اسماعیلی در نخستین جشنواره جذب دانشجویان بینالملل:
با توجه به اقلیم فرهنگی باید به دنبال ایجاد منطقه آزاد فرهنگی باشیم/ تقویت مرجعیت علمی و آموزشی برای رسیدن به تمدن جدید
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما برای تعاملات اقتصادی منطقهای تجربهای به نام مناطق آزاد اقتصادی داریم و باید این مسیر را با توجه به اقلیم فرهنگی دنبال کرده و دنبال ایجاد منطقه آزاد فرهنگی باشیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد در آیین نخستین جشنواره جذب دانشجویان بینالملل در تهران گفت: در این جایگاه در دو نکته مطالبم را تقدیم میکنم بحث اول این است که رسالت انقلاب اسلامی ایران انقلاب اسلامی عظیم الشان ما یک شان بین المللی و عمومی دارد اتفاقی که در ایران اسلامی رخ داد یک جا به جاییهای معمول سیاسی و حاکمیتی صرف نبوده یک تحول مربوط به بعثت و از جنس ایجاد نظم جهانی دیگر و آماده سازی برای شکل گیری تمدن نوین بوده است به همین دلیل اقتضئات آن باید در بخش مهم باید فراهم شود.
وی افزود: امروز که به ۴۴ سال گذشته نگاه میکنیم ماهیت تمدن ساز ما با چالشهای مهمی رو به رو شده است شاید عدهای چنین گمان کنند که اگر درگیریهای در سطح نظام منطقهای و بین الملی داریم و کاهش دهیم و جابه جایی سیاسی باشد کافی است اما اقتضای کار مهم این است که تلاشها ادامه دار باشد
وی تصریح کرد: بخش مهم تقویت مرجعیت علمی و اموزشی برای رسیدن به تمدن جدید است این مرحعیت علمی از عوامل گوناگونی تشکیل میشود این تحول در سطح مراکز اموزشی در پیشرفت علمی موفقیت بزرگ علمی داشتیم و رتبه بالا در پیشرفت علم مشاهده شده است. از جمله لوازم این مرجعیت بحث حضور دانشجویان خارجی در کشور است فضای امادهای وجود دارد که ایران بیش از مرزهای سیاسی دارای مرزهای فرهنگی گستردهای است
اسماعیلی افزود: یکی در شبه قاره هند، قفقاز وجود دارد این قدرتی نیست که بر پایه تعاملات سیاسی به دست آمده باشد در قرنهای سوم و چهارم و پنجم شهرهای مختلف ایران در دوره تمدن ایران اسلامی محل رفت امد دانشمندان مختلف جهان به اهواز اصفهان نیشابور تهران در جاهای مختلف میبینید که این اتفاق رخ داده است.
وزیر ارشاد تصریح کرد: بحث دوم، تجربیات که در این چهاردهه انجام شده بخشی موفقیت داشته و بخشی این موفقیت نداشته است. جامعه دانشگاه المصطفی در آموزش دانشجویان و طلاب خارجی نمونه موفق است و حالا باید به این موضوع بیاندیشیم که چه راهکاری باید اندیشید که مرجعیت برای جذب دانشجویان خارجی انجام شود، ما برای تعاملات اقتصادی منطقهای تجربهای به نام مناطق آزاد اقتصادی داریم که در سطح تعاملات اقتصادی مهم و اثرگذار بود و باید این مسیر را با توجه به اقلیم فرهنگی دنبال کرده و دنبال ایجاد منطقه آزاد فرهنگی باشیم؛ سه منطقه منطقه آدربایجان، منطقه میان همدان و زنجان و منطقه خراسان طوس است این سه منطقه در سال آینده کارهای آن شروع خواهد شد ما در وزارت فرهنگی اماده داریم با مطالعه و کمک سازمان برنامه و بودجه این کار را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: یکی از این اصول برنامه منطقه تجاری فرهنگی جذب دانشجویان بین المللی است و امیدواریم این کار به بهترین شکل ممکن انجام شود. تمام بخشهای بزرگ دولت در این مسیر حضور دارند وزارت راه، وزارت میراث فرهنگی و شخص رئیس جمهور که دستور اجرایی دادند و امیدواریم تحول بزرگی در نظام حکمرانی و نظام منطقهای شکل بگیرد.