خبرگزاری کار ایران

عارف: عنوان «فرزند شهید» پرافتخارترین عنوان ایران است

عارف: عنوان «فرزند شهید» پرافتخارترین عنوان ایران است
کد خبر : ۱۵۳۴۹۲۶

معاون اول رئیس جمهور گفت: یکی از مهمترین وظایف ما این بود که در ۴ دهه گذشته درباره فضایی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد برای جوانترها روشنگری و تبیین کنیم اما درگیر شدن با امور جاری، مانع از این شد که به این حوزه بپردازیم.

به گزارش ایلنا، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در ششمین روز از هفته دفاع مقدس و در سالروز شکست حصر آبادان در عملیات ثامن الائمه (ع)، با جمعی از فرزندان شاهد و خانواده معزز شهدا دیدار کرد و با بیان اینکه عنوان« فرزند شهید» پرافتخارترین عنوان ایران است و گفت: شما تکلیف دارید که از نام بلند وپرافتخار پدرانتان دفاع کنید.

وی در شروع سخنان خود در این دیدار صمیمانه، که پیش ازظهر پنجشنبه(پنجم مهر) در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، با تبریک هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی گفت:  شاید گفتن چنین سخنانی برای یک فرد سیاسی، خودنمایی محسوب شود اما این اعتقاد قلبی من است که همواره به حال شهدا و دانشجویان شهیدی که در دانشگاه با آنها آشنا شده بودم غبطه می خورم.

معاون اول رئیس جمهور در این جلسه، پس از شنیدن پیشنهادات و نظرات حاضران درباره مسائل مختلف کشور گفت: اینکه شما به مانند پدران بزرگوارتان هستید و هیچ خواسته شخصی‌ای را در چنین جلساتی مطرح نمی کنید، بسیار غرور آفرین است، عنوان «فرزند شهید و خانواده شهدا» پرافتخارترین عنوان در کشورماست.

عارف در ادامه افزود: اگرچه در طول سال های گذشته ما در بسیاری از موارد، الگوهای محبوب جامعه را سوزانده و از دست داده‌ایم، اما عنوان «شهید» همچنان ‌پرافتخار مانده است و حتی اگر کسی بخواهد این الگو را از جوانان و نوجوانان ما بگیرد هرگز موفق نخواهد شد و شما به عنوان فرزندان شهدا مسئول هستید که از این نام پرافتخار دفاع کنید و برای رشد و توسعه کشور تلاش کنید.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر مسئولیت اجتماعی خانواده و فرزندان شهدا در تبیین انقلاب اسلامی برای نسل جوان و نوجوان ایران گفت: یکی از مهمترین وظایف ما این بود که در ۴ دهه گذشته درباره فضایی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد برای جوانترها روشنگری و تبیین کنیم اما درگیر شدن با امور جاری، مانع از این شد که به این حوزه بپردازیم.

وی در همین زمینه ادامه داد: ما نتوانستیم به خوبی برای این نسل توضیح بدهیم که حاکمیت یک رژیم فاسد و دیکتاتور، خصوصا بعد از کودتای ۲۸ مرداد و تحقیر جامعه ایرانی از سوی غرب بود که باعث شد چهره کاریزماتیکی مانند امام خمینی(ره) بعنوان مرجعیت دینی شجاع و وارسته قدم به میدان مبارزه بگذارند و در کنار آن نیز تشکل های اسلامی دانشجویی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدایت مرحوم آیت الله طالقانی و مهندس بازرگان در این مبارزه وارد شدند،  بازار هم دوشادوش آنها حرکت کرد و در حالیکه از ۱۵ خرداد ۴۲ تا بهمن ۵۷ تنها ۱۵ سال گذشته بود، انقلاب اسلامی ایران در عین «ناباوری» به پیروزی رسید و این «پیروزی ناباورانه» همان نکته مهمی است که آیت الله طالقانی به امام خمینی (ره) گفتند و امام هم آن را تایید کردند.

عارف افزود: البته انصاف این است که بگوییم گروه‌ها و جریانات سیاسی دیگری هم خصوصا در دانشگاه فعال بودند اما هیچکدام از آنها اصالت و تاثیرگذاری‌ جریانات اسلامی و انجمن‌های اسلامی دانشجویان را نداشتند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همین جوان‌ها بودند که مسئولیت اداره کشور را برعهده گرفتند و مشغول خدمت شدند.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: ما نتوانستیم به نسل جدید بگوییم که میزان تحقیر به حدی بود که حتی افسران بلندپایه ایران به اندازه یک تکنسین آمریکایی احترام نداشتند و آنها هر کاری که می خواستند می‌کردند. 

عارف با اشاره به نقش شهدا در پیروزی و استحکام نظام اسلامی گفت: دو عامل مهم در پیروزی و تثبیت انقلاب اسلامی نقش داشت که عامل اول، نگاه بلند بنیانگذار انقلاب‌ اسلامی بود و در مرحله بعد، درخشش جوانان متعهد و مؤمنی بود که پدران و شما بودند و رشادت آنها باعث استحکام انقلاب اسلامی شد.

وی خاطرنشان کرد: پدران شجاع شما از همان روزهای ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با تشکیل جهاد سازندگی و بعد هم با انقلاب فرهنگی و پس از آن با شرکت در دفاع مقدس از ایران پاسداری کرده و جانشان را فدا کردند و در حالی که در همان دوران برخی حتی برای نرفتن به سربازی و جبهه‌های جنگ، به هر ترفندی متوسل می شدند، پدران شما در سنین جوانی، نه تنها در جبهه‌ها حضور پیدا کردند که حتی اداره جنگ را هم برعهده گرفته و جنگ را فرماندهی کردند، این خانواده شهدا بودند که در موارد بسیاری در جنگ، با همان اندوخته های اندکشان کمک اقتصادی کردند و در تأمین مایحتاج رزمندگان سهیم شدند.

عارف افزود: این دستاورد پدران شما بود که امروز انقلاب تثبیت شده است و دشمن پرونده سرنگون کردن نظام اسلامی را برای همیشه بسته است و اکنون  تنها به دنبال بهانه هایی مانند سلاح هسته ای می رود در حالی که خودشان هم می دانند که ما هرگز دنبال سلاح هسته ای نبوده و نیستیم.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود  با بیان آنکه  یکی از راه های ماندگاری انقلاب اسلامی و غلبه بر مشکلات و پیشرفت در تمامی مسیرها، پیگیری بیانیه گام دوم انقلاب است  که مقام معظم رهبری ‌بیان کرده اند، گفت:‌ این سند، میثاق ملی همه ماست و موظفیم در مسیر تحقق این سند ارزشمند، با تمام توان حرکت کنیم‌ و در این مسیر، شما فرزندان شهدا باید نقش آفرین باشید، البته این امتیاز نیست بلکه مسئولیت سنگینی است که شما برای پاسداری از خون پدرانتان برعهده دارید.

در این دیدار همچنین  فرزانه صادق مالواجرد، وزیر مسکن و شهرسازی دولت چهاردهم  که خود از فرزندان معزز شهداست، با بیان اینکه متأسفانه در همه دولت‌های گذشته، وجهه سیاسی در حضور یا عدم حضور فرزندان شهدا در جلسات مدیران نظام تأثیر زیادی داشته است، گفت: امروز خوشحالم که جمعی از خواهران و برادرانم، فارغ از گرایش‌های سیاسی‌اشان و با نگاه های سیاسی گاها متفاوت در جلسه‌ای با معاون اول رئیس جمهور، دور یک میز گرد هم آمده اند و نظراتشان را بیان می‌کنند.

وزیر مسکن و شهرسازی دولت چهاردهم، با بیان اینکه جامعه نخبگانی فرزندان شهدا به نسبت جامعه نخبگانی کشور، جمعیت قابل توجه و چشمگیری است، گفت: بر خلاف تبلیغاتی که می شود ما خودمان با تمام مشکلاتی که در نبود پدرانمان با آنها روبرو بودیم، مبارزه کردیم، چون خون پدرانی در رگ‌های ما جریان دارد که بدون محاسبات معمول،‌ عزیزترین آدم‌های زندگی‌اشان یعنی فرزندان، همسر و پدر و مادرشان را گذاشتند و به دنبال آرمان هایشان رفتند، برای آنها آب و خاک و سرزمینشان از همه چیز مهم تر بود.

وی در ادامه با توضیح درباره تفاهم نامه تأمین مسکن ایثارگران که هفته گذشته بین بنیاد شهید و ایثارگران و وزارت مسکن و شهرسازی امضاء شد، گفت: این تفاهم نامه، موضوع جدیدی نیست، بلکه دستورالعمل اجرای قانونی‌ است که چند دهه از تصویب آن گذشته اما به آن عمل نشده است.

صادق مالواجرد در ادامه گفت:‌ در این دولت، با مطالبه گری بنیاد شهید و همراهی وزارت مسکن و شهرسازی، به دنبال آن هستیم که قانون را اجرا کنیم و از خانواده شهدا و فرزندان شهدا و تمامی ایثارگران می‌خواهم که مطالبه گر باشند تا برنامه ها و اقدامات لازم بهتر و سریع‌تر به مرحله اجرا برسد.

در ابتدای این جلسه، فرزندان شاهد و اعضای خانواده معظم شهدا، در فضایی صمیمانه‌، به بیان نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود در حوزه های گوناگون‌ پرداخته و راهکارهایی برای حل مشکلات کشوربیان کردند.

لزوم خوداری از ‌برخورد سیاسی با  شهدا  و خانواده و فرزندان آنها و  پرهیز از تغییر زاویه نگاه به آنها با تغییر دولت ها، مشکلات همسران و والدین سالمند شهدا، عدم وجود ضمانت اجرایی در حوزه قوانین مربوط به ایثارگران  از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود، حاضران همچنین پیشنهاداتی در حوزه مسائل کلان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور مطرح کردند که عارف به سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور، برای بررسی های بیشتر درباره این موضوعات و پیگیری برگزاری جلسات بعدی دستور داد.

پایان بخش این مراسم، اهداء لوح تقدیر به  خانواده و فرزندان شهدا از سوی معاون اول رئیس جمهور و ثبت عکس یادگاری بود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز