خبرگزاری کار ایران

زاکانی:

مردم باید محور توسعه باشند/ فرهنگ اولویت است اما اقتصاد فوریت دارد

مردم باید محور توسعه باشند/ فرهنگ اولویت است اما اقتصاد فوریت دارد
کد خبر : ۱۴۹۳۵۸۲

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه تلوزیونی «با مردم» گفت: فرهنگ برای ما اولویت است اولویت قطعی است اما امروز اقتصاد فوریت دارد و باید مشکلات کشور را حل کرد و این دو باهم هم سنخ است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا زاکانی کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه تلوزیونی «با مردم» گفت: دولت شهید رییسی یک مختصات داشت. بعد از اصلاح قانون اساسی یک شرایط متوازنی نبود تا دولت شهید رییسی برای خود خادمی مردم را انتخاب کرد در هر استانی که سفر می‌رفت محرومترین نقطه استان را انتخاب می‌کرد تا از نزدیک حال و روز مردم را ببیند بله می‌شود در اتاق نشست و دنبال کرد مسئولان جدای از مردم زندگی کنند در خلاء تصمیم گیریم ی کنند و اقعیت‌های تلخ و شیرین جامعه را در جریان نیستند او یکی از مردم بود و خادم و نوکر مردم بود. نسبتش را با سایر قوا تنظیم کرد کسی از شهید رییسی اختلاف ندید در اخرین جلسه دولت هم به صراحت اعلام کرد امکان ندارد کسی از من اختلاف و دو گانگی در جامعه و با سایر قوا ببنید سختی می‌کشید اما آن را به سمت انسجام سوق می‌داد و همه دوستان مردم ایران می‌دانستند کمه می‌توانند به رییس جمهور شهید اعتماد کنند و او را حامی خود ببینند. 

وی ادامه داد: مظلومانی که در غزه هستند و همه کسانی که امروز در جهان چشم امید به ایران اسلامی دارند حضور بی‌نظیر سران کشور‌های خارجی و اظهار محبت آن‌ها در ایران و خارج از ایران نشان‌گر از جایگاه ویژه این شهید و جعت گیری‌های درست او وداشت. یکی از این ویژگی‌ها حفظ این جهت گیری است. دولتی که او تحویل گرفت و دولتی که تحویل داده می‌شود دو چیز است این سه سال برتر از ۸ سال قبل از آن است شرایط آن ایام را یادمان بیاید شرایط کنونی را ببنیم وضعیت ما یک شرایط بهبود یافته است حتما باید این راه را تکمیل کرد و حتما ابعاد تحول و پیشرفت را آنگونه توسعه داد که این ظرفیت‌ها در بهترین نحو در مسیر رشد و آبادانی ایران عزیز قرار بگیرد و گره از زندگی مشکلات مردم باز شود هر فردی که خود را در مقام انتخاب قرار داده حتما باید دقت داشته باشد که چه نکاتی را بیان می‌کند. 

وی ادامه داد: چه ایده‌ها و برنامه‌هایی را ارائه می‌کند و این ایده‌ها باید با گذشته‌اش سازگار باشد علاوه بر اینکه شرایط کشور را بشناسد کشور فرصت‌های بی‌نظیر دارد در کنار آن چالش‌های اساسی دارد امروز در معیشت مردم گره‌های اساسی وجود دارد امروز ظرفیت‌های کشور در خصوص نیازهای آبادانی وجود دارد چکونه می‌خواهد به این سمت برود باید صریح صحبت کرد و در قالب شعار صحبت نکرد این منابع از کجا تامین خواهد شد که مردم آسایش داشته باشد اما از ظرفی مردم پیشرفت را در کشور شاهد باشند. 

زاکانی تصریح کرد: با خان و خانچه که اقتصاد در سایه را شکل داده‌اند چه می‌خواهد بکند آن‌ها با تعارف و لبخند و خجالت در برابر آن‌ها نمی‌شود کشور را اداره کرد. با ۷ خوان فساد چه می‌خواهد بکند. باید یک راه فعال و تلاش مضاعف را در جهت دولت و حفظ دستاوردهای آقای رییسی در پیش بگیریم ودر ابعاد مختلف پیشرفت همه جانبه را در محور مردم رقم بزنیم؛ مردم تا پای صندوق آمدن کافی نیست بعد از آن باید مردم محور توسعه باشند. فرهنگ برای ما اولویت است اولویت قطعی است اما امروز اقتصاد فوریت دارد و باید مشکلات کشور را حل کرد و این دو باهم هم سنخ است. 

وی ادامه داد: مردم سالاری دینی باید در ابعاد مختلف تجلی پیدا کند هم در بعد سیاسی هم در بعد اقتصادی هم دربعد فرهنگی و هم در بعد اجتماعی. وقتی می‌خواهید مشکلات اقتصادی را حل کنید رشد دانش در جامعه که از وجوه فرهنگی است به ما این امکان را می‌دهد که تا ۷۰ درصد که در کنار کار و سرمایه رشد را در حوزه اقتصاد خودمان تجربه کنیم. 

وی ادامه داد: مردم سالاری دینی باید در ابعاد مختلف تجلی پیدا کند هم در بعد سیاسی هم در بعد اقتصادی هم دربعد فرهنگی و هم در بعد اجتماعی. وقتی می‌خواهید مشکلات اقتصادی را حل کنید رشد دانش در جامعه که از وجوه فرهنگی است به ما این امکان را می‌دهد که تا ۷۰ درصد که در کنار کار و سرمایه رشد را در حوزه اقتصاد خودمان تجربه کنیم. 

زاکانی با بیان اینکه تهدید را تبدیل به فرصت کرد موضوع مسکن که امروز یک موضوع حیاتی است، گفت: مردم عزیز ما تحت فشار هستند قبلا یک فکری در تهران بود البته در دولت قبل بود که باید تهران را گران کرد تا بتوان آلودگی و ترافیک تهران را حل کرد این واقعی است و رویه است و مستند است این را دستورالعمل کردند بله تهران را گران کردند و موفق شدند اما مردم از تهران نرفته و به حاشیه رانده شدند و در سختی قرار گرفتند از طرفی کل کشور هم خودش را با تهران تنظیم کرد و گران شد و کل مردم آسیب دیدند. 

این نامزد انتخابات تصریح کرد: کاری که ما با دولت آقای رییسی انجام دادیم این بود که می‌شود این گره زندگی مردم را باز کرد این ظلم است که بیش از ۵۵ درصد سبد خانوار مردم معطوف به حوزه مسکن شود، دیگر مسکن برای کسی یک رویای قابل دست یافتن نباشد. مرد خانه در مقابل خانواده شرمنده باشد لذا من این گزارش را دادم و خدمت آقای رییسی گفتم ناظر به مسکن ما وعده ۴ میلیون داده‌ایم این ۴ میلیون نیاز به تسهیلات دارد که تسهیلات بانکی مشکلات متعدد خود را دارد اما می‌توان یک جور دیگر هم نگاه کرد ما چیزی داریم تحت عنوان پلاک‌های ناپایدار و بافت‌های فرسوده در همه شهرهای کشور زلزله یک مخاطره طبیعی است که نمی‌توان از فرار کرد اما می‌توان جوری از آن صیانت کرد که اگر اتفاق افتاد جان مردم به خطر نیفتد. جان مردم در خطر نباشد جان مردم عزیز است در این خصوص لازم است که دولت محترم یک تدبیر کند. برای ایمنی بخشی نیاز به نوسازی است در نوسازی نیاز به تامین سرانه‌ها است که رفاه و آسایش برای مردم بیاید اما با دادن تشویقات مردم خودشان شروع به ساختن می‌کنند و مشکل بافت‌های فرسوده و ناپایدار و مسکن را حل می‌کنند نقدینگی سرگردان کشور عمده آن سوق به این سمت پیدا می‌کند مشکل تولید کشور حل می‌شود یکی از وجوه نامگذاری امسال همین نقطه است مشکل اشتغال و مشکلات متعدد حل می‌شود با دقت در چهارچوب طرح تفصیلی و ارتقای آن مردم خودشان شروع به آباداانی می‌کنند و مشکل مسکن و بافتهای ناپایدار را حل می‌کنند. اتفاقا بعد از عرایض بنده جناب رییسی یک تاکید بسیار جدی داشتند. ما نمی‌توانیم حس کنیم که یک پدر چطور در مقابل فرزندانش خجالت زده می‌شود. 

وی ادامه داد: ما در همین سال و سال ماقبل آن به سراغ فرهنگیان رفتیم و با هر دو وزیر صحبت کردیم به سراغ دانشگاهیان و افرادی که در حوزه بهداشت و سلامت کار می‌کنند افرادی که در حوزه امنیت تلاش می‌کنند رفتیم سراغ متن جامعه برای کسانی که می‌خواهند زندگی داشته باشند که در آن آرامش باشد این یک نگاه است که می‌توان چند تهدید را به یک فرصت طلایی در کشور تبدیل کرد. 

زاکانی تاکید کرد: در اینجا یک فضای باصفا را مشاهده می‌کنید که تا دو سال پیش در اینجا حدود ۹۰۰ معتاد متجاهر حضور داشت دهه‌ها بود نمی‌توانستند حریف این افراد شوند و شرایطی بود که همین خانه‌هایی که در محله فرحزاد است پنجره‌هایشان را دیوار کرده بودند که چشم‌شان به مخاطرات نیفتد اینجا لکه ننگی برای شهر تهران بود با همکاری که بین مدیریت شهری و دولت جناب آقای رییسی مبتنی بر اهتمام ایشان انجام شد امروز اینجا شده یک فضای باصفا که به عنوان یک نقطه بسیار زیبا برای مردم شده است قبلش خوب بود یا این خوب است؟ حتما این خوب است می‌توان تهدید را تبدیل به یک فرصت کرد. 

وی ادامه داد: ما یک کار بزرگ را به حمدلله طی دو سال گذشته در حوزه دیون بانکی انجام دادیم. بانک‌ها ادعا داشتند که ۱۷۰ همت از ما طلبکار هستند در سال ۱۴۰۱، ده هزار میلیارد پول دادیم که ما را قفل نکنند از ۲۰ سال گذشته این بدهی‌ها مانده بود من گفتم هر شهردرای در گذشته کاری را وعده داده که مطابق با خواستگاه منافع مردم است ما همه مسئولیت آن را می‌پذیریم سال ۱۴۰۲ پای حساب آمدیم و از این ۱۷۰ همت ۸۹ همت مبتنی برقوانین و چهارچوب‌ها کاهش پیدا کرد۸۱ همت که قطعی شد. برای مترو و کارهای عمرانی شهر پول گرفته شده بود اما کاری انجام نشده بود. ما با توسعه مترو ترافیک و آلودگی هوای تهران را کنترل کرده‌ایم. شهرداری خودش را پاسخگوی همه مسائل شهر تهران می‌داند. آن کاری که متعلق به خودمان است پاسخگو هستیم و کاری که متعلق به دیگران است کمک می‌کنیم که به مردم خدمت برسانند و این ثابت شده است. 

این نامزد انتخابات با بیان اینکه امکانات در کشور وجود دارد و باید آن را به سمت معیشت مردم سوق داد گفت: امروز در مجموعه کشور دولت ۱۱ میلیارد دلار برای نهاده‌ها و ۲.۶ میلیارد دلار برای دارو و بهداشت یارانه می‌دهد، اما این سیستم رساننده این خدمتی که دولت ارائه می‌دهد به دست مردم با اختلالاتی مواجه است یک جنبه فساد گونه و یک جنبه‌های نواقص و معایبی وجود دارد. 

وی ادامه داد: سال گذشته یک میلیون تن برنج وارد کرد و ۶۰ هزار تن آن توسط دستگاه‌ها وارد شد مابقی را تجار وارد کردند چطور می‌شود که ارز و کشوری که خریداری شده است یکی است اما قیمت برنجی که ارائه می‌شود حدود ۳۵ هزار تومان است اما قیمت بخش خصوصی تا دو برابر قیمت دولتی است. چراکه دلال‌ها و واسطه‌ها می‌خواهند سود کنند. همین تجربه را در میادین داشتیم و با جهاد کشاورزی تفاهم نامه نوشتیم تا مدیریت شهری تهران مسئول تامین و توزیع اقلام معیشیتی مردم به پشتوانه دولت شود نمی‌توان مدیریت محلی را از مدیریت ملی جدا کرد. 

وی تصریح کرد: نمی‌شود شوراها و شهرداری‌ها را در یک مسیر قرار داد و مجلس و دولت را در مسیر دیگر هدایت کرد. قانون اساسی چنین چیزی را به ما نگفته است. می‌توان دولت به عنوان یک دولت حامی و دارای تدبیر و سیاست‌های موثر و اثرگذار و مکمل و ناظر در جایگاه خودش قرار گیرد و از طرفی هم دولت‌های محلی که در اصل ۱۰۰ به آن اشاره شده در جای خودش اجرا شود. بله می‌شود این کار را کرد و ما در دولت شهید رییسی این کار را انجام دادیم. امروز آنچه که در میادین عرضه می‌شود بین ۳۰ تا ۷۰ درصد کمتر است. چرا باید گوشت که می‌توان با نصف قیمت عرضه شود با قیمتی در بازار وجود دارد که مصرف آن تبدیل شود به یک خاطره در گذشته. چرا باید میوه و ترباره و حبوبات و شکر و کالاهای اساسی توسط واسطه‌ها قیمت‌گذاری شود. مردم شب می‌خوابند صبح از خواب بیدار می‌شوند و یک قیمت جدید می‌بینند. در شب عید گذشته به رییس‌جمهور گفتیم اقداماتی را برای باثبات کردن بازار داریم. خرید کردیم و ۵۰۰۰ تن میوه را ارزان‌تر از عید ۱۴۰۲ به مردم دادیم. تورم کمتر نشد اما قیمت‌ها را نسبت به سال قبل کاهش دادیم. در حوزه مسکن کارهای بزرگی می‌توان انجام داد در حوزه معیشت گره بزرگی از مردم می‌توان باز کرد این مایه مسرت و شادی نیست که بگوییم گران می‌کنیم و باعث شوند که خانواده‌ها شرمنده شوند. این هنر نیست بی‌هنری چرا وقتی ما داریم مردم در مشکلات باشند. 

وی تاکید کرد: کشور نیازمند یک پوست اندازی است و نیازمند تحول بزرگ است. مشکلات متعددی هست اما می‌شود آن‌ها را پشت سر گذاشت و مشکلات را تبدیل به یک فرصت کرد. ممکن است بگویند اینها بلند پروازی نیست. وقتی صحبت از برقی‌سازی می‌کردم عده‌ای می‌گفتند امکان ندارد یا وقتی صحبت از یوزانس می‌کردیم برخی از دوستان مسوول به صراحت به بنده گفتند اصلا نمی‌توانید این منابع را جذب کنید اما بنده این کار را کردم. 

زاکانی خاطرنشان کرد: ما به تولید داخل توجه کردیم و در کنار آن توجه کردیم که نیاز مردم را چگونه مرتفع کنیم تا هم گره زندگی مردم باز شود و هم سرمایه‌گذاری خارجی صورت گیرد می‌گفتند نمی‌شود چراکه در چهارچوب‌های ذهنی خودشان فکر می‌کردند. به تازگی ۱۰۰۰ دستگاه ماشین وارد پلاک‌گذاری و چرخه خدمت شده است، البته این عدد باید به ۵۵ هزار عدد افزایش یابد که تا پایان سال این کار انجام می‌شود ماشین‌های برقی وارد شده ما چرا نباید اجازه دهیم مردم آسایش داشته بانشد هر جا بر منابع ملی و مصالح اسلامی تاکید کردیم، موفق شدیم. 

زاکانی ادامه داد: دولت باید از دانشگاه حمایت کند. از رفتن به سمتی که دانش و فناوری پایه و اساس کشور قرار بگیرد حمایت کند و ما هیچ راهی نداریم جز این کار و میانبر ما این است. احترام به دانشگاه و حوزه و اساتید و طلاب باید مورد حمایت قرار گیرد اساسا دانش و علم باید مورد احترام قرار بگیرد. فساد باید به عنوان مانع از جلوی پا برداشت. هنر و زحمت کارگر و زحمت کسی که در این خصوص تلاش می‌کند باید در نظر گرفت همه این کارها را می‌شود کر هر چند عده‌ای بگویند نمی‌شود کار کرد. 

وی ادامه داد: امیرکبیر با وجود مدت بیش از سه سال کار برای ایران اما نامش تا ابد ماندگار شد. او خودش را برای مردم عزیز ایران و دین و دنیای مردم خودش را وقف کرد. امروز بسیاری در کشور هستند که این مسیر را رفتند و این میراث بزرگ را برای ما به جا گذاشتند. از خیل نام ایثارگران و خدمت‌گزاران می‌توان نام‌های زیادی را بیان کرد از جمله شهید رییسی را می‌توان نامبرد. می‌توان در حوزه سلامت و معیشت دنبال مسیری رفت که مردم در مقابل زن و بچه و صاحب‌خانه خجالت نکشند. 

وی تصریح کرد: می‌توان در حوزه معیشت اقداماتی را انجام داد که سر گرسنه بر بالین نرود می‌توان در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی نیز کارهایی کرد که جوانان با الگوهای غلط به عنوان نیروی کار گرفتار کودک خیابانی، زباله‌گر و معتاد متجاهر مواجه نشوند می‌توان به طبیعت احترام گذاشت و ایجاد زمینه توسعه فضای سبز و درختکاری را فراهم کرد. طی ۳۳ ماه گذشته بیش از ۵۴۰۰ هکتار فضای سبز در پیرامون و داخل تهران ایجاد کردیم. 

وی با تاکید براینکه میتوان کارهای بزرگ انجام داد و گره‌های زیادی از زندگی مردم باز کرد گفت: وضع‌مان ناامید کننده نیست اما می‌توانیم امیدهای زیادی را خلق کنیم واین به همت جوانان، نوجوانان، زنان، دختران، متخصصان شهرها و روستاها است اقوام مثل گلهایی هستند که بوستان گل را برای ما به نمایش گذاشته اند. نگاه تمدنی ما برای شکل گیری تمدن اسلامی را با شکل دهی یک جامعه خوب و تکثیر آن در سراسر جهان برای ایران عزیز فراهم کنیم. امیدواریم به عنوان نوکر و خادم شما بتوانیم در خدمت خودمان صادقانه مسیر رییس جمهور شهید را دنبال کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز