۱۰ توصیه رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه، به منظور ارتقای این سند بالادستی ۱۰ توصیه به دستاندرکاران تهیه این برنامه ارائه کرد.
به گزارش ایلنا، بابک نگاهداری در آستانه برنامه هفتم توسعه و با توجه به ۱۶ جلسه برگزار شده از سوی دبیرخانه برنامه هفتم توسعه مرکز پژوهشهای مجلس بر ۱۰ توصیه مهم در خصوص این برنامه به عنوان نکات راهبردی تاکید کرد.
نکات رئیس مرکز پژوهشهای مجلس به شرح زیر است:
۱- در خصوص دوگانههای سیاستی-مدیریتی مزمن کشور تصمیم روشن گرفته شود.
۲- از آرمانگراییهای غیرواقعبینانه که با زیرساختها و ظرفیتهای کشور تناسبی ندارد، پرهیز شود.
۳- حاکمیت برای ۵ سال پیش رو به منظور تمرکز بر روی چند اولویت کاملا محدود به اجماع برسد و حداکثر منابع و ظرفیتها را برای تحقق اولویتها متمرکز کند.
۴- موانع انواع سرمایهگذاریهای خصوصی، عمومی غیردولتی و خارجی را به طور حداکثری رفع شود.
۵- از فرصت موقعیت جغرافیایی ایران در مسیر کریدورهای ترانزیتی شمال به جنوب در ارتباط با اوراسیا و روسیه و کمربند راه در رابطه با چین حداکثر استفاده به عمل آید.
۶- برای رفع تورم مزمن بر روی ۳ ناترازی بودجه، شبکه بانکی و صندوقهای بازنشستگی تمرکز شود.
۷- دیپلماسی اقتصادی و تجاری منطقهای و فرامنطقهای در ارتباط با کشورهای همسایه و ژئواکونومیک به ویژه چین، روسیه و هند جدی گرفته شود.
۸- برای پیشبرد اهداف توسعه، توانمندسازی دولت از طریق تقویت نهاد راهبر توسعه، دولت الکترونیکی یکپارچه و مردمسپاری حداکثری خدمات عمومی در دستور کار قرار گیرد.
۹- امید و اعتماد و مشارکت مردم لازمه تحقق برنامه توسعه است. رفع موارد تعارض منافع، شفافیت در حکمرانی و کاهش فقر برای تقویت همراهی جامعه لازم و ضروری است.
۱۰- اهمیت تبیین و تنویر افکار عمومی در خصوص اقدامات تحولی و اصلاحی کمتر از خود اصلاح نیست. حتما فکری به حال توان رسانهای جبهه انقلاب شود.
خردادماه سال جاری مجمع تشخیص مصلحت نظام کار رسیدگی به مفاد پیشنویس سیاستهای کلی این برنامه را در دستورکار قرار داد. بنا به اعلام رییس مجمع پیش نویس سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه پس از تایید مقام معظم رهبری برای بررسی به مجمع ابلاغ شده است.
رهبر انقلاب ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام، تدوین برنامه هفتم توسعه را ضروری خوانده بودند.