خاندوزی در نشست خبری مطرح کرد؛
مذاکرات بانک مرکزی با طرف چینی برای استفاده حداکثری یوآن به جای دلار و یورو/ امیدواریم با تدبیر مرکز مبادله ارز و طلا در هفتههای آینده شاهد بهبود شرایط ارزی باشیم
وزیر اقتصاد تاکید کرد: مانده بدهی دولت به بانک مرکزی بابت تنخواه گردانی صفر است که این اتفاق با انضباط سخت مدیریتی اتفاق افتاده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید احسان خاندوزی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، با بیان اینکه گزارش مالی دولت در یازده ماه دولت در انتهای بهمن آماده شده است، گفت: ۱۱۴۷ همت درآمدهای دولت در یازده ماه ۱۴۰۱ بوده است که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۶۰ درصدی داشته است. همچین مجموع هزینههای دولت ۱۱۵۴ همت در یازده ماه سال ۱۴۰۱ بوده است که افزایش ۵۰ درصدی مخارج و مصارف داشتیم.
سخنگوی اقتصادی دولت بیان کرد: مانده بدهی دولت به بانک مرکزی بابت تنخواه گردانی صفر است که این اتفاق با انضباط سخت مدیریتی اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: طبق آمار بانک مرکزی در ۱۲ماه منتهی به دی ماه سال ۱۴۰۱ رشد نقدینگی ۳۴/۱ درصد بوده است.
وزیر اقتصاد درباره آخرین آمار رشد تولید و سرمایهگذاری بیان کرد: میزان تولید صنایع بزرگ در دی ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷/۲ درصد رشد داشته، رشد تولید در ۱۰ ماهه امسال نسبت به ۱۰ ماهه سال گذشته ۶/۷ درصد بوده است.
خاندوزی افزود: در ۱۰ ماهه امسال بیشترین رشد تولید برای بخش خودرو و قطعات با ۳۴/۵ درصد بوده است. منسوجات ۳۰/۹ درصد، ماشین آلات و تجهیزات ۲۹/۴ درصد، محصولات فلزی ۱۸ درصد و دارو ۱۰/۷ درصد بوده است.
سخنگوی اقتصادی دولت درباره جایگزینی ارزهای شرکای تجاری به جای ارزهای جهان روا ، اظهار داشت:سیاست دولت در مبادلات تجاری با شرکای اصلی استفاده حداکثری از ارزهای محلی است به جای ارزهای جهان روا است تا نیاز به دلار یا یورو به صفر برسد.
وی با اشاره به اینکه تا امروز اکثریت مبادلات با چین بر اساس یوآن صورت میگرفته است، عنوان کرد: استفاده از ارزهای محلی به جای دلار و یورو مورد استقبال طرف چینی قرار گرفت. بانک مرکزی برای استفاده حداکثری یوآن به جای دلار و یورو مذاکرات لازم را با طرفهای چینی انجام داده در صورت قطعی شدن توافقات اعلام میشود.
سخنگوی دولت درباره اینکه عدم پیوستن ایران به FATF مانع از اجرای سند ۲۵ ساله ایران و چین میشود، گفت: مسئله دو جزء FATF که به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده است در مجمع و نهادهای بالادستی تصمیمگیری خواهد شد و درحال حاضر خبر جدیدی ندارم.
وی تاکید کرد: مطمئن باشید تمام توافقات را نه تنها در مورد شانگهای بلکه در خصوص تمام شرکای تجاری خودمان با ملاحظات تمام پیش میبریم و با جمیع این ملاحظات، سرمایهگذاری و تجارت خارجی ما افزایش پیدا کرده است و با نگاه به این ملاحظات خواهد بود که در سال آینده هم از سفر و هم در حوزه تجارت خارجی بهره بیشتری ببریم.
خاندوزی تاکید کرد: حتما این دو تصمیمگیری خللی ایجاد نخواهد و مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر مراجع تصمیم لازم را برای FATF را اتخاذ خواهند کرد و دولت هم با جمیع ملاحظات اقدامات تجاری خودش چه در حوزه تفاهم ۲۵ ساله، چه شانگهای و چه بریکس کار خود را انجام میدهد.
سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، درخصوص اینکه علیرغم تغییر رئیس کل بانک مرکزی در ماههای اخیر همچنان شاهد افزایش نرخ ارز هستیم به گونهای که ارز تا ۵۰ هزار تومان هم پیش رفت، آیا دولت بنایی برای مدیریت علیرغم سخنان رئیس بانک مرکزی درباره نرخ ندارد و قصد ندارد به جای سیاستهای دستوری، سیاستهایی را اتخاذ کند که قابلیت اجرایی داشته باشد، گفت: هنگامی در مورد منابع و مصارف ارزی کشور به شکل بنیادین صحبت میکنیم میبینیم که با مساله خاصی در سال جاری مواجه نبودیم و روند بازار ارز تا مهرماه مؤید این بود که بازار به شکل مطلوبی مدیریت میشد بدون اینکه شوکی وارد شود.
وزیر اقتصاد و دارایی ادامه داد: بدخواهان مردم ایران در ماههای اخیر از طریق هراسآفرینی و القای انتظارات تورمی منجر به تغییر رفتارها در داخل ایران شدند و در یک جنگ ارزی علیه مردم ایران شاهد هستیم که کانالهای تلگرامی و شبکههای قمار اعدادی را برای ارز اعلام کردند که با متغیرهای کشور هیچ تناسبی نداشت.
وی تاکید کرد: رسانهها باید دست به دست هم دهند تا بر این موجآفرینی انتظارات تورمی غلبه کنند زیرا حرکت موتورهای تورمی کشور حکایت از مسیر دیگری دارد و تناسبی با این فضای روانی و ارقام ارز ندارد. سیاستهای اقتصادی باید به نحوی باشد که منجر به بازگشت ثبات به بازار ارز شود و امیدواریم تدبیر جدید بانک مرکزی تحت عنوان مرکز مبادله ارز و طلا کمک کند به اینکه آن بخشی از نارساییهایی که در سیاستهای گذشته بود، اصلاح شود و در هفتههای آینده شاهد بهبود شرایط ارزی کشور باشیم.