خبرگزاری کار ایران

خطیب در مجلس:

اولویت وزارت اطلاعات اقدامات پیشگیرانه و پیش‌دستانه به جای اقدامات تدافعی و پسینی است

اولویت وزارت اطلاعات اقدامات پیشگیرانه و پیش‌دستانه به جای اقدامات تدافعی و پسینی است
کد خبر : ۱۵۱۸۹۶۵

وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: اولویت اقدامات پیشگیرانه و پیشدستانه به جای اقدامات تدافعی و پسینی تثبیت و تقویت موازین دینی، قانونی و اخلاقی در تعیین صلاحیت ها و همه فعالیت‌های اطلاعاتی تقدم رویکرد صیانتی نسبت به همه آحاد جامعه بر رویکرد برخوردهای امنیتی، توسعه اطلاعات مردمی و مردم‌پایه کردن اطلاعات ، بهره‌برداری حداکثری از فناوری‌های نوین ، تمرکز ویژه بر جنگ شناختی و نبرد روایت‌ها، مبارزه با کنشگران و کنش‌های ضدامنیتی، تقویت جریان مقاومت و سرویس‌های اطلاعاتی همسو از جمله این ره‌یافت‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات در دفاع از برنامه های خود گفت: امید است نمایندگان محترم بر اساس وظیفه قانونی خود حمایت همه جانبه را از دولت داشته باشند. در مسیر خط پر افتخار علوی و ولایی امروز در نقطه ای ایستاده ایم که امنیت و اقتدار کشور مورد توجه اندیشمندان و سیاستمداران جهان و مورد اعتراف دوست و دشمن است

وی افزود: از یک سو در منطقه ای قرار داریم که با جنگ ها و تنش های متعدد مواجهیم از جمله خلق درنده ترین مصداق تروریسم تکفیری تحت عنوان داعش و از سوی دیگر رونمایی از تروریسم دولتی با گسیختن افسار وحشی ترین باند نژادپرست صهیونیست و تولید بی سابقه ترین قتلگاه زنان و کودکان و سالخوردگان در منظر و مرآی جهانیان مواجه است.

وزیر پیشنهادی اطلاعات با بیان اینکه رویارویی دشمن با نظام اسلامی از ابتدای انقلاب تا امروز همواره وجود داشته و امروز دشمن جنگ ترکیبی را با ابزار جنگ شناختی در دستور کار خود قرار داده است، گفت: دشمن با طراحی اقدامات، تضعیف ساخت درونی را هدف گرفته است. امروز سرویس های اطلاعاتی ۵۳ کشور، میز ایران دارند و بسیاری از پروژه های ضد امنیتی با مشارکت بازیگران مختلف و تقسیم کار صورت می پذیرد

وی ادامه داد: با این همه، جمهوری اسلامی ایران با لطف خدا و تدابیر رهبر انقلاب و حضور مردم و مجاهدت سربازان گمنام امام زمان (عج) در مسیر پیشرفت برای امنیت در حرکت است

خطیب با بیان اینکه دستگاه های امنیتی و نیروهای مسلح کشور توانسته اند قدرتمندانه بر توطئه ها قائق آیند و امنیت و یکپاچگی را تأمین کنند، گفت: با این وجود محیط امنیت ملی اکنون دستخوش تغییرات شگرفی شده که مواجهه با آن مستلزم نگاه و اتخاذ رویکردی تحولی عالمه و تخصصی است که وزارت اطلاعات عملا این بازخوانی را پیشه کرده است و ره‌یافت‌های جدیدی را اجرا کرده است.

وزیر پیشنهادی اطلاعات تاکید کرد: اولویت اقدامات پیشگیرانه و پیشدستانه به جای اقدامات تدافعی و پسینی تثبیت و تقویت موازین دینی، قانونی و اخلاقی در تعیین صلاحیت ها و همه فعالیت‌های اطلاعاتی تقدم رویکرد صیانتی نسبت به همه آحاد جامعه بر رویکرد برخوردهای امنیتی، توسعه اطلاعات مردمی و مردم‌پایه کردن اطلاعات ، بهره‌برداری حداکثری از فناوری‌های نوین ، تمرکز ویژه بر جنگ شناختی و نبرد روایت‌ها، مبارزه با کنشگران و کنش‌های ضدامنیتی، تقویت جریان مقاومت و سرویس‌های اطلاعاتی همسو از جمله این ره‌یافت‌ها به شمار می‌رود.

وی گفت: وزارت اطلاعات به عنوان دستگاه مادراطلاعاتی کشور در برابر صف آرایی همه جانبه دشمن در قالب یک قرارگاه اطلاعاتی توانسته با هم‌افزایی با جامعه اطلاعاتی و امنیتی گام‌های بلندی در جهت خنثی‌سازی اقدامات دشمنان بردارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مقابله با رژیم صهیونیستی از جمله شناسایی عوامل موساد در ۲۸ کشور و بهره برداری در تبادل از آن، رویکرد در تهاجم در مبدأ به کانون های توطئه و تروریسم، ضدجاسوسی تهاجمی و نیز اقدام همزمان سیاسی، حقوقی و امنیتی علیه برخی اهداف در این چارچوب محقق شده است، عنوان کرد: برخورد با جاسوسان و مهره های نفوذی دشمن در بالاترین سطوح، نشانگر رویکرد حرفه ای، متعهدانه و بدون مماشات وزارت در انجام مأموریت های محوله است.

وزیر پیشنهادی اطلاعات کابینه دکتر پزشکیان ادامه داد: تلاش در راستای خنثی سازی اثر تحریم ها و جنگ اقتصادی دشمن، مبارزه بی امان با مفاسد اقتصادی و پشتیبانی از حکمرانی اقتصادی کشور که در قالب کیس های مختلف در دوره اخیر پیگیری شده از جمله اقدامات تشکیلات اطلاعاتی در جهت ارتقای امنیت اقتصادی و کارآمدی حکمرانی ملی بوده است.

وی در ادامه جلب یاری مردم در کشف توطئه های دشمن و در نتیجه توفیق وزارت در به ثمر رسیدن برخی از کیس های مهم و حساس اخیر با مساعدت مردمی را نمونه های روشنی از رویکرد وزارتخانه دانست و افزود: به جد معتقدیم جز اتکا به ظرفیت مردم نمی توان بر این حجم از تهدیدات فائق آمد از این رو به تقویت این رویکرد خواهیم پرداخت.

به گزارش خانه ملت، حجت الاسلام خطیب همچنین تصریح کرد: در دوره اخیر تعامل و تبادل اطلاعات با سرویس های اطلاعاتی و حمایت از دیپلماسی کشور با استفاده از ظرفیت دیپلماسی پنهان و امنیتی تقویت شده و نقش آفرینی مؤثرتری در آن داشته که دوره جدید نیز با جدیت بر پویایی آن خواهیم افزود. حمایت از نظام مدیریت اجرایی و قوای مختلف در هر سه حوزه تولید شناخت راهبردی، صیانت و سالم سازی، ارتقای کیفیت حکمرانی بر اساس بازتعریف نقش و مفهوم اطلاعات متناسب با اقتضائات عصر کنونی، صورت بندی و اجرایی شده است.

وزیر پیشنهادی اطلاعات اضافه کرد: سرمایه گذاری قابل توجه وزارتخانه در حوزه توجیه و آگاه سازی هم برای نخبگان و اشخاص خاص و هم برای عمومی جامعه با تولید محصولات کیفی و متنوع مطلوب، یا صوتی و تصویری و برگزاری نمایشگاه ها، جلسات و همایش های مختلف با جامعه هدف، موجب صیانت از جمع کثیری شده است.

وی افزود: همچنین توسعه و تقویت حراست ها از رهگذر تغییر فرایندها و روش ها، هوشمندسازی مدیریت، توانمندسازی منابع انسانی، حاکمیت نگاه حرفه ای بر آنها و تعامل سازنده و سنجیده آنها با دستگاه های مختلف البته برداشتن گام های بلندتر و مبنایی تر در این حوزه نیاز به عنایت هرچه بیشتر مجلس شورای اسلامی دارد که در همینجا بر این تقاضا تأکید می کنم.

حجت الاسلام خطیب اضافه کرد: اهتمام به شناسایی و بهره برداری از فناوری های نوظهور از قبیل هوش مصنوعی یا علوم شناختی در متن فعالیت های اطلاعاتی وزارت، تحولات چشم گیری را در حوزه جمع آوری و تحلیل اطلاعات رقم زده و نیل به اهداف بزرگ را دسترس پذیرتر کرده است. سرمایه گذاری در این حوزه و بهره برداری از ظرفیت نیروی انسانی نخبه در این حوزه با قدرت استمرار خواهد یافت؛ ضمن تشکر از تکالیف مصوب مجلس در برنامه هفتم امیدوارم این حمایت تداوم جدی داشته باشد.

وزیر پیشنهادی اطلاعات ادامه داد: نگاه همدلانه و دلسوزانه تشکیلات اطلاعاتی به افراد، همواره یک مبنای مهم در مسیر حرکت اطلاعاتی دانست و افزود: اگر دستگاه اطلاعاتی در برابر دشمنان و خائنین به ملت با سرسختی و مقتدرانه ایستادگی می کند اما با خطای فریب خوردگان یا ناآگاهان صبورانه و حمایتگرانه برخورد می کند. تعداد قابل توجهی از افراد به جای اظهار و دستگیری صرفا مورد تذکر قرار گرفتند یا مهم تر از آن، اساسا در جلسات توجیه و گفتگو، دلسوزانه اقناع و راهنمایی شدند؛ شاهدی بر این مدعاست و این رویکرد همچنان نیازمند توسعه و تقویت است.

وی در ادامه با بیان اینکه یکی از وجوهی که کمتر عیان است، اهتمام و تمرکز وزارت اطلاعات در حوزه پژوهشی است که تشکیلات اطلاعاتی با برخورداری از دانشگاه، پژوهشگاه، اندیشکده و مؤسسات مختلف تحقیقاتی، کارنامه درخشانی در انجام پروژه تحقیقاتی و عالمانه دارد که تقویت خواهد شد، اظهار داشت: بر مبنای منویات ریاست جمهوری، تقویت وفاق ملی و انسجام داخلی، سرلوحه برنامه وزارت اطلاعات در دولت جدید خواهد بود. امنیت پایدار، افزایش سرمایه اجتماعی، قدرت ملی و پیشرفت کشور در گروی نگاه همدلانه اجزای مختلف سیاسی و اجتماعی و کاهش همه شکاف ها است.

حجت الاسلام خطیب همچنین خاطرنشان کرد: امیدواریم تشکیلات اطلاعاتی متأثر از رویکرد خردمندانه دولت چهاردهم، همه ظرفیت های خود را در مسیر تقویت و بالندگی جبهه انقلاب به کار ببندد.

وزیر پیشنهادی اطلاعات در پایان سخنان خود که در دفاع از برنامه هایش ایراد کرد، افزود: در صورت استمرار توفیق خدمت در پیشگاه خداوند متعال، مقام معظم رهبری و مردم سرافراز ایران همه توان خود را برای ارتقا و تعالی وزارت و امنیت کشور به کار خواهم بست تا پیشران مؤثری در اعتلای آرمان های جبهه انقلاب اسلامی و توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان، ایران باشم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز