معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه:
تعداد وابستگان بازرگانی در قاره آفریقا افزایش یافته است
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه تاکید کرد: به دلیل اهمیت آفریقا برای دولت، تعداد پستهای وابستههای بازرگانی در این قاره افزایش یافته است.
به گزارش ایلنا، همایش بررسی فرصتها، موانع و راهکارهای توسعه روابط اقتصادی با آفریقا در قالب جلسه فوقالعاده ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی امروز دوشنبه با حضور مدیران و نمایندگان بخشهای دولتی و خصوصی به ویژه مدیران شرکتهای مهم فعال در آفریقا به ریاست مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه برگزار شد.
در این نشست که با هدف تبادل نظر و هم افزایی بخشهای دولتی و خصوصی برای رونق بخشیدن هرچه بیشتر به روابط اقتصادی کشورمان با کشورهای آفریقایی و کمک به افزایش صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی به این قاره انجام شد، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه، ضمن تبیین اهمیت و جایگاه آفریقا در سیاست خارجی کشورمان، قاره آفریقا را سرزمین فرصتها برای شرکتهای ایرانی توصیف کرد و با اعلام حمایت کامل وزارت امور خارجه و سفارتخانههای کشورمان، از فعالان اقتصادی و شرکتهای دارای ظرفیت صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی در زمینههای مختلف خواست همت گمارده و به طور جدی توسعه همه جانبه همکاریهای اقتصادی با کشورهای آفریقایی را پیگیری کنند.
سپس سرپرست ادارهکل آفریقا و مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امورخارجه هر یک به طور جداگانه گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده و ظرفیتها و فرصتهای حوزه فعالیت خود ارایه نمودند.
در ادامه رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا به بیان دیدگاههای خود در حوزه آفریقا پرداخت و ضمن اشاره به اهمیت ایجاد نقشه راه تجاری با آفریقا بر لزوم هماهنگی و تشکیل جلسات مستمر میان وزارت امور خارجه، اتاق مشترک بازرگانی و سازمان توسعه تجارت به عنوان متولیان اصلی تسهیلگری و پیادهسازی سیاستهای توسعه تجارت میان ایران و آفریقا تاکید کرد.
وی مهمترین مشکلات پیش روی تجارت با آفریقا را مباحث حمل و نقل (دریایی و هوایی)، ضمانتنامهها و مباحث انتقال پول و بانکی برشمرد و پیشنهاد کرد دستگاههای متولی برای هم افزایی و ارائه راهکارهای عملی جلساتی برگزار کنند.
نماینده انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی دیگر سخنران این همایش بود که ضمن تقدیر از حمایتهای معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در پیگیری امور و کمک به اخذ برخی طرحهای عمرانی مناقصهای در برخی کشورهای آفریقایی، تبادل نظر مستمر و تشکیل کمیته تخصصی صادرات خدمات فنی و مهندسی را را برای یافتن راهکارهای حل مشکلات و معضلات این حوزه مهم توصیف کرد.
در ادامه جلسه، مدیران شرکتها و مؤسسات بخشهای خصوصی و دولتی فعال در حوزه آفریقا نیز هر یک به بیان دیدگاههای خود پرداخته و زمینههای کار با آفریقا را برشمردند.
در پایان نشست، مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه بر لزوم اصلاح نگاهها به آفریقا و توجه به فرصتهای متعدد موجود در این قاره برای اقتصاد کشورمان در زمینههای مختلف از جمله معادن، شیلات و آبزیپروری، کشتی رانی، انرژی به ویژه انرژیهای تجدیدپذیر، کشت فراسرزمینی، همکاریهای پزشکی و دارویی، صدور واکسن، سرم، دارو و تجهیزات پزشکی، تأمین گوشت و دام زنده، صدور انواع خدمات فنی و مهندسی، همکاری پارکهای صنعتی و علمی فناوری، صدور محصولات و تولیدات شرکتهای دانشبنیان، همکاری در زمینه ارائه آموزشهای فنی و حرفهای و... تاکید کرد و ضمن استقبال از پیشنهاد تشکیل کمیتهای با حضور وزارت امور خارجه، سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی، خواستار اهتمام جدی همه فعالان اقتصادی بخشهای دولتی و خصوصی برای افزایش مبادلات تجاری با آفریقا شد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه همچنین با اظهار اینکه به دلیل اهمیت آفریقا برای دولت، تعداد پستهای وابستههای بازرگانی در این قاره افزایش یافته است، از فعالان اقتصادی بخش خصوصی خواست برای پیشبرد برنامههای اقتصادی خود از خدمات سفارتخانههای کشورمان بهرهبرداری کنند.