پاک فطرت در مخالفت با برنامه های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی:
در وزارت جهادکشاورزی حیف و میل زیاد است چگونه میخواهید انضباط مالی و صرفهجویی را در این وزارتخانه حاکم کنید؟/ صنایع تبدیل چه جایگاهی در برنامه های شما دارند؟
نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: دست درازی به زمین های اطراف شهرها و اراضی ملی حاشیه کلانشهرها مانند کوه خواری و زمین خواری زیاد شده به گونه ای که کلانشهرها نمی توانند توسعه و گسترش پیدا کنند.
به گزارش ایلنا، علیرضا پاک فطرت در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۳۰ خردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه ها و صلاحیت محمدعلی نیکبخت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، در مخالفت با برنامه های وی گفت: از اینکه شما وزیری خواهید بود که از بدنه وزارتخانه آمده اید و از منطقه ای محروم مدیریت گرفته اید و رشته ای مرتبط با پست مدیریتی خود دارید، بسیار خوشحالم. از رئیس جمهور تشکر می کنم و امیدوارم در انتخاب سایر وزرا نیز اینگونه اقدام کنند.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس یازدهم ادامه داد: حداقل ۳۵ درصد اشتغال کشور در این بخش است و با توجه به اینکه امنیت غذایی برای کشوری مانند ایران که دشمنان زیادی دارد، مهم است و کشورهایی که تولید عمده داشته اند، دچار جنگ بوده و این موضوع امنیت غذایی کشورها را تهدید می کند، وزیر جهاد کشاورزی باید فردی نخبه، شجاع، کاردان و با برنامه باشد تا بتواند تحول ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه این وزارتخانه با سلامت و معیشت مردم ارتباط مستقیم دارد، افزود: نیامده ایم صحبت هایی کنیم که از اخلاق دور باشد، اما به این سوالات پاسخ دهید؛ مقام معظم رهبری در بیانات فروردین ماه خود فرمودند مدیران باید تحول ایجاد کنند، تحول یعنی نقاط ضعف را شناسایی و آنها را به قدرت تبدیل کنند. نقاط ضعف وزارتخانه شما چیست؟
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نظر شما نسبت به شرکت ها و تعاونی های کوچک چیست؟ قرار بود تا پایان برنامه ششم توسعه بیش از ۲۵ درصد اقتصاد کشور از این بخش باشد، در صورتی که در حال حاضر این میزان حدود ۴ درصد است. شما در سازمان تعاون روستایی مسئولیت داشته اید، برای تقویت این تعاونی ها چه برنامه ای دارید؟
پاک فطرت با تاکید بر اینکه کشاورزان و دامداران اکثراً از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی ناراضی هستند، برای رضایتمندی کشاورزان و تولیدکنندگان چه برنامه ای دارید؟ متاسفانه در برنامه های شما موردی ندیدم، عنوان کرد: در وزارت جهاد کشاورزی حیف و میل زیاد است و این وزارتخانه فربه شده است. چگونه می خواهید انضباط مالی و صرفه جویی را در این وزارتخانه حاکم کنید؟
وی عنوان کرد: در حوزه رشد اقتصادی برای سال جاری رشد اقتصادی کشور ۸ درصد مدنظر قرار گرفته شده که ۳ درصد آن مربوط به افزایش بهره وری است. با توجه به پایین بودن بهره وری در وزارتخانه شما، چگونه می خواهید آن را افزایش دهید؟ برنامه شما در انتخاب معاون و مدیران این وزارتخانه چیست؟ آیا به مدیران ریسک گرا فرصت رشد می دهید یا اینکه با روال فعلی وزارتخانه را اداره می کنید؟
نماینده مردم شیراز در مجلس یازدهم گفت: آیا قول می دهید امنیت غذایی کشور را تامین کنید؟ آیا می توانید بازار میوه، تخم مرغ، سبزی و صیفی و گوشت را کنترل کنید تا مشکلی برای مردم ایجاد نشود؟ آیا می توانید قدرت پیش بینی برنامه ریزی داشته باشید به صورتی که یکباره کالایی که تولید وزارتخانه شما است، نایاب نشود و شما مجبور نشوید بدون برنامه از خارج کالا وارد کنید، در این صورت کشاورز و دامدار نابود نمی شوند؟
پاک فطرت ادامه داد: مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی ۲ هزار عضو هیات علمی دارد، به نظر می رسد تابحال از این پتانسیل استفاده نکرده اید، زیرا اگر چنین اتفاقی صورت می گرفت، وضعیت اینگونه پیش نمی رفت. ارتباط شما و معاونان شما در آینده با این مرکز چگونه خواهد بود؟
وی با تاکید بر اینکه دست درازی به زمین های اطراف شهرها و اراضی ملی حاشیه کلانشهرها مانند کوه خواری و زمین خواری زیاد شده به گونه ای که کلانشهرها نمی توانند توسعه و گسترش پیدا کنند. برنامه شما برای تقویت و حفظ و حراست از ادارات منابع طبیعی چیست؟ عنوان کرد: آیا برنامه ای برای حفظ و حراست از جنگل ها خصوصاً جنگل های زاگرس که هر جنوب ایران قرار دارند، چیست؟ بیش از ۲ میلیون هکتار جنگل در جنوب که اکثراً بلوط هستند، در حال از بین رفتن است، اگر این جنگل ها از بین بروند حداقل استان های جنوبی غیرقابل سکونت می شوند. برنامه شما برای حفظ این جنگل ها چیست؟ اصلا از این جنگل ها بازدیدی تاکنون داشته اید؟
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه زنجیره تولید محصولات کشاورزی در کشور ناقص است، صنایع تبدیل چه جایگاهی در برنامه های شما دارند؟ ادامه داد: ۸۰ درصد آب موجود در بخش کشاورزی صرف می شود، چه برنامه ای برای آبیاری نوین با توجه به اینکه کشور هر روز به سمت خشکسالی پیش می رود، دارید؟ خرد شد اراضی متاسفانه بلای جان امنیت غذایی شده، چه برنامه ای برای تجمیع این اراضی دارید؟
پاک فطرت عنوان کرد: واردات محصولات کشاورزی متاسفانه انحصاری شده و در دست عده ای خاص است، چگونه می خواهید آن را به عدالت برسانید، تا محصولات ارزانتر به دست مصرف کنندگان برسد.