جدی در موافقت با کلیات برنامه هفتم توسعه:
به دنبال رفع مواردی هستیم که مردم نسبت به آن نارضایتی دارند
نماینده شیروان در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مشکلات ما در کشور این است که توزیع عادلانه صنعت در کشور را نداشتیم و جانمایی صنایع در کشور دچار مشکل بود. در برخی از استانها صنایع وجود دارد اما نیروی کار وجود ندارد.
به گزارش ایلنا، علی جدی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۳ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، با بیان اینکه در کمیسیون تلفیق برنامه بسیاری از ضعف های لایحه برطرف شد، عنوان کرد: اول از همه باید بدانیم دولت و مجلس مکمل یکدیگر بوده و نمایندگان به عنوان قانونگذار در کشور بسیاری از مشکلات را می دانند و برای آن راه حل دارند.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر دولت نیز بخواهد وضعیت موجود را حفظ کند و نگاه تحولی نداشته باشد مجلس با آن مخالف بوده و قطعا ما به دنبال رفع مواردی هستیم که مردم نسبت به آن نارضایتی دارند لذا امیدواریم نمایندگان به گزارش کمیسیون تلفیق که براساس رفع مسائل مردم است رأی مثبت دهند.
وی با یادآوری اینکه اولویت برنامه هفتم تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد همراه با عدالت است، تاکید کرد: این مسئله در برنامه دولت دیده نشده بود، برای نمونه سرفصل صنعت که مهم ترین محور در برنامه هفتم توسعه است حذف شده بود که کمیسیون تلفیق در ماده ۴۷ و ۴۸ به صنایع اولویت دار، تکمیل زنجیره ها و راهبرد توسعه صنعت پرداخت.
جدی ادامه داد: یکی از مشکلات ما در کشور این است که توزیع عادلانه صنعت در کشور را نداشتیم و جانمایی صنایع در کشور دچار مشکل بود. در برخی از استان ها صنایع وجود دارد اما نیروی کار وجود ندارد و در برخی استان ها نیز برعکس بوده و تا آلودگی ناشی از صنایع که استان را دچار مشکل کرده است.
وی با بیان اینکه برنامه هفتم می بایست مسئله محور باشد اما مسئله خودرو که یکی از مسائل اصلی کشور است و رئیس جمهور همواره به آن اشاره دارد در برنامه یک کلمه هم درباره اش وجود نداشت، گفت: همچنین به هوش مصنوعی که یکی از مواردی است که در آینده تحولات بسیاری ایجاد خواهد کرد نیز پرداخته نشده بود که با پیشنهاد کمیسیون صنایع این مورد نیز اضافه شد.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس یادآور شد: همچنین صنعت فضایی که در ۲ دولت گذشته مورد غفلت واقع شده بود و رهبر انقلاب نیز بارها در این باره توصیه داشتند در برنامه هفتم ضعیف دیده شده بود که با پیشنهاد کمیته صنعت تقویت شد.
جدی افزایش سهم اقتصاد دیجیتال به ۱۵ درصد را یکی دیگر از موارد مصوب در کمیسیون تلفیق دانست و یادآور شد: در حوزه ITC نیز در زمینه پوشش تلفن همراه پوشش تلفن برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار پیش بینی شده، همچنین در زمینه دستیابی به مدارهای عملیاتی پایگاه های فضایی موارد مثبتی به تصویب رسید.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه اگر ۷۰ پیشنهاد در کمیته صنعت مصوب شد بالای ۵۰ مورد آن را دستگاه های دولتی با مراجعه به کمیسیون درخواست داده بودند، گفت: این مسئله نشان می دهد لایحه ارائه شده از جانب دولت مورد نظر همه دستگاه های دولت نبوده که از طریق کمیسیون نظرات مثبت دستگاه ها دنبال و مصوب شد.
وی یادآور شد: از موارد مهمی که در قانون برنامه دیده شد بحث دیپلماسی آب بود که در این زمینه سامانه پایش هشدار آب نیز که در برنامه وجود نداشت پیش بینی شد.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس دیده شدن بحث الگوی کشت، آب و کشاورزی را از دیگر موارد دیده شده در گزارش کمیسیون دانست و اضافه کرد: با تعریف ردیفهای محرومیتزدایی کمکهای خوبی به نقاط محروم کشور شد که امروز دستاوردهای این تصمیم مهم مجلس به خوبی دیده می شود.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون تلفیق را آسیب شناسی وضعیت ۷۰ سال گذشته کشور دانست و عنوان کرد: کمیته های تخصصی در کمیسیون تلفیق پیشنهادات کارشناسی و تخصصی خوبی را به صحن کمیسیون تلفیق ارائه می کردند و این پیشنهادات براساس مشورت با کمیسیون های اصلی مجلس ارائه می شد.