رئیس کل دادگستری استان تهران مطرح کرد:
تسهیل واردات داروهای مرتبط با کرونا با ورود دستگاه قضایی
رئیس کل دادگستری استان تهران تاکید کرد: با ورود دستگاه قضایی روند واردات داروهای مرتبط با بیماری کرونا و با اثربخشی روند ترخیص شش هزار دستگاه کامیون در مقطعی که واردات دارو در ارتباط با بیماری کرونا با مشکلات متعددی در حوزه گمرکی مواجه بود، تسهیل و تسریع شد.
به گزارش ایلنا، علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران در سومین روز از هفته قوه قضاییه که «حمایت از حقوق بشر در مقابله با تروریسم» نامگذاری شده، در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه شهرستان ری با گرامیداشت هفته قوه قضاییه به اقدامات دستگاه قضایی در جهت «مردمیسازی عدلیه» اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته بیش از ۵۶ هزار نفر از مردم توانستهاند با مسئولان و مدیران قضایی ملاقات چهره به چهره و حضوری داشته باشند و مسائل و مشکلات خود را با مدیران ارشد قضایی در میان گذارند.
پذیرش و ملاقات با حدود سه هزار و ۲۴۳ نفر از مراجعان
رئیس کل دادگستری استان تهران از پذیرش و ملاقات با حدود سه هزار و ۲۴۳ نفر از مراجعان در همین مدت و پیگیری امورات آنها توسط خود و معاونین در مرکز استان تهران خبر داد و اظهار کرد: در این مدت؛ تعداد ۱۳ هزار و ۷۷۴ برنامه ملاقات مردمی در سطح مجتمعهای قضایی شهر تهران و حوزههای قضایی سراسر استان برگزار شده، بهطوری که به طور میانگین تعداد ۱۰۶ مقام قضایی استان تهران در هر یک از برنامههای ملاقات مردمی مشارکت داشتند که رشد بیش از ۵۰ درصدی را نشان میدهد.
وی «کاهش اطاله دادرسی» و «کوتاه کردن زمان و فرایند رسیدگیها» در کلیه حوزههای قضایی استان تهران را از جمله برنامههای دادگستری کل در دوره «تحول و تعالی» ذکر کرد و گفت: همکاران مجموعه قضایی استان تهران با تلاش شبانه روزی و با اختصاص اوقات خارج از وقت اداری و حتی روزهای تعطیل سعی کردند تا زمان رسیدگی به پروندههای مراجعان به دستگاه قضایی را به حداقل برسانند.
رئیس کل دادگستری استان تهران عنوان کرد: همکاران برای کاهش زمان رسیدگی و رسیدگی ویژه به پروندههایی که دارای پیچیدگیهای حقوقی و قضایی است تلاش وافری داشتند تا این پرونده ها در سریعترین زمان مورد رسیدگی و تعیین تکلیف قرار گیرد.
هدایت مراجعان به سوی صلح و سازش
وی مقوله «صلح و سازش» را از دیگر اولویت های دادگستری استان تهران در دوره «تحول و تعالی» ذکر کرد و اظهار داشت: در این راستا تلاش شد تا با هدایت مراجعان و مردم، دعاوی آنها به صلح و سازش خاتمه پیدا کند و تمام ظرفیتهای دستگاه قضایی و بهخصوص شوراهای حل اختلاف، نهادهای شبه قضایی و مردمی با هدایت و نظارت دستگاه قضایی در مسیری قرار گرفته که تا جای ممکن دعوا، مخاصمه و نزاع به مصالحه و سازش خاتمه پیدا کند.
رئیس کل دادگستری استان تهران پیگری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را از دیگر محورهای فعالیت مجموعه قضایی استان تهران در دوره «تحول و تعالی» عنوان کرد و گفت: تلاش بر این است که قوه قضاییه با تمام ظرفیت و توانایی از واحدهای تولیدی، شرکتهای دانشبنیان و کارخانجاتی که برای تولید مهیا هستند، حمایتهای حقوقی و قضایی لازم را در چارچوب قوانین و مقررات داشته باشد.
اختصاص شعب تخصصی برای رسیدگی به مشکلات حقوقی و قضایی شرکتهای دانشبنیان
القاصی به اقدامات مجموعه قضایی برای حل مشکلات واحدهای تولیدی و شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: امروز شعب تخصصی برای رسیدگی به مشکلات حقوقی و قضایی شرکتهای دانشبنیان که دارای پروندههای قضایی هستند، اختصاص پیدا کرده و با جدیت اقدامات لازم جهت حل مشکلات این شرکتها انجام میشود.
وی مقوله «مبارزه با فساد و مفسدین» در حوزه اقتصاد را از جمله کلان پروژههای مجموعه قضایی استان تهران در دوره «تحول و تعالی» دانست.
تسهیل واردات داروهای مرتبط با کرونا با ورود دستگاه قضایی
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به بازرسیهای مکرر دستگاه قضایی از انبار گمرکات مستقر در استان تهران عنوان کرد: با ورود دستگاه قضایی روند واردات داروهای مرتبط با بیماری کرونا تسهیل گردید و با اثربخشی نظارت ها روند ترخیص شش هزار دستگاه کامیون در مقطعی که واردات دارو در ارتباط با بیماری کرونا با مشکلات متعددی در حوزه گمرکی مواجه بود، تسهیل و تسریع شد و فرایند واردات دارو بهنحوی شد که این واردات از همان مبدا ورود به گمرک و با حذف فرایندهای زمانبر اداری در اختیار مراکز بهداشت و درمان قرار گرفت.
وی بازرسی دستگاه قضایی از انبارهای سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی در استان تهران را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این راستا؛ اموال پروندههای مربوطه تعیین تکلیف شد و سه هزار انبار عمومی با هدف مبارزه با احتکار و دپو کالاها بازرسی گردید و همچنین انبارها و موجودی آنها در سامانه جامع انبارها ثبت شدند.
القاصی به اقدامات مجموعه قضایی استان تهران در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و در عین حال از تلاش در جهت توسعه تجهیزات فناوریهای نوین و برقراری ارتباطات الکترونیک خبر داد.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به حساسیت دستگاه قضایی نسبت به حوزه زندان و زندانیان در دوره «تحول و تعالی» گفت: دستگاه قضایی در حوزه زندانها نیز اقدامات بسیار مهمی را در جهت کاهش جمعیت کیفری و ساماندهی مسائل و مشکلات خانوادههای زندانیان بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی در دوره «تحول و تعالی» انجام داده و ریاست معزز قوه قضاییه از همان ابتدای شروع مسئولیت، شخصا در زندانها و بازداشتگاههای امنیتی حضور پیدا کردند و بر مساله «نظارت بر زندان»، «اجرای صحیح مجازات» و «بهرهمندی از تاسیسات و ارفاقات قانونی» در جهت «بازاجتماعی شدن» و «بازگشت افراد نادم به جامعه» تاکید داشتند که در حال حاضر در دستور کار قوه قضاییه و بالتبع دادگستری استان تهران قرار دارد و در حال انجام است.
انجام پنج هزار و ۶۴۱ مورد بازدید از زندانهای استان تهران توسط مدیران و قضات
وی از انجام پنج هزار و ۶۴۱ مورد بازدید از زندانهای استان تهران توسط مدیران و قضات در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: خوشبختانه امروز در عدلیه به فرد زندانی بهعنوان کسی که از جامعه رانده شده و امکان بازگشت ندارد، نگاه نمیشود و مجموعه قضایی استان تهران به دنبال این است تا با اقدامات ارفاقی و اصلاحی زمینه بازگشت زندانیان به جامعه را فراهم کند.
القاصی از جدیت دستگاه قضایی در مواجهه با اشخاصی خبر داد که قصد ایجاد اخلال در نظم و امنیت عمومی جامعه را دارند و در همین زمینه گفت: رویکرد دستگاه قضایی نسبت به مفسدین اقتصادی و اخلالگران در نظم و امنیت عمومی جامعه، قاطع، جدی و عبرتآموز است و در کنار این رویکرد، نسبت به جرایمی که مخل نظم و امنیت عمومی نیست با تسامح و تساهل برخورد خواهد شد.
رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: استفاده از ارفاقات قانونی و بهخصوص نهادهایی مانند پابند الکترونیک، نظارت تحت سامانههای الکترونیکی، آزادی مشروط، عفو بسیاری از زندانیان برای کاهش آلام خانوادههای آنها، فراهم کردن زمینه بازگشت زندانیان به جامعه از جمله موضوعاتی است که در دستور کار دادگستری کل استان تهران قرار دارد.
تلاشهای دستگاه قضایی بهمنظور ارتقاء و تثبیت اعتماد عمومی جامعه است
وی با اشاره به این گزاره که تلاشهای دستگاه قضایی بهمنظور ارتقاء و تثبیت اعتماد عمومی جامعه است، گفت: عدلیه در تلاش است تا به توقع و انتظار عمومی جامعه از خود جامه عمل بپوشاند و خوشبختانه این مسیر امروز در دستگاه قضایی با مدیریت و تحت ریاست معزز قوه قضاییه حجت الاسلام والمسلمین آقای محسنی اژه ای، فراهم شده و رویکرد «قانونمداری»، «ضابطهمند کردن امور در دستگاه قضایی»، «توجه به حقوق انسانها»، «رعایت حقوق مردم» و «پاسخگویی به درخواستها و مطالبات مردم» در دستور کار عدلیه قرار دارد.
القاصی تصریح کرد: برای دستیابی به اهداف فوقالذکر تلاشهای زیادی صورت گرفته و در ادامه نیز باید صورت بگیرد.
وی گفت: دستگاه قضایی با تمام ظرفیت در فکر این است مشکلات و مسائلی که امروز حاصل آسیبهای مربوط به حوزه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است را از ریشه و اساس حل کند و بهدنبال این است تا با کمک دولت و مجلس گلوگاههای فساد و زمینههای ارتکاب جرم را به حداقل برساند.
رئیس کل دادگستری استان تهران و معاونین قضایی وی قبل و بعد از نماز جمعه پاسخگوی مراجعان بودند و به مطالبات حقوقی و قضایی آنها پاسخهای مقتضی را ارائه دادند.
برخی از معاونان قضایی رئیس کل و رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب تهران و معاونین دادستان تهران نیز بهمناسبت هفته قوه قضاییه در محل مصلای نماز جمعه تهران در ملاقات مردمی حضور داشتند و به مشکلات و درخواستهای ارائه شده توسط نمازگزاران نماز جمعه تهران پاسخ دادند.