خبرگزاری کار ایران

امیرعبداللهیان در دیدار با لاوروف:

تنظیم معاهده همکاری‌ بلندمدت و راهبردی ایران و روسیه در مرحله پایانی قرار دارد/ ابراز امیدواری از انجام روند عضویت ایران در گروه بریکس

تنظیم معاهده همکاری‌ بلندمدت و راهبردی ایران و روسیه در مرحله پایانی قرار دارد/ ابراز امیدواری از انجام روند عضویت ایران در گروه بریکس
کد خبر : ۱۳۴۴۱۸۰

وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه امروز در مسکو دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش ایلنا، حسین امیرعبداللهیان در این ملاقات با اشاره به دیدارها و گفت‌وگوهای مستمر مقامات دو کشور در سطوح مختلف از جمله وجود ارتباط مستقیم رؤسای جمهور دو کشور و گفتگوهای اخیر رئیسی و پوتین، گفت: پس از دو دور گفتگوی قبلی ما در تهران و مسکو، خوشبختانه پیشرفت‌های بسیار خوبی در زمینه‌های مختلف حاصل شد و مناسبات دو کشور در مسیر درست در حال پیشرفت است.

وی انجام سفرهای متعدد بین طرفین و پیشرفت‌های حاصله در ابعاد مختلف روابط دوجانبه را نشاندهنده اراده عملی دو طرف برای تقویت همکاری‌ها خواند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: تنظیم معاهده همکاری‌ بلندمدت و راهبردی دو کشور در مرحله پایانی خود قرار دارد و آماده امضا خواهد شد.

امیرعبداللهیان با اشاره به افزایش حجم روابط تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۲ میلادی به حدود ۳.۵ برابر قبلی اظهار داشت: این رقم پیشرفت خوبی است، اما با توجه به ظرفیت‌های فراوان دو‌ کشور، این حجم قابل افزایش بیشتر است.

وزیر امور خارجه بر تکمیل و اجرایی کردن توافقات انجام شده به منظور تقویت همکاری‌های ترانزیتی در مسیر شمال جنوب تأکید کرد و در این رابطه تسریع در اجرای توافقات دو کشور در پروژه راه آهن رشت - آستارا را مورد تاکید قرار داد. 

امیرعبداللهیان با اشاره به نقش مهم دیپلماسی پارلمانی در کمک به تقویت روابط دو کشور، به سفر موفقیت آمیز اخیر والودین رئیس دومای روسیه به تهران اشاره و ابراز امیدواری کرد که با سفر آتی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به روسیه این روند تقویت شود.

وی از روند خوب همکاری‌های خوب دو کشور در سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ابراز خرسندی کرد.

همکاری‌های دو کشور در حوزه انرژی از دیگر موضوعات مطرح شده در این دیدار بود.

وزیر امور خارجه با اشاره به  تصویب ۴۰ سند مرتبط با عضویت قطعی ایران در سازمان همکاری شانگهای و تقویت همکاری‌ها در چارچوب این سازمان، ابراز امیدواری کرد که روند عضویت ایران در گروه بریکس انجام شود.

همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های کشاورزی، حمل و نقل، بانکی و پولی، سرمایه گذاری، گمرکی، کنسولی، گردشگری، فرهنگی، رسانه‌ای و همکاری‌های مشترک برای بررسی کنوانسیون حقوقی دریای خزر از دیگر موضوعات مطرح شده بود.

امیرعبداللهیان دیدگاه‌های ایران در خصوص تحولات اوکراین، فلسطین، یمن و قفقاز جنوبی را تشریح کرد و با تاکید بر لزوم حل و فصل سیاسی بحران در قفقاز جنوبی، بار دیگر مخالفت جمهوری اسلامی ایران با هرگونه تغییرات ژئوپلیتیکی در این‌ منطقه را مورد تاکید قرار داد.

امیرعبداللهیان بر دعوت محمد مخبر از نخست‌وزیر روسیه برای شرکت در نشست اقتصادی کشورهای حاشیه خزر در ایران تاکید کرد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در این ملاقات با ابراز خرسندی از تقویت همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف، تصریح کرد: موضوعات مختلفی برای گفتگو و تبادل نظر و همکاری داریم.

وی با اشاره به نتایج آخرین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور و اهمیت نقش این کمیسیون در تقویت روابط فیمابین در زمینه‌های مختلف، از آمادگی نخست وزیر روسیه برای سفر به ایران به منظور شرکت در  همایش آتی اقتصادی کشورهای همسایه دریای خزر خبر داد.

وزیر امور خارجه روسیه ضمن ابراز خرسندی از نرخ رشد همکاری‌های تجاری دو کشور، این روند را نتیجه ثمر بخش بودن نشست‌های مشترک مسئولان دولتی و خصوصی دو کشور خواند.

لاوروف بر اهمیت اجرایی کردن توافقات دو کشور در زمینه حمل و نقل و ترانزیت و نقش راهبردی کریدور شمال جنوب در این زمینه تاکید کرد و از آمادگی روسیه برای همکاری در تکمیل این کریدور خبر داد.

وی از همکاری های ثمربخش دو کشور ایران و روسیه در زمینه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ابراز خرسندی کرد.

وزیر امور خارجه روسیه با اعلام حمایت مسکو از احیای برجام، از رویکرد آمریکا در خصوص این توافق انتقاد و بر لزوم رفع کامل تحریم‌های ایران تاکید کرد.

لاوروف با انتقاد از اقدام غرب در تسلیح اوکراین به انواع سلاح‌ها، اتهامات آمریکا و اروپا علیه ایران در خصوص اوکراین را رد و خاطرنشان کرد: اوکراین هیچ دلیل اثبات کننده‌ای در خصوص این ادعاها ندارد و روسیه قبلا پاسخ این ادعاها را رسما داده و این ادعاها را رد کرده است.

وی افزود: همانگونه که از عضویت ایران در شانگهای حمایت کردیم، خواهان امضای توافق برای همکاری تمام عیار بین ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا هستیم و روند عضویت ایران در بریکس نیز مورد توجه قرار دارد.

دو وزیر امور خارجه در این دیدار در خصوص مسائل مربوط به افغانستان، یمن، اوکراین، سوریه، قفقاز جنوبی، مسائل مربوط به حوزه دریای خزر و نیز همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو و تبادل نظر کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز