اسلامی در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد؛
جزئیات فرآیند ثبتنام و احراز هویت داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری/ دریافت استعلامهای داوطلبان انتخابات مجلس از مراجع پنجگانه و اعلان آن به هئیتهای اجرایی
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی در زمانی هستیم که نتایج بررسیها را از مراجع پنجگانه گرفتیم و به هئیتهای اجرایی اعلام کردیم و جلساتی در این خصوص برگزار میشود، به ویژه در مکانهایی که استقبال بیشتر بوده هئیتهای اجرایی مجبور به برگزاری جلسات پی در پی هستند. امیدواریم تا ۱۸ آبان به نتایجی برسند که بتوانیم فردای آن روز نتایج را از طریق سامانه به داوطلبان بدهیم
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که فرآیند احراز هویت داوطلبان انتخابات خبرگان به چه شکلی خواهد بود، گفت: براساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ثبتنام به صورت حضوری برگزار میشود و ما به صورت حضوری چند مدرک را بررسی و هویت فرد را احراز میکنیم و سپس مدارک را تحویل فرد میدهیم. ما مدرکی را از فرد دریافت نمیکنیم.
وی افزود: الان فرآیندی که ما شکل دادیم و تنظیم شده، این است که داوطلب وارد میشود، ما اصل شناسنامه و کارتملی را میبینیم، دو قطعه عکس و مدرک تحصیلی را نگاه میکنیم، اگر احیانا نماینده داوطلب باشد، باید دستخط و مهر و امضای مکتوب به ما ارائه بدهد تا آن نماینده فرد محسوب شود و این موضوع را احراز هویت میکنیم و بعد به پروسه تکمیل پرسشنامه وارد میشویم.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: در این قسمت کاربر گذاشتیم و همکاران ما در ستاد انتخابات، فرمانداریهای مراکز استان و فرمانداری تهران کار میکنند و ما فرمها را از آنها میپرسیم و در رایانه ثبت میکنیم و پرینت میگیریم، پرینت را به داوطلب میدهیم تا نگاه کرده، تأیید و امضا کنند. ما آن پرینت را مبنای فرآیند بعدی احراز صلاحیت میدانیم که تمام دادههای داوطلب در پرینت آمده و اسکنی از مدارک میگیریم و مدارک را تحویل میدهیم و دیگر هیچ کاغذی نداریم.
اسلامی در ادامه گفت: ما به دنبال فرآیند غیرحضوری بودیم اما توافق شد که ثبتنام در انتخابات حضوری باشد. بعد از این مرحله یک شناسه رهگیری به آنها میدهیم که ثبتنامشان با موفقیت به پایان رسیده و این فرآیند تمام میشود. سپس مدارک را به شورای نگهبان ارسال میکنیم. ما در وزارت کشور هیچگونه بررسی صلاحیت و مواردی از این دست را نداریم و مطلع هستید که براساس قانون مدارک داوطلبان انتخابات خبرگان به شورای نگهبان میرود و شورای نگهبان براساس قانون خود و ماده ۱۱ ثبتنام افراد در انتخابات خبرگان را احراز میکند که آیا فرد صلاحیت علمی، مدرک تحصیلی سطح ۴ و بعد امتحان را دارد اگر سابقه نمایندگی داشته همان کفایت میکند و دیگر نیازی به امتحان و گذراندن موارد اینگونه نیست و اینها مواردی است که در شورای نگهبان وجود دارد.
وی افزود: حالا ما جدول زمانبندی انتخابات خبرگان را به شورای نگهبان ارسال کردیم و به سرعت فرآیندهای آن را اعلام رسانهای میکنیم تا در ۱۱ اسفند که زمان برگزاری انتخابات است، فرآیندها براساس قانون تعیین شده باشد.
اسلامی در پاسخ به این سوال که نهادهای احراز هویت برای انتخابات خبرگان رهبری چه کسانی هستند، گفت: خود شورای نگهبان نهاد مرج اصلی بررسی تایید هویت است که میتواند با همکاری دستگاهها باشد.
سخنگوی ستاد انتخابات درباره آخرین جزئیات ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی در زمانی هستیم که نتایج بررسیها را از مراجع پنجگانه گرفتیم و به هئیتهای اجرایی اعلام کردیم و جلساتی در این خصوص برگزار میشود، به ویژه در مکانهایی که استقبال بیشتر بوده هئیتهای اجرایی مجبور به برگزاری جلسات پی در پی هستند. امیدواریم تا ۱۸ آبان به نتایجی برسند که بتوانیم فردای آن روز نتایج را از طریق سامانه به داوطلبان بدهیم و امیدواریم این اتفاق به موقع بیفتد. ما همه افراد را بررسی میکنیم و تا الان خروجی در این زمینه نداشتیم.