یوسفی در گفتوگو با ایلنا:
به جای فرار از پاسخگویی و لولوسازی از رقیب، باید برنامه و راهکار ارائه داد/آینده روشن است
برخیها تلاش کردند مانند مگسی روی زخم بنشینند/شرمندهایم که وسع مان محدود بود
نماینده اهواز و باوی گفت:حرکت کشور رو به جلو است انشاالله با همدلی و تلاش بیشتر و با عدم توجه به دستهبندیها برای فرار از پاسخگویی و لولوسازی از رقیب، به ارائه برنامه و راهکار برای حل مشکلات، یپردازیم که انشاالله آینده روشن است.
مجتبی یوسفی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره اینکه برخی جریانها و افراد مطرح میکنند که مجلس دوازدهم باید مجلسی انقلابیتر باشد، گفت: از نگاه کریمانه و از سر رحمت و لطف حضرت آقا به این مجلس که آن را انقلابی خطاب کردند که بنده به عنوان عضو کوچکی از خادمین مردم در آن هستم تشکر میکنم. آقا نگاهشان از سر رحمت بود و این برای ما به نوعی تلاش و مسئولیت پذیری را بیش از پیش کرد. من تعبیرم این است هنگامی که حضرت آقا ۴ بار این مجلس را انقلابی میخوانند و میگویند انقلابی آمدید و سعی کنید سربلند هم خارج شوید، حضرت آقا اشرافشان به موضوعات و ژرف نگریشان بیش از پیش و بیبدیل است.
وی ادامه داد: اگر میگویند در برخی موضوعات مختلف حضرت آقا به این مجلس تذکر دادند که برخی از منتقدان همین را گرفتند و به آنها میپردازند و بسیار بیشتر از آن چیزی هم که هست جلوه میدهند، این نکته را بگویند حتما حضرت آقا با اشرافیتی که دارند میدانند در این مجلس چه میگذرد. حضرت آقا یک تعبیر بسیار زیبایی دارند، گفتند این مجلس نظام مسائل کشور را در مشکلات تشخیص داد بر اساس آن هم به سمت اصلاح حرکت کرد و اقداماتی را انجام داد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه اگر بخواهیم در حوزههای اقتصادی، کسب و کار، اشتغال و یا محرومیتزدایی نگاه کنیم یک منظومه در سال چهارم به نتیجه رسیده است، عنوان کرد: به طور مثال در حوزه مسکن علیرغم مخالفت دولت قبل در قانون جهش تولید مسکن به دو وجه حوزه مسکن پرداخته شد؛ نخست تأمین منابع مالی برای اولین بار و سپس تسهیل حوزه ساخت مسکن. قانون دوم اصلاح قانون مالیات بر خانههای خالی بود و قانون سوم طرح دو فوریتی ساماندهی اجارهبها بود. این ۳ قانون طی ۲ سال برای تکمیل شدن رفتند.
وی افزود: در حوزه اشتغال، حمایت از شرکتهای دانش بنیان ۳ماه قبل از فرمایشات حضرت آقا و نامگذاری سال گذشته روی داد. امروز اگر بازگردید به زمان تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان و حمایت از نخبگان، جوانان و پیشکوستان این کشور که راه اشتغال، توجه به مشاغل خرد و کوچک و توجه به شرکتهای دانش بنیان است، در بهمن ۱۴۰۰ اتفاق افتاد و حضرت آقا سال ۱۴۰۱ را سال اشتغال با محوریت دانش بنیان در نظر گرفتند، یعنی این مجلس این مهم را شناخت و عمل کرد که وظیفهاش بود.
یوسفی بیان کرد: مجلس در زمینه تسهیل مجوزهای کسب و کار و برداشتن امضاهای طلایی مجلس یازدهم اقدام کرد، این مجلس در جهت برداشتن محدودیتها و چه صدور مجوزهای کسب و کار از یک صنف کوچک بگیرید تا کانونهای بسیار بزرگی که انحصار بر سر راه نخبگان و جوانان این کشور ایجاد کرده بودند گام برداشت. اقدام بعدی پنجره صدور مجوزهای کسب و کار بود، ما هنوز یادمان نرفته یک جوانی میخواست کسب و کار راه بیندازد ممکن بود سالها بماند. خرید و فروش مجوزها میلیاردی صورت میگرفت، به طور مثال در یک صنفی یک آدم قانوندان، قانونشکن و صاحب رانت مجوزی را میگرفت و بیرون در جراید میزد مجوز فلان صنف ۲ میلیارد تومان فروش میرود.
وی با اشاره به تصویب قانون اقدام راهبری در برابر لغو تحریمها، اظهار داشت: اقدام راهبری در مقابل لغو تحریمها از دیگر اقدامات مجلس یازدهم بود که دوست و دشمن میگفتند دولت قبل را کنترل کرد. برای اولین بار بود که در حوزه انرژی هستهای یک قانون قابل فهم و قابل درک طرفینی تصویب شد. بله ما اهل مذاکره و گفتوگو هستیم اما اگر میگوییم شما بروید مذاکره کنید، شرطها و تحریمها برداشته شود و برایراین است که عوایدش بر سفره مردم برود و اگر این اتفاق نیفتد ما برای چه مذاکره میکنیم؟
نماینده اهواز و باوی با بیان اینکه مجلس یازدهم در توجه به موضوعات فرهنگی و جمعیت و خانواده گامهای خوبی برداشت، یادآور شد: حضرت آقا بیش از ۲ دهه بحث جمعیت و خانواده و پیری جمعیت را مطرح کردند، برخیها که خودشان را بزرگان جریانات سیاسی میدانستند این حرف آقا را عملی نکردند، اما مجلس یازدهم عملی کرد.
وی خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم در توجه به مناطق محروم و کم برخوردار و در توجه به عمران و آبادانی مناطق شهری و روستاها قانون ارزش افزوده را دائمی کرد و سهم شهرداریها و دهیاریها را از ۳ درصد به ۴درصد افزایش داد. در حوزه توجه به بیمه، بیمه پایه را افزایش داد و ۵ هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۱ به آن اختصاص داد. در بحث محرومیتزدایی برای اولین بار تبصره ۱۴ در سال ۱۴۰۰ یعنی در دولت قبل و معادل ۱۹ هزار میلیارد تومان به محرومیت زدایی اختصاص داده شد و ۱۰ هزار روستا در کشور آبرسانی میشود. در خصوص آسفالت، بهسازی روستاها و ساخت مدارس کار انجام شد.
وی بیان کرد: قانون حمایت از فعالین بخش انرژی و برق را سال گذشته مصوب کردیم. در بحث ساماندهی پرسنل و انواع و اقسام قراردادها مجلس اقدام کرد. رتبه بندی بیش از ۱۰ سال انجام نشده بود و در اجرا قانون نداشت. البته دولت در اجرا اشکالاتی داشت اما از دولت تشکر میکنیم این قانون را اجرایی کرد اما اشکالاتی داشت، مجلس هم با دولت تعارفی ندارد در عین این که حامی کارهای خوب دولت است و واقعا کشور را تبدیل به یک کارگاه عمرانی کرده اما مجلس اگر اشکالاتی هم دید از ابزار آلات نظارتی خودش استفاده کرده و رتبهبندی را تبدیل به قانون کرده ایت.
یوسفی با اشاره به شفافیت آرا نمایندگان در مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث شفافیت که یک ابزاری برای انتقاد از مجلس شده بود مجلس ایستاد اما امروز آنهایی که گفتند، چرا تقدیر نمیکنند؟ مجلس داوطلبانه این کار را انجام داد اما در برخی از موضوعات صنفی نگاه کنید همین را برای انتقاد از مجلس استفاده میکنند.
وی تاکید کرد: شفافیت وظیفه ماست و ما به این شفافیت افتخار میکنیم. البته قرار بود بقیه قوا هم آن را داشته باشند چراکه آنها تصمیماتشان مهمتر است، تصمیمات در قوه مجریه و یا در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم مهم است.
این نماینده مجلس یادآور شد: مجمع ۳ سال جلوی واردات خودرو را گرفت، مجلس ایستاد و متهم به ارائه دنا پلاس و شاسی بلند شد، این مطلب چرا برای این مجلس به وجود آمد؟ برای آن عهدی که با مردم بسته بود که جلوی مافیا و انحصار خودرو را بگیرد، ۲ سال تلاش کرد تا واردات خودروی نو صورت گیرد. ما به معیشت کارگر توجه میکنیم ولی نه با جان و مال مردم. هزینه سوءمدیریت خودروسازان را نباید مردم بدهند و واردات خودرو انجام شد. تنش ارزی اتفاق افتاد دوباره ایستادیم، در یکسال گذشته واردات خودروی دست دوم هم تصویب شد. مجلس سر این موضوع هزینه داد، اینها نکاتی بود که مجلس یازدهم انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: حال برخی از افراد که سالها در مجلس و دولت بودند امروز پاسخگو باشند. منِ نماینده هم باید پاسخگو باشم حال شاید تعداد قلیلی از نمایندگان هم باشند که شأن مجلس را رعایت نمیکنند در همه جا و همه صنوف هم هست اما قاطبه این کارها توسط نمایندگان مجلس یازدهم صورت گرفت، برخیها تلاش کردند مانند مگسی بر روی زخم بنشینند.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه این مجلس تنش ارزی، ناآرمیها و جا به جایی دو دولت را دیده ولی این همه کار انجام شد، عنوان کرد: بله، اشکالات وجود دارد و ما هم قبول داریم و باید برطرف کنیم. اما مسئولیت ما بیشتر است چون نام مجلس انقلابی را گرفتهایم. اما برخی توجه کنند در زمانی که پروژههای عمرانی یک صدم امروز صورت میگرفت، زمانی که میشد برای مشکلات کشور تصمیمسازی شود، زمانی که نفت چند میلیون بشکهای میفروخیتم و دلار ۹۰۰ تومانی بود و میتوانستند پروژه عمرانی انجام دهند باید کار انجام میدادند. ما قدرشناس آن نماینده ادوار و و وزیری هستیم که سالها در قوه مجریه و مقننه کار کرده است، اما از سوی دیگر آن نماینده ادوار و آن مسئولی که کوتاهی کرده و امروز این مشکلات را برای کشور ایجاد کرده است، باید پاسخگو باشد نه مطالبهگر! از این جهت ما خودمان را خادم مردم میدانیم شرمندهایم که وسع مان محدود بود.
یوسفی بیان کرد: این کشور رو به جلو است، آقا گفتند نزدیک قله هستیم. انشاالله با همدلی و تلاش بیشتر و با عدم توجه به دستهبندیها برای فرار از پاسخگویی و لولوسازی از رقیب به جای ارائه برنامه و راهکار برای حل مشکلات، تلاش کنیم چراکه انشاالله آینده روشن است.