خبرگزاری کار ایران

حسینی در افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری:

دولت مردمی بدنبال توسعه فراگیر زیرساخت فنی و بومی در حوزه فضای مجازی است

دولت مردمی بدنبال توسعه فراگیر زیرساخت فنی و بومی در حوزه فضای مجازی است
کد خبر : ۱۲۵۹۲۳۱

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور نتیجه حکمرانی سایبری در کشور را ایجاد امنیت اجتماعی، تضمین فعالیت اقتصادی مردم، ارتباطات سالم ، توسعه و تسریع در خدمات اجتماعی و البته ناامن سازی آن برای اختلالگران، شیادان اقتصادی و مفسدان دانست و گفت: یکی از تاکیدات دولت مردمی و رئیس جمهور توسعه فراگیر زیرساخت فنی و بومی کشور در حوزه فضای مجازی و دیجیتال است و شبکه ملی اطلاعات در این دولت راه اندازی خواهد شد.

به گزارش ایلنا، سید محمدحسینی روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین المللی رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری با اشاره به اهمیت رسانه و فراگیری آن در دنیای امروز اظهارداشت: امروز رسانه فراتر از کتاب، سخنرانی، منبر و تریبون بوده و به فرد و زمان خاصی محدود نمی شود و همه می توانند از رسانه اجتماعی استفاده کرده و اثرگذار باشند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به ضرورت توجه دولت به رسانه در کنار اقدامات و فعالیت های مدیریتی و اجرایی گفت: اطلاع رسانی مستمر و دقیق و تبیین برنامه ها و دستاوردهای مدیریتی با زبان رسانه ای و با بیان اقناعی ضروری است و چه بسا بهترین برنامه ها بدون اطلاع رسانی مناسب توسط مخالفین تخریب شود.

حسینی با بیان اینکه در رابطه با مبانی نظری فضای مجازی کمتر سخن گفته شده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه پیش از این نوع مواجهه ما با این فضا در سطح کاربری متوقف شده بود اما اراده نظام و دولت سیزدهم است که با بهره گیری از دانش سایبری دانشمندان و مهندسان جوان کشور توان مدیریت سایبری ایجاد کند.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: شایسته کشور نیست که بیرون از مرزهای کشور درخصوص صفحه های شخصی مردم در شبکه های اجتماعی تصمیم بگیرند و مثلا اگر یادی از قهرمان ملی کشور خود کنند اینستاگرام صفحه آنها را مسدود کند.

حسینی تاکید کرد: هیچ مانعی ندارد که اگر پلتفرم ها و شبکه های جهانی بخواهند در فضای سایبری ایران حضور داشته باشند اما باید در داخل ایران دفتر و نمایندگی داشته باشند و پاسخگو باشند تا اگر کسی بستر شبکه آنها را محل کلاهبرداری و یا تزاحم برای مردم قرار داد پاسخگو باشند، اکنون این اتفاق در بسیاری از کشورها از جمله ترکیه افتاده است و در ایران هم اجرایی شود.

حسینی خاطرنشان کرد: برخی ها فکر می کنند پلتفرم ها ابزارند و می توان از آنها استفاده خوب بکنید، اما واقعیت این است که خود پلتفرم هوشمندانه فضای فکری مردم را مدیریت می کنند، مثلا اگر شما مطالب علمی و دانش روز را در موتورهای جستجو دنبال کنید با علم به موقعیت مکانی شما در ایران داده های لازم را در اختیار شما قرار نمی دهد.

معاون امور مجلس رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برخی ها فکر می کنند حُسن شبکه های اجتماعی حق انتخاب و آزادی بیان است اما واقعیت این است که این فضا در حال تغییر سبک زندگی و افزایش شکاف نسلی و تولید توهم و ابهام و تردید با تولید شایعه و اخبار بدون منبع و در نتیجه تشویش افکار عمومی هستند.

حسینی با اشاره به فواید و فرصت های ارزشمند فضای سایبری برای آسایش و رفاه مردم گفت: فضای مجازی باعث تسهیل گری در ارتباطات اجتماعی و کسب و کار است و حمایت از اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای مجازی یکی از برنامه های دولت سیزدهم است.

اما نباید فضای مجازی را چهارراهی آزاد برای تردد در نظر گرفت چراکه نتیجه ای جز ترافیک و تصادم نخواهد بود.

معاون رئیس جمهور فضای سایبر را دنیایی نوپدید توصیف کرد و اظهارداشت: دنیای نوپدید باید فرصت های نو ایجاد کند اما واقعیت این است که دنیای واقعی در حال غرق شدن در این دنیای نوپدید است.

حسینی تصریح کرد: فضای سایبری تحت حکمرانی غرب به دنبال پیاده سازی جهانی سازی است. جهانی سازی از نوعی که جهان و افکار مردم را در خدمت مصالح کمپانی های چند ملیتی و ناتوی فرهنگی قرار دهد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور درخصوص اهیمت توجه به فضای مجازی گفت: مداقه در این جمله رهبری فرزانه انقلاب که"اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم،رئیس فضای مجازی کشور میشدم!» اهمیت فضای مجازی را آشکار می سازد .ایشان همچنین می فرماید: «رایانه ها و فضای مجازی و سایبری که الان در اختیار شماست ،اگر بتوانید اینها را یاد بگیرید میتوانید یک کلمه حرف درست خودتان را به هزاران مستمعی که شما را نمیشناسند برسانید!این فرصت فوق العاده ایست مبادا این فرصت را ضایع کنید که اگر ضایع شد خداوند متعال از من و شما روز قیامت سوال خواهد کرد.»

حسینی یکی از ماموریت های مهم شورای عالی فضای مجازی را تنظیم آداب و سیاست های حکمرانی سایبری کشور دانست و اظهارداشت: البته همان طور که در اداره کشور تدبر ضروری است حکمرانی سایبری هم باید حکیمانه و عالمانه باشد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به توجه ویژه دولت مردمی در حمایت از فعالیت های جوانان نخبه در حوزه فضای سایبری، خاطرنشان کرد: دولت بر این باور است که دانشمندان جوان کشور می توانند از معماران فضای سایبری باشند و مرزهای این دانش خارج از دسترس مهندسان خلاق کشور نیست.

حسینی قدرت سایبری در دنیای امروز را یکی از نشانه ها و مولفه های اقتدارملی توصیف کرد و گفت: شعار این دولت، ایران قوی است و قطعا در مسیر اقتدار جهانی در این حوزه نیز گام برمی دارد. البته باید سیاستگذاران فرهنگی و متخصصان علم ارتباطات برای حکمرانی سایبری ،مطالعات خود را توسعه بدهند، چالش ها را احصاء کنند و بدون ممانعت و تزاحم برای سطح کاربری عمومی مردم، بسترهای حاکمیت ملی را در این حوزه به سرعت فراهم کنند.

حسینی افزود: تروریست های سایبری که گاهی مثلا در شبکه خدمات رسانی اختلال ایجاد می کنند که نمونه آن را در سامانه های سوخت رسانی و پمپ بنزین شاهد بودیم لذا ایجاد پدافند ملی در حوزه سایبری امری ضروری است. حتی کشورهای بزرگ جهان هم نگران نفوذ سایبری هستند و برای فعالیت شبکه های جهانی قوانین و مقرراتی وضع کرده اند.

معاون امور مجلس رئیس جمهور با بیان اینکه ارائه خدمات هوشمند، فراگیر و مطمئن دولت الکترونیک یکی از فواید حاکمیت سایبری است، اظهارداشت: مدل حکمرانی سایبری بایستی ضمن این که مبتنی بر دانش روز باشد اما به لحاظ مفهومی باید برگرفته از فرهنگ ایرانی اسلامی و اقتضائات ملی باشد.

حسینی افزود: ظرفیت های علمی کشور و دانشگاه فنی ما باید تکنولوژی نوظهور در فضای سایبر را رصد و با ارائه مدل بومی بستر فنی را برای ایجاد حکمرانی سایبری ایجاد کنند.

معاون رئیس جمهور توجه به آموزش سواد رسانه ای را حائز اهیمت دانست و گفت: واقعیت این است سواد رسانه ای حتی نزد برخی از مدیران ضعیف است . سواد رسانه عامه مردم از موانع تسلط سایبری دشمنان فرهنگ و هویت مردم است.

حسینی همچنین بر اهتمام ویژه علمای و مراجع و پژوهشگران علوم دینی را نسبت به توسعه فقه رسانه با نگاه به رسانه های نوپدید تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی به دروغ حکمرانی سایبری را معادل دخالت و محدودیت در فضای مجازی می دانند، تصریح کرد: حاکمیت ملی در حوزه سایبری ضامن امنیت برای کسب و کار و زندگی آنلاین مردم است و البته رسانه ها باید برای اقناع افکارعمومی بکوشند که القائات دشمن ذهن آنان را مشوش و نگران نکند.

حسینی اظهارداشت: قانونمداری، عدالت، شفافیت ، پاسخگویی، اثربخشی ، اجماع سازی، ایجاد وفاق و تامین منافع عمومی از شاخص های اصلی حکمرانی شایسته است که از مبانی دینی و قانون اساسی نشات می گیرند و با توجه به اشتراکات فراوانی که وجود دارد بازنویسی آن در الگوی حکمرانی در فضای سایبری می تواند موثر و مفید باشد.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر مدیریت ، نظارت و اولویت بندی در فضای سایبری گفت: با مدیریت عالمانه می توان بستر مناسب و امنی برای حضور و فعالیت های مردم در فضای مجازی ایجاد کرد و دولت مصمم است با تقویت زیرساخت های لازم ، گام های مهمی در این زمینه بردارد و البته از حضور و مشارکت بخش خصوصی و مردم نیز در این حوزه می کند.

کنفرانس بین المللی رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری صبح امروز در دانشگاه مدیریت تهران آغاز بکار کرده و قرار است در چهار پنل علمی و تخصصی با حضور اساتید حوزه ارتباطات و پژوهشگران این حوزه مباحث مربوط به نقش رسانه و فضای سایبری درحکمرانی مورد تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

 مراسم اختتامیه این رویداد ساعت ۱۷:۳۰ با حضور و سخنرانی دکتر علی نیکزاد ـ نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی  برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز