نقدعلی در گفتوگو با ایلنا:
ایران اسلامی بیشترین مراجعه به آراء مردم را دارد/ در عالیترین درجات نظام مساله مراجعه به آراء مردم کاملا هویدا و مشهود است
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس گفت: ایران اسلامی بیشترین مراجعه به آراء مردم را دارد. هم در مسائل مختلف و هم در قالب انتخاباتهای مختلفی که داشتیم؛ مشاهده کردیم که طی ۴۴ سال گذشته سلیقههای مختلف روی کار آمدند و چه بسا خیلی از اوقات سلیقههای داشتند که با یکدیگر کاملا در تضاد بودند.
محمدتقی نقدعلی نماینده خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به سوالی در زمینه مراجعه به آراء مردم براساس موضوعات و نیازهای روز براساس آنچه که در قانون اساسی گفته شده است، گفت: ایران اسلامی بیشترین مراجعه به آراء مردم را دارد. هم در مسائل گوناگون و هم در قالب انتخاباتهای مختلفی که داشتیم؛ مشاهده کردیم که طی ۴۳ سال گذشته سلیقههای مختلف روی کار آمدند و چه بسا خیلی از اوقات سلیقههایی داشتند که با یکدیگر کاملا در تضاد بودند اما نظام این ظرفیت را داشت که بتواند همه اینها را تحمل کند و بپذیرد.
وی ادامه داد: در مجموع در عالیترین درجات نظام مساله مراجعه به آراء مردم کاملا هویدا و مشهود است، در باب مسائل مهمی هم که ما مشاهده میکنیم غالباً نظرات کارشناسان، اساتید و صاحبنظران از مسیرهای مختلفی منعکس، جمعآوری و جمعبندی میشود و تصمیمگیریها صورت میگیرد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی در ادامه ابراز داشت: خیلی از اوقات هم ما مطالبات اجتماعی را مشاهده میکنیم که تصمیمگیران براساس آن مطالبات اجتماعی بسیاری از مسائل را رقم میزنند. شما میبینید در موضوعاتی همچون رتبهبندی معلمان، حقوق بازنشستگان و حتی در مسائل سیاسی این مطالبات عمومی است که تصمیمات را رقم میزند.
نقدعلی در پاسخ به این سوال که «یعنی میخواهید بگویید با توجه به مراجعه به آراء مردم در انتخاباتها دیگر نیاز به رفراندوم مجزا برای کسب نظر مردم در موضوعاتی چون برجام یا حجاب نیست؟»، گفت: خیر منظور من این نبود، منظور این است که ساختار نظام دینی به گونهای است که تقریبا به شکل زلال، جاری و یک ارتباط مستمر در قالب انتخابات و در قالب شنیده شدن ندای مردم در رسانهها و جاهای مختلف این موضوعات منعکس میشود و بر این اساس تصمیمگیریها اتفاق میافتد.
عضو کمیسین حقوقی و قضایی مجلس در پاسخ به اینکه «اکنون در اعتراضات مطالباتی وجود دارد برای مثال موضوعات معیشتی اما معمولا نگاه به اعتراضات به سمت جمع کردن است، چگونه به مطالبات مردم پاسخ داده میشود؟»، ابراز داشت: دشمن توطئهگر همیشه مترصد فرصت است و از ظرفیتهایی که برایش به وجود میآید، استفاده میکند ما باید سعی کنیم آن ظرفیتها را از دشمن بگیریم، یعنی دشمن به ویروس میماند که اگر ببیند بدن ضعیف شده است، لانه میکند و به بدن آسیب میرساند. قطعا و یقیناً کار بهتر، خدمت والاتر و حرکت کردن به سمت رعایت عدالت اجتماعی و گرهگشایی از کار مردم اثربخشی کار دشمن را از بین میبرد و خنثی میکند.