بازدید معاون اجرایی رئیسجمهوری از ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر
معاون اجرایی رئیسجمهوری در ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر حاضر و از فعالیت ها و خدمات این ستاد به مسافران نوروزی بازدید کرد.
به گزارش ایلنا، محسن منصوری معاون اجرایی رئیسجمهوری از دبیرخانه ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر نوروز ۱۴۰۲ بازدید کرد.
در حاشیه این بازدید با حضور علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور و رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر همچنین استانداران، دبیران ستاد اجرایی خدمات سفر استانها، نمایندگان وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، جمعیت هلالاحمر، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، سازمان اورژانس کشور، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، پلیس راهور ناجا و کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در سالن خلیج فارس معاونت گردشگری بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
استاندار قزوین با بیان اینکه با تلاشهای صورت گرفته شاهد کاهش تصادفات و کاهش ۳۵ درصدی تلفات جادهای نسبت به سال گذشته بودهایم افزود: امسال علاوه بر افزایش اقامت بازدید از جاذبههای استان ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی به تجربه سال گذشته ایجاد گروههای جهادی برای همیاری پلیس و رتبه نخست در کشور اشاره کرد و ادامه داد: امسال نیز در نقاط حادثهخیز ۳۵ اکیپ با تجهیزات کامل در مسیرهای مواصلاتی بهصورت تمام وقت استقرار دارند.
این مقام مسئول با اشاره به جریمه کردن عدم فاصله طولی در مسیرها بهعنوان تجربهای جدید، افزود: این جریمه توسط گروههای جهادی و پلیس اعمال میشود و تا کنون بیش از دو هزار جریمه انجام شده است. این کار که میتواند منجر به مدیریت سرعت نیز شود در صورت اینکه تجربه خوبی باشد در آینده تسری پیدا میکند.
ایمانیه استاندار فارس با بیان اینکه این استان قطب گردشگری کشور محسوب میشود به افزایش ۱۴ درصدی بازدید از اماکن تاریخی این استان اشاره کرد و افزود: این استان بیشترین آمار بازدیدکننده اماکن تاریخی را به خود اختصاص داد. زیارت حرمهای مطهر، حافظیه، تختجمشید، سعدیه ارگ کریمخان و پاسارگاد به ترتیب بیشترین بازدید کننده را داشتند.
اسکان در تمامی مدارس، بافتگردی و قدم زنی در بافت تاریخی شیراز برای مقابله با هجمههایی که در درباره از بین بردن بافت تاریخی شیراز طی ماههای گذشتهصورت گرفته بود، پرداخت تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی برای خرید از ۷۰ غرفههای صنایعدستی مستقر در حافظیه، توزیع هفت هزار روسری بهصورت رایگان، اجرای برنامههای فرهنگی در حرمها، استقرار ۵۶ «کمپین شصتسی» در سی کیلومتری ورودی شهرها بهمنظور کاهش خوابآلودگی از دیگر نکات مورد اشاره استاندار فارس بود.
وی با بیان اینکه در جادههای برون شهری ۳۳ فوتی کمتر از سال گذشته داشتیم، ادامه داد: شیراز بعد از کرمان بیشترین کاهش را نسبت به سال گذشته داشت.
ایمانیه با اشاره به اینکه بسیاری جادهها و نقاط حادثهخیز شناسایی و اقدامات لازم صورت گرفت، ابراز امیدواری کرد با افزایش بودجه در سال جاری کارهای بیشتری در رفع نقاط حادثهخیز انجامگیرد.
سید محمود حسینیپور استاندار مازندران نیز در این جلسه از طریق ویدئوکنفرانس در سخنانی گفت: استان مازندران از دیرباز مقصد گردشگری بوده و در طول سال میزبان گردشگران است. بیش از ۹۵ هزار ویلا در این استان در ایام مختلف سال میزبان گردشگران هستند و حتی در نوروز در بعضی از شهرها تا پنج برابر جمعیت یک استان شاهد حضور گردشگران هستیم.
وی افزود: ۲۱ درصد جمعیت کشور با فاصله ۳ ساعت به استان مازندران میرسند و این استان بهعنوان تنفسگاه کشور قلمداد میشود از این رو ما با حجم انبوهی از گردشگران هستیم. امسال اجازه ندادیم حتی یک نفر بهعنوان مسافر در نوروز در خیابان شبخوابی داشته باشند، مسافران نوروزی در اماکن مختلف مانند مدارس اسکان داده شدند.
حسینیپور افزود: تأمین ارزاق عمومی از جمله گوشت و مرغ با قیمت مناسب یکی از مهمترین اقدامات در نوروز امسال بود این در حالی است که موضوع کاهش ترافیک در جادههای اصلی ورودی به استان اقدامات تأثیرگذاری انجام شده است.
استاندار مازندران به موضوع سواحل اشاره ورد و افزود: در استان مازندران ۱۶ شهرستان دارای ساحل داریم که با هدف انجام کارهای فرهنگی گروههایی از خواهران و برادران مستقر شدند و به راهنمایی گردشگران پرداختند.
محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین نیز در این نشست از طریق ویدئوکنفرانس گفت: تمام تمهیدات لازم برای میزبانی شایسته از گردشگران در این استان اندیشیده شده و خوشبختانه امسال شاهد رونق هرچه بیشتر گردشگری در استان قزوین بودیم.
او افزود: این استان در مسیر تردد مسافران نوروزی قرار دارد و همین موضوع باعث شده تا شاهد افزایش حضور گردشگران باشیم.
اعلایی ادامه داد: امسال در حوزه فوتیهای تصادف ۳۴ درصد کاهش داشتیم اما متأسفانه در تصادفات جرحی با افزایش روبهرو هستیم.
زنگانه استاندار گلستان نیز در این نشست به صورت ویدئو کنفرانسی گفت: ۳۱۷ هزار و ۲۱۴ مورد اسکان داشتیم که نسبت به سال قبل از رشد خوبی برخورد بوده است و ترددها نیز در استان بیش از ۱۰ میلیون ثبت شده است.
استاندار گلستان اضافه کرد: درباره تصادفها نیز فوتیهای درونشهری و برونشهری یک نفر نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
زنگانه ادامه داد: بیشترین نقطه حادثه خیز بعد از تهران در این استان واقع شده و همین موضوع باعث شده تا شاهد افزایش تعداد تصادفات باشیم که متأسفانه بیشترین افرادی که در تصادفها آسیب میببیند عابران هستند. البته از ابتدای دولت سیزدهم در حوزه ترمیم و تعمیر جادهها و راههای ارتباطی اقدامات خوبی در حال انجام است.
وی ادامه داد: ۲۴ نوروزگاه، ۲ بازارچه دائمی و ۱۶ بازارچه موقت صنایعدستی در استان در حال برگزاری است که اینها باعث شده تا شاهد رونق هرچه بیشتر صنعت گردشگری در این استان باشیم.
دوستی استاندار هرمزگان با بیان اینکه این استان پایتخت گردشگری دریایی محسوب میشود، افزود: هرمزگان به دلیل تنوع ترددها استان خاصی است. تا دهم فروردین ماه پنج میلیون و ۱۳۰ هزار ورود و خروج در استان انجام گرفته و دو میلیون و ۵۶۷ هزار ورودی داشتیم. همچنین با افزایش ۳۸ درصدی پنج میلیون و ۴۰۰ هزار اقامت روزانه در استان صورت گرفت که یک میلیون نفر در هتلها و اقامتگاههای رسمی اقامت کردند.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه ۷۰۰ هزار خودرو به استان وارد شدند، افزود: سه میلیون و ۵۳۰ هزار تردد دریایی در جزایر استان انجام شد.
وی به افزایش ظرفیت صندلی و لندینگکرافتها اشاره کرد و ادامه داد: در سال گذشته صفهایی با بیش از بیست کیلومتر برای انتقال خودرو شکل میگرفت که با راهاندازی سامانه نوبتدهی و افزایش شناورها و لندینگکرافتها شاهد چنین هجمهای نبودیم.
این مقام مسئول به راهاندازی خط جدید بندرعباس و هنگام در راستای تنوعبخشی به مقاصد سفر، از ورود اولین تیمگردشگر به جزیره ابوموسی اشارهکرد.
دوستی با اشاره به در اختیار گذاشتن ۷۰۰ کلاس درس جدید برای معلمان، ادامه داد: سال گذشته ۸۴ هزار و ۷۰۰ شب اقامت در مدارس انجام شد که امسال با افزایش ۶۷ درصدی این آمار به ۱۴۱ هزار رسید. همچنین سالن ورزشی در زمان بارندگی در اختیار مسافران قرار گرفت.
وی در ادامه به راهاندازی نرم افزار وارمیک، افزایش ۴۵ غرفه صنایعدستی، تقویت تور لیدرها، انجام روزانه ۲۱۸ پرواز در استان، افزایش تولید ظرفیت آب، تأمین اقلام غذایی از دهم اسفندماه، استفاده از ظرفیت همیاری جهادی پلیس و تمرکز روی خورها و گردشگری ساحلی بهعنوان دو ایده جدید اشاره کرد.
استاندار البرز با بیان اینکه اقدامات ویژهای در استان انجام گرفت، افزود: جلسات ستاد هماهنگی خدمات سفر طی این مدت بهمنظور همافزایی و هماهنگی با حضور مسئولان برگزار و موارد پیگیری شد.
وی ادامه داد: تمامی آمارها نشانگر این است که در تمامی موارد شاهد افزایش بودهایم و خدماترسانی مناسبی به مسافران ارائه شد.
استاندار البرز با بیان اینکه البرز دومین استان در حوزه ترددی بود، گفت: ۳۶ پایگاه سفر و ۲۲ ستاد هماهنگی خدمات سفر در نقاط مختلف استان شکل گرفت.
وی با اشاره به کمترین تلفات جانی درون شهری و برون شهری، ادامه داد: یک فوتی درون شهری و یک فوتی برون شهری داشتیم. در سالهای گذشته استان عبوری بودیم و امسال پذیرش مسافر و خدماتدهی خوبی در استان ارائه شد.
اصغری معاون مرکز پیش بینی سازمان هواشناسی بیان کرد: سال عجیبی را آغاز کردیم و از اول فروردین ماه سامانه بارشی وارد کشور شد که سربلند بودیم.
این مقام مسئول با اشاره به اطلاعرسانی مناسب صداوسیما در شبکههای مختلف، ادامه داد: دو موج بارشی سنگین در ایام نوروز رخ داد که کمترین تلفات جانی را شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ هشدار در رنگهای مختلف صادر شد، ادامه داد: طی ۲۴ ساعت آتی در سواحل دریای خزر بارشهای سنگین خواهیم داشت به ویژه در استانهای گلستان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شمال سمنان احتمال سیلاب و طغیان رودخانهها وجود دارد.
همچنین میزان سرعت باد طی امروز و فردا در کل کشور شدت خواهد گرفت که امکان خسارت وجود دارد و خطر مسافران را تهدید میکند.
شهریار افندیزاده رئیس سازمان راهداری نیز در این نشست با ارائه گزارشی گفت: در نوروز ۱۴۰۲ در حوزه ناوگان حمل و نقل زمینی با ۱۴ هزار اتوبوس ۲۹ هزار دستگاه مینیبوس و ۱۴ هزار سواری به ارائه خدمات به گردشگران پرداختند که در جابجایی مسافران نسبت به سال قبل رشد قابل توجهی داشتهایم.
وی افزود: در حمل و نقل هوایی نیز امسال تا روز گذشته ۲ میلیون و ۳۷۵ هزار مسافر جابجا شدند و از طریق حمل و نقل دریایی شاهد جابجایی ۳ میلیون ۲۵۲ هزار مسافر درون سواحل و بنادر تا روز گذشته بودیم. این در حالی است که به طور متوسط روزانه تردد بیش از ۲ میلیون بین استانی به ثبت رسیده است که نسبت به نوروز ۱۴۰۱، دو درصد رشد داشتیم.
رئیس سازمان راهداری اضافه کرد: پرترددترین استانهای ما تهران، البرز، قم، اصفهان و مرکزی است و استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، اردبیل و ایلام نسبت به نوروز سال گذشته رشد تردد مسافر داشتهاند.
جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور در این نشست گفت: در حوزه اورژانس بیمارستانی ۲۵۰ هزار مأموریت انجام دادیم که ۴۵ هزار مأموریت ما ترافیکی بوده و رشد ۱۳ درصدی را نشان میدهد. استانهای خراسان رضوی، فارس و اصفهان بیشترین حوادث ترافیکی را داشتهاند.
وی افزود: در حوزه اورژانس هوایی نیز ۸۹ مصدوم و ۶۸ بیمار را از این طریق به مراکز درمانی اعزام کردیم. این در حالی است که رشد ۵۱ درصدی مراجعه به بیمارستانها را در این ایام ثبت کردیم و در حوزه عملهای جراحی نیز ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشتهایم.
این مقام مسئول گفت: در حالی که در نوروز امسال ۵۱ درصد رشد مراجعه به بیمارستانها را داشتیم، رسانه ملی در بخش اخبار مختلف خود از کمبود پزشک و کاهش ارائه خدمات به بیماران گزارش پخش میکند در حالی که نیروهای بهداشت و سلامت در نوروز در خدمت مردم هستند.
رئیس سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: ۶۳۲ هزار تن مواد غذایی مسموم و غیربهداشتی معدوم شده است. در همین حال ۳۰ درصد مسمومیت با گاز co کاهش یافته است که آمار بسیار خوبی است.
خوشخو نماینده سازمان هواپیمایی کشوری نیز در این نشست گفت: آمارها نشان میدهد در بهمن و اسفند سال گذشته به طور میانگین تأخیر پروازها ۵۰ دقیقه بود اما در نوروز امسال خوشبختانه این تأخیر به ۱۸ دقیقه کاهش پیدا کرده است.
جعفرینسب معاون سازمان تعزیرات حکومتی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی گفت: طرحی را از ۸ اسفند سال گذشته تا پایان ماه رمضان آغاز کردیم که در این طرح ۵۰۰ شعبه فعال برای نظارت هرچه بیشتر به وضعیت بازار تشکیل شده است.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که در آستانه نوروز با آن مواجه بودیم افزایش بلیتهای سفر بود که شرکتها و آژانسهای مسافرتی متخلف به تعزیرات معرفی و با آنها مطابق قانون برخورد شد و شاهد کاهش و تثبیت قیمت بلیتهای سفر بودیم.
جعفرینسب اضافه کرد: سال گذشته ۹۸ مورد پلمپ و نصب بنر داشتیم اما امسال این عدد درصد بسیار بیشتری دارد که فقط ۳۵ قنادی متخلف که گرانفروشی داشتند پلمپ شدند. همچنین ۷ هزار تن پسته که به مدت شش ماه در انبار بود و نیز ۱۰۰ هزار حلقه لاستیک کشف و بین مردم توزیع شد.
حجتالاسلام موسوی نماینده سازمان اوقاف نیز در این نشست گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه بیش از ۱۱ سال است که با اجرای طرح آرامشبهاری که یک طرح فرهنگی است به خدمت به مسافران نوروزی میپردازد.
وی افزود: این طرح امسال در ۲ هزار بقعه امامزاده اجرا شده که با توجه به تأمین محلهایی برای اسکان زائران و مسافران در محل امامزادهها امسال بیش از ۵۰۰ هزار نفر به صورت رسمی و یک میلیون نفر به صورت اضطراری در بقاع متبرکه اسکان داده شدهاند.
حجتالاسلام موسوی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بقاع متبرکه و امامزادگان محل مراجعه و زیارت جمع زیادی از مسافران نوروزی است امسال ۱۲ میلیون نفر به زیارت بقاع متبرکه در تعطیلات نوروزی مشرف شدند.