کدخدایی:
اشکالاتی در قوانین و روشها وجود دارد، اما دلیل نمیشود پایبند قانون نباشیم
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان گفت: انتخابات همیشه مدنظر دشمن بوده و میخواهد از این طریق به ما ضربه بزند. برای نمونه در اتفاقات سال۸۸ هرگونه امکانات برای رسیدگی به اعتراضات فراهم شد، اما برخی نپذیرفتند و مقابل رأی مردم ایستادند.
به گزارش ایلنا، در همایش «یاران خراسانی» که همزمان با هفته دولت و روز قشر بسیج کارمندی و با حضور جمعی از فرماندهان و اعضای شورای پایگاههای بسیج ادارات استان خراسان رضوی به همت سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه امام رضا علیهالسلام برگزار شد، عباسعلی کدخدایی با اشاره به فرارسیدن ایام اربعین حسینی و اشتیاق مردم برای شرکت در راهپیمایی اربعین، این مراسم را راهپیمایی دشمنشکن دانست و گفت: این مراسم نشان از ارادت مردم به خاندان رسالت دارد و علاوه بر آثار معنوی برای شرکتکنندگان، آثار سیاسی و اجتماعی نیز به دنبال دارد که موجب عصبانیت دشمن شده است.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه سخنان خود، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و فرارسیدن هفته دولت، انتخاب سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر به عنوان هفته دولت و بزرگداشت خدمات دولت را اتفاقی مبارک دانست و خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی نوری در تاریکیها بود. انقلاب در جامعه مسلمانی اتفاق افتاد که حاکمیت اسلامی نداشت. مردم مسلمان بودند ولی اجازه اجرای احکام اسلامی داده نمیشد.
وی افزود: از دوره مشروطه، اوضاع همینگونه بود. پس از آن به دیکتاتوری بی حد و حصر رضاخان و مبارزه با همه شعائر اسلامی رسیدیم و در ادامه نیز شاهد سرنگونی او با حمایت همان دولتهای غربی بودیم، پسر او نیز با روشهای دیگر و خلاف خواست قلبی مردم حرکت کرد و به اسلامزدایی پرداخت.
کدخدایی در ادامه با بیان اینکه امام (ره) پیشگام هدایت مردم برای استقرار نظام اسلامی بود، گفت: بهویژه بعد از اتفاقات سالهای۴۱و۴۲ حرکت مردم نیز برای استقرار نظام دینی قدرت دوچندان گرفت و در نهایت در سال ۵۷ به پیروزی رسید.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با بیان اینکه تحولات و انقلابها در کشورهای مختلف اتفاق میافتد، خاطرنشان کرد: ویژگی انقلاب ما «الهی بودن» و «معنوی بودن» آن بود و برای ما مهم این بود که یک نظام اسلامی داشته باشیم.
وی افزود: با تدوین قانون اساسی توانستیم برای نخستین بار یک نظام دینی مردمسالار را شکل دهیم. آنچه در قانون اساسی آمده، علاوه بر تعریف نظام به عنوان نظام دینی، جریان احکام دینی در آن بوده و در اصل۴ قانون اساسی نیز یک تضمین قطعی و قانونی برای اسلامی بودن احکام قانونی ما ایجاد شده است.
کدخدایی با بیان اینکه کشورهای دیگری هم هستند که عنوان جمهوری اسلامی را انتخاب کردهاند، گفت: این کشورها، تضمینی برای اجرای قوانین اسلامی پیشبینی نکردهاند و الزاما در آن احکام اسلامی اجرا نمیشود.
وی افزود: اجرای احکام اسلامی در جامعه، آرمان مشروطهخواهان اصیل بود که البته موفق نشدند و در نهایت این آرمان پس از پیروزی انقلاب محقق شد.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نکته دیگر در شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی این بود که یک تحول اساسی در نگاه مسئولان کشور شکل گرفت و نگاه مردمی بر مسئولان حاکم شد.
وی افزود: بزرگداشت شهیدان رجایی و باهنر هم برای این است که مدیرانی از جنس مردم بودند که برای اجرای احکام اسلام گام برداشتند و نمونه جدیدی از نظام اداری را رقم زدند. ویژگیهای فرهنگ بسیجی در وجود این عزیزان متبلور بود و این به برکت انقلاب اسلامی بود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان تأکید کرد: در دوران طاغوت، باور سادهزیستی در زندگی مسئولان سخت بود. عناوین اداری و مدیران عالیرتبه همراه با تشریفات و تکبر بودند، اما شهیدرجایی به عنوان فردی از میان مردم به رئیس جمهوری رسید. شهید باهنر نیز به عنوان یک معلم همینگونه بود و انقلاب اسلامی افتخار دارد چنین افرادی را به عنوان الگوی مدیریت کلان کشور معرفی کند. این برکت انقلاب اسلامی بود که چنین مدیرانی را معرفی کرد و البته دشمن هم اجازه نداد از عمر بابرکت آنها بهرهمند شویم.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه با اشاره به بخشی از صحبتهای امام خمینی مبنی بر اینکه «اگر ما به تکالیفی که خدای تبارک و تعالی برایمان تعیین فرموده است عمل بکنیم، باکی از این نداریم که شکست بخوریم، چه از شرق و چه از غرب، چه از داخل و چه از خارج و اگر به تکالیف خودمان عمل نکنیم، شکست خورده هستیم؛ خودمان، خودمان را شکست دادیم.» گفت: در جریان کربلا، حکومت جبار وقت به ظاهر غلبه پیدا کرد اما پیروزی از آنِ امام حسین(ع) و یاران ایشان بود که به تکلیف خود عمل کردند.
وی تأکید کرد: امام(ره) هم با همین راهبرد انقلاب اسلامی را به پیش برد. اگر شهیدسلیمانی در منطقه بزرگترین قدرت دنیا را به چالش میکشد نیز به دلیل همین نکته است. اگر شهیدرجایی الگو بود، در کلاس درس امام(ره) درس خوانده بود. این شهیدان تربیت شده مکتب امام بودند و اگر هر یک از آنها نبودند، نقصی در کار ما وجود داشت.
کدخدایی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی یک پدیده نو بود و حرف جدید و راهبرد و پیام برای جامعه جهانی داشت. ما با این نگاه که برای انجام تکلیف آمدهایم و تا آخر هم ایستادهایم، یک الگوی تشکیلاتی هم به دنیا معرفی کردیم و آن هم الگوی بسیج بود.
وی افزود: بسیج با عناوینی که امام و رهبری نسبت به آن داشتهاند، به معنای اخلاص، ایمان، صداقت، تفکر و حضور به موقع در هر جایی است که وجود آن لازم است. این الگوی تشکیلاتی به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفت و به عنوان یک شجره طیبه ادامه و استمرار داشته است. بسیج در هر بحران در خط اول بوده است و این الگویی است که دیگر کشورها آن را ندارند. برخی از کشورها هم که این را از ما الگو گرفتند، توانستند موفق شوند و این ارمغان نظام جمهوری اسلامی بود.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه گفت: تقدیر از بسیج وظیفه است اما مهمترین دلیلش این است که این مشعل روشن بماند و روحیه و تفکر بسیجی در همه ابعاد و زمانها ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به فرمایشات رهبری در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج افزود: در دوران انقلاب، دشمن همواره برای ما مشکل آفریده است. جنگ تحمیلی، غائله منافقان، تحریمها، موضوع هستهای، شهادت شهید سلیمانی، اغتشاشات و ... همه با طراحی دشمن بوده است، اما این مشکلات با همراهی مردم و با مقاومت به پایان رسید.
کدخدایی تأکید کرد: اگر بسیجیان نبودند، این مملکت نبود، اما بسیجیان مدافعان امنیت، همچون زمان جنگ تحمیلی ایستادند. ما به تعبیر رهبر انقلاب سربالاییها را پشت سرگذاشتهایم و انشاءالله شاهد پیروزی نهایی خواهیم بود.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به برگزاری انتخابات پیشرو گفت: انتخابات همیشه مدنظر دشمن بوده و میخواهد از این طریق به ما ضربه بزند. برای نمونه در اتفاقات سال۸۸ هرگونه امکانات برای رسیدگی به اعتراضات فراهم شد، اما برخی نپذیرفتند و مقابل رأی مردم ایستادند.
کدخدایی خاطرنشان کرد: برای انتخابات آینده هم دشمن طراحی دارد. امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت را رهبری در ابتدای سال به عنوان چهار راهبرد انتخابات مشخص کردند و ما نیز هرجایی که هستیم و در هر دستگاه و سازمان باید وظیفه خود را انجام دهیم.
وی افزود: باید تلاش کنیم قوانین مؤثر و کارآمد تدوین شود و البته از حضور مردم غافل نشویم. ما همواره به حضور مردم افتخار کردهایم و اتکای نظام جمهوری اسلامی به مردم است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه گفت: مسائل با حضور بسیجیوار مردم حل میشود و امیدواریم بتوانیم در هر جایی هستیم، وظایف خود را به خوبی انجام دهیم. اشکالاتی در قوانین و روشها وجود دارد، اما دلیل نمیشود که پایبند قانون نباشیم.
در پایان این همایش از کارکنان نمونه بسیجی و خانواده شهدای کارمند تجلیل شد.