خبرگزاری کار ایران

حق شناس در گفت‌وگو با ایلنا:

پزشکیان به صورت خودخواسته از بخشی از اختیاراتش صرف‌نظر کرده‌/ رئیس‌جمهور باید هر روز خود را در معرض رای مردم بداند

پزشکیان به صورت خودخواسته از بخشی از اختیاراتش صرف‌نظر کرده‌/ رئیس‌جمهور باید هر روز خود را در معرض رای مردم بداند
کد خبر : ۱۵۵۱۰۴۹

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: آقای پزشکیان خودخواسته از بخش قابل توجهی از اختیاراتشان صرف‌نظر کرده‌اند و مسئولیت آن‌را به نیروهای رقیب واگذار کرده‌اند. دولت چهاردهم اولین کابینه بعد از انقلاب است که ترکیب نیروها و دولتمردان حاضر در آن در یک جبهه سیاسی قرار ندارند. ایشان با چینش کابینه خود، این پیام را به جامعه رساندند که به شعار وفاق ملی پایبند بوده و به آن عمل کرده‌اند.

محمدجواد حق‌شناس فعال سیاسی اصلا‌ح‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره عملکرد دولت وفاق ملی در عرصه سیاست داخلی طی سه ماه اخیر، گفت: هنگامی‌که سخن از وفاق به میان می‌آید، بیشترین تعبیر و کاربرد وفاق برای نیروها و جبهه‌های سیاسی داخل کشور است؛ فرضیه را بر این می‌گذاریم که قبلا نیروهای سیاسی به صورت مقطعی در تعارض با یکدیگر عمل کرده‌اند و یا در رقابت با یکدیگر بوده‌اند. هنگامی که دولت جدید انتخاب می‌شد، طرفداران دولت رقیب از همراهی با دولت منتخب بازمی‌ماندند و به نوعی در نقش یک اپوزیسیون سیاسی و یا جریان منتقد وارد عمل می‌شدند. اما رویکرد دولت چهاردهم بر این است تا افرادی را که در فضای سیاسی دولت رقیب بوده‌اند، در دولت چهاردهم برای پیش‌برد اهداف وفاق ملی هم‎سو کند.

وی تصریح کرد: در دولت چهاردهم شاهد این مسئله هستیم که آقای پزشکیان در تلاش است تا در عرصه سیاست داخلی روند و عملکرد دولت را به گونه‌ای پیش ببرد تا تمام نیروهای موافق و مخالف را گرد یکدیگر قرار دهد. در دولت چهاردهم برای رسیدن به اهداف کشور همدلی وجود دارد؛ مانند سند چشم‌اندازی که به عنوان برنامه هفتم داریم که رویکرد آن بر این است که کشور در مقطعی جایگاه مقام اول را در منطقه بگیرد و یا اهدافی که تحت عنوان سیاست ابلاغی رهبری از آن یاد شد، مورد توجه قرار گرفته است؛ تا طبق این اهداف همه جریان‌های سیاسی با یکدیگر همراه شوند.

حق‌شناس در پاسخ به این سوال که دولت باید چه اقداماتی انجام دهد تا نتایج وفاق ملی برای آحاد جامعه قابل لمس باشد، بیان کرد: مهم‌ترین ابزاری که آقای پزشکیان بعد از برگزاری مراسم تحلیف و تنفیذ در اختیار داشت انتخاب کابینه و همکاران خود بود تا بتواند به خواسته‌ها و وعده‌های داده شده عمل کند. ایشان خودخواسته از بخش قابل توجهی از اختیاراتشان صرف‌نظر کرده‌اند و مسئولیت آن‌را به نیروهای رقیب واگذار کرده‌اند. دولت چهاردهم اولین کابینه بعد از انقلاب  است که ترکیب نیروها و دولتمردان حاضر در آن در یک جبهه سیاسی قرار ندارند. ایشان با چینش کابینه خود، این پیام را به جامعه رساندند که به شعار وفاق ملی پایبند بوده و به آن عمل کرده‌اند.

وی افزود: تعداد چهار یا پنج وزیر از دولت آقای رئیسی در دولت فعلی مشغول به کار هستند و شاهد حضور بعضی از افراد که در کمپین مخالف آقای پزشکیان بودند، مانند طرفداران اقای قالیباف و آقای جلیلی در کابینه دولت چهاردهم هستیم. هم‌چنین شخصی مانند آقای زاکانی که برخورد نامناسبی در فضای انتخاباتی داشت و تعارضی در آن زمان ایجاد کرد، هم‌چنان در فضای دولت حضور دارد. این حجم از تساهل آقای پزشکیان یکی از کاربست‌های ویژه و مثبتی است که ایشان سعی کرده با خود داشته باشد. تمام این اقدامات در طول صد روز اخیر نشان‌دهنده و ثابت‌کننده شعار وفاق ملی است.

این فعال سیاسی در خصوص اقداماتی که دولت برای حل چالش های پیش روی وفاق ملی باید انجام دهد، گفت: استحکام و پایداری در تحقق وعده‌هایی که خیلی صریح به مردم داده شده‌ است، نباید از دست برود. رئیس جمهور منتخب مردم است و نباید فقط خود را در یک فضای انتخاباتی چهارساله ببینید. رئیس جمهور و همه مقام‌های منتخب مردم باید هر روز خود را در معرض رای مردم بدانند. تصمیماتی که دولت می‌گیرد، باید مطابق و هماهنگ با خواست و رویکرد مردم و وعده‌های داده شده به آنان باشد. اگر این روند تداوم داشته باشد، درصد کسانی که با دولت چهاردهم همراه می‌شوند، افزایش پیدا می‌کند.

حق‌شناس درباره پیش‌بینی خود از میزان موفقیت دولت پزشکیان در ماه های آینده اظهار داشت: من در مجموع به عملکرد صد روز اخیر دولت رای مثبت می‌دهم. شاید بخش عمده‌ای از کسانی که به آقای پزشکیان رای داده‌اند، به دلیل انتصابات از ایشان دلخور باشند. آقای پزشکیان باید خیلی بیشتر و در فواصل کمتری با مردم صحبت کنند و درباره آن‌چیزی که مردم از ایشان انتظار دارند، حرف بزنند. دولت باید تلاش کند به صورت تخصصی و کارشناسانه هر مجموعه را در حوزه‌ی تخصصی خود ارتقا بدهد. دولت قابل انتظار، دولتی است که مقتدر باشد و بر اساس وعد‌های داده شده به مردم پیش برود. این اتفاق به نفع همگان و به‌خصوص جریان‌های سیاسی است که توان و تحمل برخی از سیاست‌ها را ندارند. اگر دولت مقتدرانه پیش برود، از یک فروپاشی تدریجی جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز