی که در انتخابات نه شنیدند و رای نیاوردند تلاش می‌کنند از طریق ابزارها و امکاناتی که دارند، مقاومت کنند. باید این مسیر باز شود و بگذارند همه بیایند نه آنکه فقط آن‌هایی بیایند که خودشان قبول دارند. نزدیک به یکی دو دهه است که کشور را در انحصار خود گرفتند. آن‌هایی که بیرون بودند را قبول نمی‌کردند و از حضورشان در سازمان‌هایی مثل نظام مهندسی، نظام پزشکی، اتاق بازرگانی و ... جلوگیری می‌شد. حالا باید تلاش شود که برای مصلحت کشور با همهمکاری و وفاق داشته باشیم.

این فعال سیاسی گفت: باید موانع حضور نیروهای اصلاح‌طلب، جوانان با سواد و خوش‌فکر، زنان، و ایرانیان مقیم خارج از کشور حذف شود و دغدغه رفت و آمد این افراد برطرف شود. باید این موانع بیشتر رفع شود تا همه بتوانند بیایند. واقعیت آن است که اصلاح‌طلبان همواره گفتند که آنقدر چالش‌های کشور گسترده، عمیق و بزرگ است که اگر همه جناح‌ها، ظرفیت‌ها، انگیزه‌ها و توانمندی‌هایشان را بیاورند، باز هم نمی‌شود این مشکلات را در مدت کوتاه حل کرد. این ناترازی‌هایی که در حوزه اقتصاد وجود دارد، مسائل فرهنگی و اجتماعی موضوعاتی نیست که ظرف مدت ۶ ماه تا یک سال رفع شود. برخی مشکلات تورم مربوط به ۸ تا ۱۰ سال گذشته و در بخش‌های دیگر مربوط به ۴۰ سال گذشته است. 

وی تصریح کرد‌: ناترازی آب موضوعی نیست که به زودی برطرف شود. ناترازی انرژی مسئله‌ای نیست که فکر کنیم در مدت ۶ ماه حل می‌شود. مسائل صندوق‌های بازنشستگی، پرستاران و تامین اجتماعی سال‌هاست بر زمین مانده و موضوعی نیست که با یکی و دو قدم و ان‌شاالله و ماشاالله بتوان آن را حل کرد. 

میرلوحی تصریح کرد: احساس می‌کنم آقای رئیس‌جمهور قدم‌های مثبتی برداشتند. تلاش می‌کنند و سیاست خارجی‌شان فعال‌تر از گذشته شده است. در داخل بخش‌هایی که باید اتفاقاتی بیفتد، آهنگ و سرعت کم است اما به نظر می‌رسد به قول‌هایی که دادند عمل می‌کنند.

وی با بیان اینکه آقای رئیس جمهور مانند بقیه کاندیداها وعده‌ها سر خرمن ندادند، گفت: ولی بالاخره وعده‌هایی که دادند در اجرای آن وعده‌ها مصمم‌ و جدی‌تر هستند. به رقبای آقای رئیس‌جمهور عرض می‌کنم که با دولت ایشان همکاری کنند چراکه این کار به نفع مصلحت عمومی، منافع ملی است. همانطور که رهبری گفتند حل مسائل کشور، موفقیت این دولت نیست بلکه موفقیت همه کشور و ملت است. سنگ‌اندازی نکنند و بگذارند کار پیش برود و آنقدر بی‌تابی نکنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: متاسفانه وقتی یک جوان اصلاح‌طلب وارد سیستم می‌شود، می‌بینیم چند رسانه علیه او شروع به جوسازی و فضاسازی می‌کنند. این رفتارها بی‌انصافی است. رسانه ملی هنوز خیلی کند و لاکپشتی عمل می‌کند و می‌توان گفت اقداماتش هنوز با مسائل و سیاست‌های جدید دولت چهاردهم هم‌خوانی ندارد و این از جمله اتفاقاتی است که باید رخ دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز