پیگیری مسائل مرزی در دیدار رئیس سازمان مرزبانی عراق با هیئت ایرانی
مرزبانی عراق دیدار با هیئت ایرانی توصیه هایی از جمله بستن مرزهای غیر رسمی و مبارزه با مواد مخدر برای تضمین مبادلات میان دو کشور انجام داد.
به گزارش ایلنا به نقل از «شفق نیوز»، سرتیپ «عمر الوائلی» رئیس سازمان مرزبانی عراق در دیدار با هیئتی از جانب دولت ایران، به بررسی برخی موضوعات مهم مرزی و نیز راههای همکاری مشترک پرداخت.
این منبع افزود: موضوعاتی که در فعالیت کمیته امور اداری شماره ۱۹۴ سال ۲۰۱۹ گنجانده شده بود و بر موضوعات بسیاری تأکید داشت که به پیشبرد واقعی تجاری میان گذرگاههای مرزی هر دو کشور کمک میکند، از جمله مهمترین موضوعاتی بود که در این دیدار بررسی شد.
همچنین بحث پیرامون سایر مسائل مهم و ضروری، مجموعهای از توصیهها از جمله لزوم بستن گذرگاههای غیررسمی و مسیرهای قاچاق بین دو کشور انجام شد.
در این دیدار به اهمیت مبارزه با قاچاق مواد مخدر و جلوگیری از ورود هر نوع اقلام ممنوعه از طریق گشایش کانالی برای هماهنگی و مبادله اطلاعات و افزایش بازرسیها و نظارتها به منظور جلوگیری از ورود هر کالا یا ماده مغایر با قوانین و ناقض امنیت و سلامت مردم اشاره شد.
این بیانیه میافزاید: از آنجایی که اغلب مبادلات تجاری در حال حاضر از طرف ایران انجام میشود، توافق شد که مبادلات تجاری به طور مساوی در گذرگاههای الشیب، شلمچه، مندلی و المنذریه، یعنی ۱۵ روز در ماه برای هر کدام باشد. به عبارت دیگر مبادله مرزی میان عراق و ایران از تاریخ ۱ تا ۱۵ هر ماه در داخل خاک عراق و از روز ۱۵ تا پایان ماه در مرز ایران انجام میشود.
تعیین سکوی مبادلات تجاری در گذرگاه مرزی زرباطیه به عنوان محل ویژه تردد کالا از کامیونهای ایرانی به کامیون های عراقی و نیز تشکیل کمیتههای مشترک در گذرگاههای مذکور به منظور کنترل اجرای این سازوکار، از دیگر موضوعات مورد بحث در این دیدار بود.
همچنین بهرهگیری از تمامی توانمندیها برای موفقیت در سفرهای مهم به ویژه زیارت اربعین، حمایتهای لازم و تلاش برای تسهیل ورود و خروج زائرین و موکبهای حسینی به نحوی که شایسته این مناسبت مذهبی باشد و نیز تعیین مرز منذریه به عنوان گذرگاهی برای ورود دارو و تجهیزات پزشکی با ایران از دیگر موضوعات مورد بحث این دیدار بود.
در پایان این دیدار دو طرف صورتجلسه مشترکی برای اجرای این موارد امضا کردند و رئیس سازمان مرزبانی عراق با ابراز امید به ادامه ارتباطات از طریق کانالهای رسمی برای جلوگیری از هرگونه مشکل یا اختلال در روند تجارت، بر ضرورت گشایش کانالهای ارتباطی مستقیم میان مرزهای دو کشور برای رفع موانع ناگهانی و ایجاد همواری در روند اقدامات اساسی تاکید کرد.