رئیس کل دادگستری استان البرز:
مشاوران املاک میتوانند کمک موثری در راستای کاهش اختلافات حقوقی و پروندههای ورودی به محاکم قضایی باشند
رئیس کل دادگستری استان البرز یکی از چالشهای قوه قضاییه را افزایش ورودی پروندهها به محاکم قضایی خواند و مشاوران املاک را کمک موثری در این زمینه دانست.
به گزارش ایلنا، حسین فاضلی هریکندی رئیس کل دادگستری استان البرز در همایش آموزش تخصصی املاک و مستغلات استان البرز گفت: اصل ۱۵۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وظایف قوه قضاییه را بیان میکند پیشگیری از وقوع جرم را در آخرین بند میآورد، اما این امر بر همه موضوعات مقدم است چرا که اگر این وظیفه همگانی به درستی انجام شود دعاوی کمتری خواهیم داشت.
وی گفت: از ویژگیهای استان البرز است که در کنار فرصتهای که به وجود آورده است در معرض تهدیدات و آسیبهای متعددی از جمله مهاجرت و ساخت و سازهای غیر مجاز و تغییر کاربریها است که همین امر منشا مشکلات حقوقی و کیفری شده است.
هریکندی در ادامه به اهمیت کار مشاوران املاک اشاره کرد و گفت: مشاوران املاک محل رجوع مردم برای انجام معاملات هستند از این رو باید به اهمیت کاری و اهمیتی که در کاهش دعاوی دارند توجه کنند.
فاضلی هریکندی به افزایش پروندهها در حوزه الزام به سند در استان اشاره کرد و گفت: اگر در معاملهای که صورت میگیرد شرایط قانونی رعایت نشود اختلافات متعددی را شاهد خواهیم بود.
رئیس کل دادگستری استان البرز با ابراز امیدواری از برگزاری آموزشها در حوزه املاک گفت: امیدواریم با این آموزشها شاهد روند کاهشی دعاوی در این زمینه باشیم.
فاضلی هریکندی گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۶ هزار و ۷۰۰ پرونده در حوزه الزام به سند رسمی ملک داشته ایم که رتبه ششم از حیث میزان پروندهها در کشور است.
وی گفت: در حوزه الزام به سند رسمی در سال ۱۴۰۱، ۶هزار و ۹۰۳ پرونده در این حوزه و به جهت اینکه مالک به تعهد خود در معامله عمل نکرده است ایجاد شده است و متاسفانه شاهد رشد این دعاوی هستیم که البته بخشی به جهت رشد جمعیت و تورم است.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای قوه قضاییه افزایش ورودی پروندهها به محاکم است که باعث طولانی شدن رسیدگی و عدم اتقان میشود،گفت: موضوع پیشگیری از جرم اگر چه از وظایف قوه قضاییه است، اما با همت جمعی محقق میشود.
فاضلی هریکندی ادامه داد: مشاوران املاک به جهت نوع فعالیت میتوانند کمک موثری در راستای کاهش اختلافات حقوقی و ورودی پروندهها به محاکم قضایی باشند.
وی به اقدامات انجام شده در راستای ساماندهی روابط حقوقی اشخاص در حوزه معاملات املاک استان البرز در ۷ماهه سال اول اشاره کرد و گفت: ۱۱ هزارو ۶۲۰ واحد صنفی مشاورین املاک را در استان داریم که بیش از نیمی از آن در مرکز استان و در کرج مستقر هستند.
وی گفت: با تلاشهای صورت گرفته ۹۰درصد یعنی ۱۰ هزارو ۴۵۰ واحد صنفی پروانه دار شدند، یک هزارو ۱۷۰ واحد صنفی بدون پروانه که برای ۶۰۹ واحد صنفی اخطار صادر و ۲۰۳ واحد پلمب شده است.
فاضلی هریکندی در ادامه گفت: تاکنون ۴۱ دوره آموزشی ویژه مشاوران املاک برگزار شده است که ۴۹ درصد از مشاورین املاک طی ۱۶ ماه گذشته در آن شرکت کرده اند.
ناآگاهی نسبت به قوانین و مقررات در صدر علل افزایش پروندههای ملکی است
فرید نجف نیا معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز در ادامه گفت: پروندههای حقوقی و کیفری در موضوعات ملکی جزو پر تعدادترین موضوعات طرح شده در مراجع قضایی است. بسیاری از این جرایم و اختلافات، ناشی از چهار علت عمده و اصلی ناآگاهی از قوانین و مقررات، اعتماد بی مورد، طمعورزی و عجله و شتابزدگی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز با بیان اینکه تنظیم دقیق قرارداد قبل از ورود به هر رابطه اقتصادی، یک ضرورت است تصریح کرد: آموزش تخصصی مشاورین املاک در معاملات ملکی در راستای تنظیم قراردادهای قانونی، تقویت نظارت بر فعالیت آنها در کنار ارتقاء آگاهیهای عمومی شهروندان در پیشگیری از بسیاری از جرایم و دعاوی اثرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خصوص هم افزایی و همکاری در جهت پیشگیری از جرایم حوزه ثبت اسناد و املاک کشور و کاهش ورودی پروندهها و ارتقاء دانش حقوقی عمومی اضافه کرد: اجرای این تفاهم نامه پس از ابلاغ، در دستور کار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز قرار گرفت و در زمینه شناسایی راهکارهای پیشگیری از تخلفات در معاملات ملکی، تشکیل کمیته بازرسی با مشارکت دستگاههای متولی، انجام بازرسیهای میدانی از دفاتر مشاورین املاک و برگزاری دورههای آموزش تخصصی مشاوران املاک وارد فاز عملیاتی شد.
سرمایهگذاری در آموزش دعاوی در مراجع قضایی را کاهش میهد
مریم قمی رئیس اتحادیه مشاورین املاک مرکز استان البرز در ادامه هدف از برگزاری این همایش را آموزشهای مورد نیاز در حوزه املاک و مستغلات دانست و گفت: هر زمان در آموزش سرمایه گذاری کنیم دعاوی نیز در مراجع قضایی کاهش مییابد.
وی به برگزاری ۴۰ دوره آموزشی پروانه تخصصی در این مقطع و همچنین ۱۰۰دوره تخصصی از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۸ اشاره کرد و گفت: ۸ هزار فرد صنفی فعال در حوزه مشاوره املاک از این آموزشها برخوردار شده اند.
وی گفت: شغل مشاوره املاک تخصصی است و افراد فعال در این حوزه باید آموزشهای تخصصی حقوقی و ثبتی را برای نگارش قراردادها گذرانده باشند.
قمی به کسب رتبه دوم کشوری در حوزه کنترل اجاره بها و کسب رتبه نخست در آموزش پروانه تخصصی اتحادیه مشاوران املاک استان البرز اشاره کرد و گفت:این قول را میدهیم که تا پایان سال ۱۴۰۲ هیچ مشاور املاک فاقد پروانه را در سطح شهرستان نداشته باشیم.