خبرگزاری کار ایران

رئیسی در نشست برنامه‌ریزی و توسعه خراسان جنوبی:

به ضرس قاطع می‌گوییم ساخت یک میلیون مسکن در سال قابل تحقق است

به ضرس قاطع می‌گوییم ساخت یک میلیون مسکن در سال قابل تحقق است
کد خبر : ۱۳۰۹۷۱۶

رئیس‌جمهور تاکید کرد: حضور با بصیرت و زمان‌شناسانه مردم در دو روز اخیر جلوه پایبندی به انقلاب اسلامی، ارزش‌ها، ولایت و شهداست و اگر چه از سویی باعث خوشحالی است اما از سوی دیگر مسئولیت‌‌آور است و همه کسانی که به اسم نظام در کسوت خدمتگزاری هستند باید کاری جهادی و حرکتی ماندگار برای رفع مشکلات مردم انجام دهند.

به گزارش ایلنا، سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز جمعه در دومین روز از سفر دوم دولت مردمی به استان خراسان جنوبی، در نشست «شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان» گفت: باید صمیمانه از مردم صمیمی، بابصیرت و زمان‌شناس بیرجند و نهبندان و همه اهالی خراسان جنوبی که حقیقتاً جلوه و حماسه‌ای از حضور را به نمایش گذاشتند قدردانی کنم. این حضور جلوه پایبندی مردم به انقلاب اسلامی، ارزش‌ها، ولایت و شهداست و امیدوارم بتواند آثار و برکات خودش را در استان و کشور داشته باشد.

وی ادامه داد: از سویی باید از این حضور اظهار و احساس خوشحالی و تشکر کرد و از سوی دیگر این حضور مسئولیت‌‌آور است. انتظار این مردم از دولتمردان و مسئولین و همه کسانی که به اسم حکومت و نظام در کسوت خدمتگزاری هستند، این است که کار متفاوتی را ارایه دهند؛ کاری جهادی و حرکتی ماندگار برای رفع مشکلاتی که امروز مردم دارند.

رئیس‌جمهور سرمایه بزرگ و مهم مردم این استان را فرهنگ دینی و اخلاق متعالی آنها دانست و اظهار داشت: اینکه خراسان جنوبی با وجود مرز طولانی با افغانستان که مسائل زیادی دارد و ناامنی‌هایش می‌تواند به داخل ایران منتقل شود، کمترین نرخ جرم و جنایت را در کشور دارد، بخاطر همین فرهنگ دینی ارزشمند است که مبنای تربیت فرزندان در خانواده ها نیز هست.

رئیسی اصالت‌های فرهنگی مردم خراسان جنوبی را نه تنها در مناطق مرزی بلکه در سراسر کشور مثال‌زدنی دانست و تصریح کرد: در مسائل اخیر کشور مردم خراسان جنوبی کاملا با زمان شناسی و مسئولان عمل کردند.

وی مدیران استان به ویژه مدیران فرهنگی را به توجه به این سرمایه فرهنگی توصیه و خاطرنشان کرد: پیر و جوان، شیعه و سنی و افراد با تحصیلات عالی و حتی چهره‌های ماندگار استان عمیقا به مسائل دینی پایبند هستند و این اعتقادات و باورهای عمیق دینی در فرهنگ مردم باید به عنوان یک سرمایه عظیم حفظ و تقویت شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه با وجود فرهنگ دینی متعالی مردم باز هم شاهد آن هستیم که مردم متدین و افراد دغدغه‌مند نسبت به ناهنجاری‌های اندک نیز حساسیت نشان داده و گلایه می کنند، ابراز داشت: این حساسیت ها البته جای خرسندی دارد چرا که دشمن همواره حساسیت جوامع هدف خود را می سنجد تا اگر حساسیت جامعه به مسائل فرهنگی کاهش یافت آنها را مورد تهاجم قرار دهد و از همین رو است که رهبر انقلاب نیز همواره تاکید به مراقبت از سرمایه های فرهنگی دارند.

رئیسی با بیان اینکه در برابر احساس مسئولیت مردم در برابر حفظ و تقویت فرهنگ دینی، نظام اداری کشور نیز موظف است متناسب با همین روحیه عمل کند، عنوان کرد: اگر نظام اداری با همین روحیه مردم و با نگاه تحول خواهانه در میدان نباشد از مردم انقلابی حاضر در میدان عقب می ماند.

وی با اشاره به اینکه امروز نظام اداری برخی کندی هایی دارد که مردم آنها را نمی پسندند، یادآور شد: شرط حل این مسئله آن است که اولا در نظام اداری کشور از نیروهای تحول خواه و انقلابی واقعی استفاده کنید. نیرویی که در درون خودش جوشش جهادی ندارد نمی تواند تحول ایجاد کند.

به گفته رئیس دولت، کسی که درد مردم را نداشته باشد و برایش مهم نباشد که کارها با چه کیفیت و چه سرعتی انجام می شود، نمی تواند منشا تحول باشد. مدیران باید نیروهایی که روحیه تحول خواهانه ندارند را از مسیر اصلی کار کنار بزنند تا راه برای نیروهای انقلابی تحول خواه باز شود.

رئیسی از مسئولان خواست که یک بازنگری در آنچه تاکنون در نظام اداری کشور انجام شده داشته باشند و تلاش کنند کاری متفاوت انجام داده و طرحی نو دراندازند و بیان کرد: انتظار بنده از شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان آن است که یک بازنگری جدی در فرآیندها و روش های اداری داشته باشند تا بتوانند نظام اداری را به شکل اساسی متحول کرده و آنچه را باعث معطلی کار مردم می شود، برطرف کنند تا این نظام روان و چابک کار کند.

وی با بیان اینکه امروز خواسته مردم از مسئولان تسهیل امور و رفع موانع کار و زندگی شان است، گفت: خواسته ام از مسئولان استان خراسان جنوبی در شورای اداری و شورای برنامه ریزی و توسعه استان این است که با بازنگری در فرآیندها و ایجاد تحول در برنامه ریزی ها و اقدامات مسائل زائد و معطل کننده مردم در سازمانها و نهادها را برطرف کنند و از مشکلات آنها گره گشایی کنند.

رئیس‌جمهور بر ضرورت بکارگیری نیروهای بومی تحصیلکرد در دستگاه‌های اداری و اجرایی استان تاکید کرد و اظهار داشت: در شرایطی که نیروی کار تحصیلکرده آقا و خانم در استان وجود دارد، بکارگیری آنها در اولویت است، مگر آنکه فردی در شهر یا استان دیگری تحصص یا قدرت مدیریتی ویژه ای داشته باشد.

رئیسی نظارت مستمر بر کارکنان را در پیشگیری از فساد اداری و تخلف سازمانی بسیار موثر دانست و تصریح کرد: نظارت بر بهترین نیروها به منظور جلوگیری از آلودگی یا انحراف آنها نیز از ضرورت‌هاست، حفظ و صیانت از نیروی انسانی خوب یکی از وظایف است و اساسا کار ویژه بخش حفاظت‌ و حراست‌ در سازمان‌ها حفظ سلامت اداری و کارآمد ماندن آنهاست. 

وی کارآمدی نظام اداری را دیگر مطالبه جدی مردم از دولت برشمرد و خاطرنشان کرد: تکریم ارباب رجوع، شناخت و تشخیص اولویتها، پاکی از هر گونه فساد و آلودگی، اجرای دقیق و یکسان قانون، اقدام در کنار اعلام و انجام درست ماموریتها از مولفه های اصلی کارآمدی نظام اداری و مورد تاکید دولت است. 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه نباید در بخورد با روستاییان کج‌سلیقگی کرد، ابراز داشت: گاهی مسئله تبدیل زمین کشاورزی به مکانی برای ویلاسازی است که باید جلوی آن گرفته شود اما گاهی در یک روستای بدون آب یک روستایی در آنجا مانده و روستای خود را ترک نکرده و برای دام خود هم یک اتاقک ساخته نه تنها باید با او برخورد کرد بلکه باید برای ماندن در روستا با این شرایط به او جایزه داد. 

رئیسی موضوع اشتغال را یکی از دغدغه‌های اصلی دولت در استان خراسان جنوبی برشمرد و با بیان اینکه راه اندازی کارخانه به جای ایجاد پست سازمانی مورد تاکید دولت است، عنوان کرد: ایجاد اشتغال نه فقط وظیفه وزارت کار بلکه تک تک مدیران و مسئولان است و منظور از ایجاد شغل نیز نه ایجاد پست زمانی جدید بلکه راه اندازی خط تولید،کارخانه جدید و  ایجاد یک سازمان کار است.

وی با ذکر مثالی از اقدامات قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در نقاط دورافتاده و صعب‌العبور بیرجند، قائن، فردوس، بشرویه و... یادآور شد: رفع مشکل بیکاری با توجه به ظرفیت‌های این استان و نیز این رویکرد و روحیه کاملا قابل تحقق و شدنی است.

رئیس‌جمهور فعال‌سازی معادن موجود در استان خراسان جنوبی به عنوان سرمایه‌های این استان را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: مقرر شد وزیر صمت و استاندار خراسان جنوبی به فوریت شورای معادن را  تشکیل و موانع فعال‌سازی معادن استان را برطرف کنند. با فعال شدن معادن استان خراسان جنوبی می‌توان با استفاده از این منابع طبیعی هم اشتغال ایجاد کرد و هم تولید را رونق بخشید.

رئیسی به موضوع مسکن نیز اشاره کرد و ضمن تقدیر و تجلیل از زحمات رستم قاسمی، وزیر فقید راه و شهرسازی در  زمینه سازی برای ساخت یک میلیون مسکن در سال گفت: بنا به گفته استاندار در حال حاضر در ۲۹ شهر از استان خراسان جنوبی زمینه واگذاری زمین به صورت ویلایی را داریم که امکان بسیار خوبی برای خانه‌دار شدن مردم این شهرهاست و لازم است واگذاری و ارائه تسهیلات به متقضیان با سرعت انجام شود.  

وی با اشاره به برخی اظهارات و تردیدافکنی‌ها درباره ساخت یک میلیون مسکن در سال اظهار داشت: بارها گفته‌ایم این میزان ساخت مسکن هم نیاز کشور است، هم تکلیف قانونی است و هم وعده ماست و به ضرس قاطع می‌گوییم که انجام آن با همت همه مسئولان مربوطه قابل تحقق است. 

رئیس‌‌جمهور تکمیل پروژه‌های نیمه تمام را از اولویت‌های اصلی دولت دانست و تصریح کرد: اینکه پروژه‌ای چندین سال به صورت نیمه‌تمام مقابل شکل مردم باشد، صحیح نیست، برای اتمام پروژه ها معطل بودجه و اعتبارات نمانید و با اولویت‌سنجی پروژه‌های مهم و با استفاده از امکانات موجود برای تکمیل آنها اقدام کنید.

رئیسی مشارکت دادن مردم، خیرین و بخش خصوصی در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام را بسیار موثر و ضروری دانست و خاطرنشان کرد: هنر مدیر این است که با ایجاد شرایط و اطمینان دادن به سرمایه‌گذار، آنها را در تکمیل پروژه‌ها مشارکت دهد. ضمن اینکه در همین استان خیرین زیادی حضور دارند که برای مشارکت در این پروژه‌ها نیز اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی افزود: برای انجام این امورات منتظر بخشنامه از تهران نباشید و با اختیاراتی که استان‌ها دارند و همچنین خلاقیت و ابتکارات مدیران کارها را پیش ببرید.

رئیس‌جمهور در این جلسه همچنین استاندار خراسان جنوبی را به ایجاد بازار برای عرضه تولیدات و صنایع دستی بانوان این استان به ویژه بانوان نهبندانی و همچنین ایجاد محیط‌های ورزشی برای بانوان مکلف کرد. 

رئیسی همچنین حمایت از دامداری خرد با ارائه تسهیلات یا سرمایه در گردش برای تهیه نهاده دامی و حفظ و افزایش دام در روستاهای استان را مورد تاکید قرار داد.

وی اجرای مصوبات سفرهای استانی را در گرو همت مسئولان استانی دانست و ابراز داشت: اگر بلافاصله پس از سفرهای استانی دولت اجرای مصوبات آغاز شد، مردم روزبه‌روز امیداورتر و دلگرم‌تر می‌شوند و باور می‌کنند که مسئولان‌شان هم مشکل را می‌شناسند و هم معتقد به حل آن هستند و هم اراده و تصمیم‌شان بر حل مسائل و مشکلات مردم است.

رئیس‌جمهور بر ضرورت زمان‌شناسی و اجرای به موقع مصوبات تاکید و بیان کرد: ممکن است پروژه‌ای به سرانجام برسد اما چون در زمان خودش انجام نشده شیرینی آن به کام مردم نمی‌نشیند. مهم آن است که در زمان خودش انجام شود و نیاز امروز مردم را رفع و گره‌ای از گره‌های مردم را باز کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز