هشت پرسش خانه موسیقی از نامزدهای ریاست جمهوری
خانه موسیقی ایران در آستانه برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سوالاتی را از رئیس جمهور منتخب پرسیدهاند و به مطالبات اعضا و هنرمندان عرصه موسیقی پرداختهاند
به گزارش ایلنا، در آستانه برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و در بحبوحهی طرح برنامهها و دیدگاههای نامزدهای این دوره، نهاد خانه موسیقی با هدف پیگیری مطالبات اعضا و هنرمندان حوزه موسیقی هشت پرسش اساسی را در زمینه فعالیتهای فرهنگی و هنری در کشور طرح کرده است.
خانه موسیقی ایران به عنوان تنها نهاد صنفی تخصصی هنر موسیقی با بیش از شانزده هزار عضو، فراز و فرودهای متعدد و پر داستانی را طی بیش از دو دهه، پشت سرنهاده که شرح آن مثنوی هفتاد من خواهد بود.
ماجرای موسیقی و حرمت آن و اقوال مختلف و متناقض پیرامون این هنر شریف بینیاز از شرح و توضیح است و متاسفانه نسلهای متوالی هنرمندان موسیقی با چالشهای عجیب غریب دست و پنجه نرم کرده و همواره عمرعزیزشان را صرف اثبات خود و هنرشان نمودند ولی شگفتا که بعد از نزدیک به نیم قرن، هنوز به سر منزل مقصود خویش نرسیدهاند …هرچند که خوشبختانه در دولت سیزدهم تلاش و کوشش دلسوزان به بار نشست و بالاخره سند موسیقی تصویب و ابلاغ شد که هنوز با سند مطلوب و مورد نظر قاطبهی هنرمندان فاصله دارد. (ضمانت اجرایی این سند یکی از ضرورتهای آن است که رئیس جمهور آینده باید در این زمینه عنایت ویژه داشته باشد.)
نهاد صنفی خانه موسیقی بنا بر اهداف و رسالت خود که یکی از آنها پیگیری مطالبات به حق اعضا و هنرمندان حوزهی موسیقی است و با هدف شفافسازی و آشنایی مخاطبان با سیاستها و دیدگاههای نامزدهای محترم این دوره چند سوال را مطرح میکند.
پر واضح است کهعدم شفافیت و مشخص نبودن سیاستگذاری، اهالی هنر و موسیقی را دچار تردید میکند؛ بر این اساس پاسخ شفاف و روشن هریک از نامزدها به این سوالات میتواند در رفع تردید مخاطبان و حضور در انتخابات تاثیرگذار باشد.
۱- برای اشتغال هزاران فارغ التحصیل بیکار رشتههای مختلف حوزه موسیقی که هرساله بر تعداد آنها اضافه میشود چه برنامه مشخص و مدونی دارید؟
۲- موضوع مهم هنرمندان عرصه موسیقی، مغفول ماندن اقتصاد هنر از سوی دولتمردان در چند دهه گذشته بوده است کهعدم توجه به حقوق مولف و مصنف (کپی رایت) در صدر این مقوله، به عنوان یک نکتهی بارز تضییع حقوق هنرمندان محسوب میشود؛ لازم به ذکر است که پخش رایگان آثار هنرمندان از رسانهی ملی و فضاهای مجازی از نمونههای روشنعدم رعات کپی رایت به شمار میرود.
برای رونق اقتصاد هنر و احترام به حقوق هنرمندان از طریق اجرایی کردن قانون حقوق مولف و مصنف چه برنامهای دارید؟
۳- بوروکراسی، ممیزی و پروسهی طولانی که پیش روی فعالان و مجریان موسیقی برای تاسیس موسسه فرهنگی، انتشار آلبوم و کتاب، اجرای کنسرت صحنهای و…وجود دارد همواره مورد نقد هنرمندان فعال بوده است؛ برای این موضوع چه تمهیداتی اندیشه اید؟
۴- ممانعت از اجرای کنسرتها با اعمال سلیقه و مخالفت با حضور بانوان بر روی صحنه در برخی شهرها متاسفانه به یکی از معضلات مزمن و تقریبا لاینحل مبدل شده است. سیاست شفاف شما در این خصوص چیست؟
۵- نشان ندادن ساز از تلویزیون و پخش آثار سخیف و غیر فرهنگی از صدا و سیما و سیاستهای غیر شفاف این رسانه در قبال این هنر شریف همواره مورد گله و نقد هنرمندان پیشکسوت بوده است. نظر صریح و شفاف شما نسبت به این موارد چیست؟
۶- همانگونه که همگان اطلاع دارندعدم امنیت شغلی در حوزه موسیقی، متاسفانه برای بانوان مضاعف بوده و این عزیزان علی رغمعدم مخالفت فقهی برخی مراجع عظام از جمله فتوای صریح رهبری در مورد صدای بانوان، از کمترین امکانات اجتماعی برای فعالیت و ارتقای هنر خویش بیبهره اند. به طور شفاف در این باره چه نظر و برنامهای دارید؟
۷- یکی از مشکلات عمده فعالان عرصهی هنرموسیقیعدم امنیت شغلی و تمکن مالی و در نتیجه عسرت در معیشت و زندگی است این مشکلات بویژه برای هنرمندان پیشکسوت و معمر تشدید شده و متاسفانه این عزیزان را با بحرانهای مختلف از جمله بیکاری، بیماری و مسائلی از این دست مواجه ساخته است برای بیمه جامع هنرمندان و حمایت مشخص از این قشر شریف آیا برنامهای دارید؟
۸- کمبود تالارها و سالنهای تخصصی، موجب گرانی و افزایش سرسامآور قیمت بلیت برنامههای هنری شده است به طوری که استفاده از این برنامهها صرفا در توان طبقه برخوردار و مرفه جامعه است و قشر فرهنگی و متوسط همچون دانشجویان، معلمان، کارمندان و…تقریبا از برنامههای فرهنگی و هنری محروم شده اند؛ آیا برای ساخت، تجهیز و بهره برداری سالنهای مجهز، جهت ترغیب ورد بخش خصوصی به این عرصه برنامهای دارید؟