خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

جزئیات دیدار شورای راهبردی رؤسای ستاد پزشکیان با وزیر کشور/ رضایت مردم پایه اصلی تامین امنیت است

جزئیات دیدار شورای راهبردی رؤسای ستاد پزشکیان با وزیر کشور/ رضایت مردم پایه اصلی تامین امنیت است
کد خبر : ۱۵۲۷۷۳۱

استاندار پیشین سیستان و بلوچستان گفت: رویکرد یک استاندار در وهله اول باید اجتماعی – سیاسی بوده و زمینه‌ساز پایه رضایت مردم باشد. اگر ما بتوانیم از عهده تأمین نظر مردم برآییم، هر مقام سیاسی – اجتماعی و امنیتی بتواند جهت‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های خود را معطوف به ارتقای سطح رفاه و رضایت مردم تنظیم کرده و بستر را برای نقش‌های مؤثر با اعطای فرصت‌های برابر فراهم کند، میل به مشارکت را ارتقا می‌دهد و خود ارتقای میل به مشارکت، موجبات کسب رضایت می‌شود و رضایت مردم پایه اصلی تامین امنیت است.

علی‌اوسط هاشمی فعال سیاسی و استاندار پیشین سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره جزئیات دیدار شورای راهبردی رؤسای ستاد مسعود پزشکیان با اسکندر مومنی وزیر کشور که روز شنبه برگزار شد، گفت:‌ این دیدار اولین نشست منتخبان رؤسای ستادهای استان‌های کشور با وزیر کشور جهت طرح دیدگاه‌ها، بیان مباحث و موضوعاتی بود که در این مقطع بیشتر باید مورد توجه و عنایت قرار بگیرد و همچنین استماع نظرات آقای مومنی در نوع نگاه به ستاد استان‌ها و چگونگی انتخاب استانداران، جابه‌جایی‌ها و زمان‌بندی آن در سطح کشور که مورد انتظار و تقاضای فعالان جامعه است، صورت گرفت؛ زیرا بعد از انتخاب دولت و شکل‌گیری کابینه، توجه اکثر استان‌ها به این موضوع مهم معطوف است که استانداران چه کسانی خواهد بود؟ مردم در شهرستان‌ها به این می‌اندیشند که فرمانداران و بخشداران چه کسانی خواهند بود.

تداوم کار بخش ستادها در ارتباط با اقشار فعال جامعه، همچنان در دستور کار است

وی افزود: این عمده مباحثی بود که در این دیدار طرح شد. تداوم کار بخش ستادها در ارتباط با اقشار فعال جامعه، طرح دیدگاه‌ها و انتقال مباحث به وزیر کشور در طول سال به روش‌های مختلف و نحوه نگاه وزیر کشور به استان‌ها و استانداران در تقویت جایگاه ستادها تا به افزایش سرمایه اجتماعی، حفظ انگیزش و روحیه مشارکت‌پذیری در عرصه‌های مختلف کمک کند، همچنان در دستور کار است. همچنین بحثی صورت گرفت که مشارکت ستادها و فعالان محدود به عصر انتخابات نباشد و بتوانند زمینه و بستر تداوم حضور مؤثر در میان لایه‌های مختلف اقشار جامعه که میل به مشارکت دارند را فراهم کنند. این تعامل و ارتباط بین هسته‌های شکل‌یافته در بین مردم با سازمان‌ها و دستگاه‌ها و به خصوص استانداران با فرمانداران می‌تواند تأثیرگذار باشد و خواسته‌ها، مطالبات یا تنگناها و ضرورت‌ها را به یک نوع، در تعامل و ارتباط صورت گرفته به عنوان یک بخش از امنای مردم، با اقشار جامعه در میان بگذارد.

همه باید دست در دست هم به رویش محصولاتی که مردم در جست‌وجوی آن هستند، کمک کنیم

این فعال سیاسی تصریح کرد: دیدگاه‌های وزیر کشور هم دیدگاه‌های ارزشمندی بود؛ ایشان گفتند من نماینده این دولت و ملزم به تبیین و بیان دیدگاه‌های این دولت هستم. با توجه به سیاست دولت بر وفاق ملی و ایجاد بستر مناسب برای همدلی‌ها، همراهی‌ها و هم‌افزایی‌ها، همه ما باید در این مسیر به نقش‌ها و وظایف خودمان عامل شویم تا بتوانیم دست در دست هم داده و به رویش آن بخش از محصولاتی که مردم در جست‌وجوی آن هستند، کمک کنیم. این مهم‌ترین مطالبی بود که در آن جلسه مطرح شد.

انتخاب استانداران متناسب با شرایط و اقتضای هر استان خواهد بود

اوسط هاشمی در پاسخ با توجه به این دیدار از نظر شما برای انتخاب استانداران باید چه ویژگی‌هایی از سوی وزیر کشور مورد توجه قرار گیرد، گفت: انتخاب استانداران متناسب با شرایط و اقتضای هر استان خواهد بود. بعضی از استان‌ها را داریم که ساحلی یا مرزی هستند، برخی از استان‌ها ترکیب قومی دارند، برخی کاملا سیاسی یا صنعتی هستند. نمی‌شود شرایط برابر را برای همه استان‌ها در نظر گرفت. به اقتضای شرایط فضای هر استان، بسترها، قابلیت‌ها و امکانات بالقوه‌ هر استان باید به سمت انتخاب استانداران برویم.

باید درک درستی نسبت به موضوع تحول، توسعه و تغییر در میان استانداران وجود داشته باشد

وی افزود: استاندار مرجعیت استان را دارا بوده و نماینده حاکمیت و دولت است. نماینده حاکمیت از این جهت که رئیس شورای تأمین استان است و در آنجا اختیارات ویژه‌ای دارد. از آن طرف نماینده دولت است زیرا دولت منتخب ملت است و باید از یک روحیه مردمی بالا، از وجاهت، مقبولیت و جایگاه‌های مناسب اجتماعی – سیاسی برخوردار بوده باشد که وقتی نام و نشان او به عنوان استاندار مطرح شود چهره نام‌آشنایی باشد و مورد اقبال آحاد جامعه، به ویژه اقشار فعال، احزاب، تشکل‌ها، سمن‌ها و شخصیت‌های مرجع قرار بگیرد. به گونه‌ای که بتواند از عهده همگرا کردن، همراه‌سازی و هم‌افزایی به خوبی برآید و درک و معرفت درستی نسبت به موضوع تحول، توسعه و تغییر در او وجود داشته باشد و  از عهده چیزهایی که مردم در جست‌وجوی آن هستند به خوبی برآید.

این فعال سیاسی تصریح کرد:‌ ترجیحا هم اگر افراد با سابقه‌ای باشند که امتحان خودشان را پس داده باشند و در این موقعیت و منصب در سطوح مختلف وزارت کشور نقش‌آفرین بوده باشند، این افراد می‌توانند در اولویت نگاه وزارت کشور قرار بگیرند. زیرا رویکرد و جهت‌گیری آقای پزشکیان هم معطوف به این مهم است که درون هر وزارتخانه، در جست‌وجوی مدیران، رؤسا و استاندارها باشید. هرچند استاندار به دلیل آنکه نقش فرابخشی و بین‌بخشی که دارد باید در این مقام و موقعیت ایفای نقش کند اما یک استثناهایی هم دارد و الزاما به این معنا نیست که باید حتما وزارت کشوری باشد. اگر از پتانسیل، ظرفیت و درایت خاصی برخوردار باشد و جایگاه سیاسی و اجتماعی برجسته‌‌ای داشته باشد، قطعا این نوع شخصیت‌ها می‌توانند از جمله گزینه‌های موردنظر برای ارزیابی، بررسی سوابق و قرار گرفتن در مسیر انتخاب باشند.

رضایت مردم پایه اصلی تامین امنیت است

همیشه نمی‌توانیم امنیت را از طریق بخش امنیتی جست‌وجو کنیم

اوسط هاشمی گفت: رویکرد یک استاندار در وهله اول باید اجتماعی – سیاسی بوده و زمینه‌ساز پایه رضایت مردم باشد. اگر ما بتوانیم از عهده تأمین نظر مردم برآییم، هر مقام سیاسی – اجتماعی و امنیتی بتواند جهت‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های خود را معطوف به ارتقای سطح رفاه و رضایت مردم تنظیم کرده و بستر را برای نقش‌های مؤثر با اعطای فرصت‌های برابر فراهم کند، میل به مشارکت را ارتقا می‌دهد و خود ارتقای میل به مشارکت، موجبات کسب رضایت می‌شود و رضایت مردم پایه اصلی تامین امنیت است.

وی گفت: ما همیشه نمی‌توانیم امنیت را از طریق بخش امنیتی جست‌وجو کنیم. در بخش امنیتی یک حوزه مقابله با دشمنان، معاندین و تهدیدات بیرونی است که از طریق نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی تامین می‌شود. اما در درون جامعه باید به سمت رفتارهای برگرفته از نگرش مدنی، آزادی، مشارکت‌پذیری، پاسخگویی، انتقادپذیری و مشارکت‌ دادن در تصمیم‌سازی‌ها برویم. این رفتارها جزو مؤلفه‌ها و عنصرهایی است که می‌تواند به ضریب رضایت و میزان رضایت مردم از نقش‌آفرینی مدیران کمک کند. هرچقدر میزان درایت، تدبیر و برنامه‌ریزی مدیران بالا برود، ضریب امنیت هم ارتقا پیدا خواهد کرد. بنابراین رویکرد اصلی تأمین امنیت، بحث‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز