خاندوزی خبر داد؛
اختصاص ۲ و نیم هزار میلیارد تومان به صندوق بیمه حوداث طبیعی و ساختمانی برای جبران خسارت ناشی از سیل و زلزله
وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت: امروز هیئت دولت مصوب کرد که رقم ۲ و نیم هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به صندوق بیمه حوادث طبیعی و ساختمان اختصاص پیدا کند که از طریق قرارداد با سایر شرکتهای بیمه بتوانیم در کوتاه ترین زمان ممکن جبران خسارات را انجام دهیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی در جمع خبرنگاران در حیاط دولت گفت: یکی از تصمیمات دولت برای شیوه رسیدگی به خسارات ناشی از سیل تغییر در رویه گذشته است که متاسفانه خانه خرابی مردم یکی از مصائب بسیار دردناک است که نیازمند چارهجویی فوری است. تا پیش از این بیشتر از مکانیسم تخصیص بودجه های لازم برای مدیریت بحران و جبران خسارت سیل و زلزله استفاده میشد.
وی افزود: ما در وزارت اقتصاد گزارشی به دولت ارائه دادیم مبنی بر اینکه شیوه بهتر و کارآتری در کشورهای دنیا برای استفاده از ظرفیت صنعت بیمه برای جبران خسارت ناشی از سیل و زلزله و سایر بلایای طبیعی وجود دارد که در احکام قانونی هم درج شده و صندوق بیمه حوادث طبیعی و ساختمانی هم از سال گذشته فعال شده ولی متاسفانه به جهت اینکه بودجههای لازم در اختیار قرار نگرفته بود، این صندوق فعال نبود و امروز هیئت دولت مصوب کرد که رقم ۲ و نیم هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به صندوق بیمه حوادث طبیعی و ساختمان اختصاص پیدا کند که از طریق قرارداد با سایر شرکتهای بیمه بتوانیم در کوتاه ترین زمان ممکن جبران خسارات را انجام دهیم.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: همینطور که امروز با هم صحبت میکنیم اگر ماشین و خودرو مردم ما در حوادث سیل دچار مشکل شود به راحتی مردم به شرکتهای بیمه مراجعه میکنند و در زمان کوتاهی میتوانند خسارت بگیرند. در این حوزه هم در خصوص هزینههای ناشی از تخریب ساختمان باید این اتفاق بیفتد که این یک گام بلند و چرخش متفاوتی برای جبران خسارتهای مالی که به مردم وارد میشود، خواهد بود.
وی افزود: نکته دوم مردم مربوط به اصلاح فرآیندهای ورود و ایجاد کالاهای رسوبی در بنادر کشور است که در ارزیابی آسیب شناسی که خدمت آقای رئیس جمهور در خصوص میزان کالاهای رسوبی در بنادر کشور شده بود و در بازدید هفته گذشته رئیس قوه قضاییه قضاییه دیدیم که بخش اعظم کانتینرها، کالاهایی است که اساساً در گمرکات کشور اظهار نشده بنابراین هنوز فرایند گمرکی آنها شروع نشده و در مرحله تخلیه در بنادر کشور باقی مانده و آن جا رسوب کرده است. برای اصلاح این فرایند هم در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت جلسه مفصلی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز وزارت صمت سایر دستگاهها داشتیم که گزارشهایی را خدمت رئیس جمهور ارائه دادند برای اینکه اساساً رسوب در بنادر کمتر صورت بگیرد و اگر کالاهای ثبت سفارش نشدهاند امکان رسوب شان در بنادر وجود نداشته باشد. چهارچوب این پیشنهاد مورد تایید رئیس جمهور قرار گرفت، امیدواریم با نهایی شدن این موضوع یک آییننامه و شیوهنامهای که در هفتههای آینده ابلاغ خواهد شد را داشته باشیم تا شاهد کاهش ایجاد و شکل گیری اولیه این مسئلهها باشیم.
خاندوزی در پاسخ به پرسشی درباره ابلاغ بسته دهگانه بورس و تاثیر آن در بورس، اظهار کرد: پیام مهم این اقدام این است که با عزم بخشهای مختلف دولت و همه دستگاههای درگیر در شرکتهای بورسی کشور و با مراعات دستورالعمل بتوانیم بیشترین پیشبینیپذیری و اطمینانخاطر را برای فعالان بازار سرمایه فراهم کنیم. این اتفاق مثبت تا اوایل اردیبهشت به شکل خوبی داشت رخ میداد اما در یکی دو ماه گذشته برخی از عدم هماهنگیها ایجاد شد که ذهنیت منفی فعالان بازار را نسبت به اینکه چه بسا از مصوبه دولت تخطی و تخلف صورت میگیرد، به وجود آورد.
وزیر اقتصاد یادآور شد: در همین زمینه پس از ارائه گزارش، رییس جمهوری تأکید کردند که همه دستگاهها به مصوبات پایبند باشند تا این پیام مثبت را که همچنان سیاست دولت همان سیاست حمایتی پیشین است را به فعالان بازار انتقال دهند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری جلسه با هیات امنای سازمان بازنشستگی برای تعیین افزایش حقوق آنها، اظهار کرد: جلسه برگزار شده است، اما جزئیات آن را آقای زاهدیوفا که وزیر مرتبط هستند، ارائه خواهد کرد.