غلامرضا خبر داد؛
تشکیل کارگروه مشترک میان دفتر سیاسی وزارت کشور و خانه احزاب
در جلسه اعضای شورای مرکزی خانه احزاب با معاون سیاسی وزارت کشور مقرر شد کارگروه مشترک دفتر سیاسی وزارت کشور و خانه احزاب برای تمرکز بر قوانین مرتبط با حوزه فعالیت سیاسی و انتخابات تشکیل شود.
به گزارش ایلنا، جلسه تبادل نظر و گفت و گوی اعضای شورای مرکزی خانه احزاب، با معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات و نیز مدیرکل سیاسی و رئیس کمیته سیاسی ستاد انتخابات کشور برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در این جلسه که به ریاست محمدرضا غلامرضا معاون سیاسی و رئیس ستاد انتخابات کشور و با حضور منوچهر متکی رئیس خانه احزاب برگزار شد، در خصوص سند تهیه شده از سوی دفتر سیاسی با عنوان «راهبرد دولت در خصوص احزاب و گروههای سیاسی»، چگونگی اجرای قانون شفافیت و نظارت مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی، بحث و تبادل نظر شد.
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ستاد انتخابات ملزم به انتشار فهرست احزاب قانونی برای ایفای نقش در انتخابات (با توجه به قانون انتخابات در حال بررسی در صحن مجلس شورای اسلامی و موضوع تهیه فهرستهای انتخاباتی) است که در این زمینه بایستی کمیسیون احزاب آخرین فهرست احزاب قانونی دارای پروانه فعالیت معتبر و تمدید شده را ارائه دهد؛ از همین رو لذا احزابی که هنوز نسبت به برگزاری مجامع عمومی و تشکیل ارکان حزب مطابق اساسنامه در موعد زمانی و حدنصاب قانونی اقدام نکرده اند تا پایان شهریور نسبت به این موضوع اقدام کنند.
در این جلسه غلامرضا با تأکید بر اهمیت نقش نمایندگان احزاب در کمیسیون فرا قوهای ماده ۱۰ احزاب که وظیفه نظارت بر فعالیت احزاب و صدور مجوزها تأسیس و تمدید پروانه فعالیت را دارد، اظهار داشت: با توجه به پایان دوره عضویت نمایندگان قبلی، برگزاری انتخابات جهت تعیین اعضای جدید در دستور کار هست، لیکن صرفاً احزاب دارای پروانه فعالیت معتبر که مجامع عمومی خود را مطابق اساسنامه در مهلت قانونی برگزار کنند میتوانند در این انتخابات شرکت کنند.
در این جلسه اعضای خانه احزاب، از ۳ فراکسیون اصلاح طلب، اصولگرا و مستقلین، به ایراد نظرات خود در خصوص مسائل جاری سیاسی و همچنین انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی پرداختند.
غلامرضا معاون سیاسی و متکی رئیس خانه احزاب نیز در جمعبندی مطالب با اشاره به لزوم ایفای نقش احزاب در انتخابات، مقرر کردند: جهت افزایش تعامل سیاسی و همچنین بهره گیری از نظرات احزاب در فرایندهای قانونی، کارگروه مشترک میان دفتر سیاسی و خانه احزاب تشکیل شود.
این کارگروه مشترک بر روی مواردی چون، سند راهبرد وزارت کشور در خصوص احزاب و گروههای سیاسی، پیش نویس آئیننامه قانون نحوه فعالیت احزاب و پیش نویس آئین نامه اصلاحات قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، متمرکز خواهد شد.