خبرگزاری کار ایران

معاون اول قوه قضائیه:

درباره بودجه قوه قضائیه نمی‌دانم گریه کنم یا حرف بزنم/ مشکل باید ریشه‌ای حل شود

درباره بودجه قوه قضائیه نمی‌دانم گریه کنم یا حرف بزنم/ مشکل باید ریشه‌ای حل شود
کد خبر : ۱۲۴۴۴۸۹

معاون اول قوه قضائیه گفت: جلسات مشترکی با اساتید دانشگاه داریم و از فرمایشات این اساتید استفاده و تلاش می‌کنیم یک قوه قضاییه که درد جامعه را بفهمد، پایه‌ریزی کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام محمد مصدق در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به مناسبت هفته قوه قضائیه گفت: در آستانه فرا رسیدن هفته قوه قضائیه یاد و خاطره آیت‌الله شهید دکتر بهشتی معمار دستگاه قضایی و یارانش  را گرامی می‌داریم.

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: قوه قضائیه امروز با برنامه در حال حرکت است، همه برنامه‌های قوه قضائیه چه برنامه‌های ستاد و چه صف همه از روی آنجه برنامه‌ریزی شده درحال اجرا و قابل دفاع است. از استادان، پیشکسوتان امر قضا استفاده شده است.

وی افزود: در تدوین برنامه‌ها چندین امر مورد تاکید بود، نخست موارد ۶ گانه که مقام معظم رهبری در حکم آقای اژه‌ای فرمودند. رئیس فعلی قوه قضائیه در جریان تدوین سند تحول قضایی قرار دارند. سیاست قوه قضائیه حرکت جهادی به سوی سند تحول قضایی و موارد ۶ گانه‌ای است که مقام معظم رهبری فرمودند.

مصدق تاکید کرد: از سوی معاونت اول قوه قضاییه یک برنامه را به دستگاهای قضایی در کل کشور ابلاغ کردیم که رضایت مردم از دستگاه امریه کامل شود. همه همکاران ما در قوه قضاییه و ۸۵ میلیون نفر کشور بیانیه گام دوم را مطالعه کنند  متوجه می‌شوند که یک سند عجیبی است.

معاون اول رئیس دستگاه قضا بیان کرد: ما اگر بخواهیم در هر بحشی به دنبال تحول باشیم باید به بیانیه گام دوم مراجعه کنیم؛ چرا که همه مطالب آنجا آمده است

وی اظهار داشت: جلسات مشترکی با اساتید دانشگاه داریم و از فرمایشات این اساتید استفاده و تلاش می‌کنیم یک قوه قضاییه که درد جامعه را بفهمد، پایه‌ریزی کنیم.

مصدق گفت: ارتباط رؤسای سه قوه در طول این ۴۰ سال بی‌نظیر است و سران سه قوه جمع می‌شوند و مشکلات مردم را بررسی می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: سفرهای استانی که رئیس قوه قضاییه دارند از برکاتش در جریان قرار گرفتن مشکلات مردم و پرونده های آنان است

مصدق بیان کرد: یکی از وظایف قوه قضائیه پیشگیری از وقوع جرم است، باید پیشگیری کنیم پرونده کمتر به قوه قضائیه بیاد‌. یکی از این راه‌ها این است که برخی از عناوین مجرمانه که قانون گذار جرم تلقی کرده، مجلس عنوان زدایی کند. به طور مثال یکی از عناوین مجرمانه رانندگی بدون پروانه رانندگی است،  آیا نمی‌شود این را به راهنمایی و رانندگی سپرد؟ در این راستا لایحه‌ای تدوین شده که در مراحل پایانی‌است تا آن را به تخلف تغییر عنوان دهند.

وی تاکید کرد: یکی از وظایف قوه قضاییه مبارزه با فساد است، قوه قضاییه تاکید دارد با مجرم و اشرار مبارزه شود. کارآفرین را باید از مفسد اقتصادی جدا کرد. قوه قضاییه بنایش حمایت از سرمایه گذاران خارجی است، به ایرانیان خارج از کشور اعلام می‌کنم ما آماده سرمایه‌گذاری شما در کشور هستیم، با آن‌هایی معاند برخورد می‌کنیم اما از سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند در کشور سرمایه‌گذاری کنند، حمایت می‌کنیم.

مصدق درباره ورودی پرونده‌ها به قوه قضاییه گفت: هر سال نسبت به سال قبل ورودی پرونده‌ها بیشتر می‌شود و ما باید پیشگیری کنیم از وقوع جرائمی که باعث افزایش پرونده‌ها می‌شود.

وی در خصوص کاهش اطاله دادرسی گفت: یکی از برنامه‌های ما سند تحولی قوه قضائیه است که به وزارت دادگستری هم این را ابلاغ کردیم و امسال میانگین زمان رسیدگی ما کاهش پیدا کرده است و سرعت رسیدگی‌ها افزایش پیدا کرده است. یعنی ما کاهش آمار در خصوص پرونده‌های معوقه داریم و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و شاهد کاهش اطاله دادرسی‌ها باشیم.

مصدق درباره هزینه دادرسی گفت: این هزینه‌ها جزو درآمدهای عمومی کشور که حتما نیاز به اصلاح قانون دارد و ما هم‌یک‌لایحه در معاونت حقوقی تدوین کردیم که به دولت و بعد مجلس برود و تصویب شد تا ان‌شاالله شاهد کاهش هزینه‌های دادرسی شویم.

معاون اول قوه قضائیه درباره سامانه شهود و شهادت گفت: یک تعدادی از افراد شغل‌شان را شهادت قرار دادند و شهود می‌فروشند، با وجود این سامانه هر شخصی که به عنوان شاهد شهادت می‌دهد، ثبت می‌شود.

وی درباره بودجه قوه قضاییه بیان کرد: درباره بودجه قوه قضائیه نمی‌دانم گریه کنم یا حرف بزنم، یک بار مجلس انقلابی برای همیشه کف بودجه قوه قضائیه را بررسی کند ببیند قوه قضائیه چه چیزی نیاز دارد.‌ بله هر سال نمایندگان ۱۰ درصد به بودجه اضافه می‌کنند اما این مشکلی را حل نمی‌کند، مشکل بودجه قوه قضاییه باید ریشه‌ای حل شود.

درباره تمدید استجازه گفت: تاکنون استجازه از مقام معظم رهبری برای برگزاری دادگاه‌های ویژه دو مرتبه تمدید شده است و باتوجه به اینکه قانون مجازات اخلالگران در حال تغییر است و در قانون مجازات اخلالگران که موضوع شعب استجازه در آنجا آمده، در حال اصلاح است و جلسات اصلاح و تغییر این قانون در کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی برگزار و مباحث عمده نهایی شده و اصلاحات جزئی دارد که آنطور گفته شده تا سه ماه آینده به صحن علنی مجلس خواهد آمد.

مصدق در خصوص  میزان دستیابی به اهداف سند تحول قضایی بیان کرد: در سند تحول سه دسته برنامه اعم از کوتاه مدت و میان مدت و بلندمدت پیش بینی شده است که  بیش از ۹۰ درصد برنامه های کوتاه مدت  و بیش از ۷۰ درصد برنامه های میان مدت عملیاتی شده و برای برنامه‌های بلندمدت هم زمان داریم.  ما در قوه قضاییه برای برنامه‌های بلندمدت تا پایان سال ۱۴۰۲ باید کار را انجام دهیم و در این زمینه با مجلس و دولت همکاری لازم را داریم.

وی درباره آخرین اقدامات دستگاه قضایی برای هوشمندسازی عدلیه گفت: در سال گذشته تعداد ۲۲۵ هزار دادگاه الکترونیک برگزار شد همچنین در سال جاری به طور میانگین هر ماه تعداد ۲۵ هزار جلسه دادگاه الکترونیک برگزار شده است.

معاون اول قوه قضاییه ضمن تقدیر و تشکر از مسئولین دولتی در رابطه با رسیدگی به موضوع اموال تملیکی اظهار کرد:امروز هماهنگی کاملی بین نمایندگان قوه قضاییه و دستگاه‌های اجرایی در این بخش ایجاد شده است لذا همه دست به دست هم دادند و امروز تقریباً همه انبارهای سازمان اموال تملیکی مورد بازرسی قرار گرفته اند و انبارها در حال تبدیل شدن به انبارهای سیستماتیک و استاندارد هستند.

وی اظهار کرد: با بازدید هایی که از انبارهای سازمان اموال تملیکی انجام شده می تواند گفت که تا پایان سال جاری هیچ انباری به مانند انبارهای سابق نداشته باشیم که اموال به صورت فله‌ای در آنها نگهداری شود. همچنین در این رابطه هم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدامات بسیار خوبی نظیر تنظیم سند اموال غیرمنقول مصادره شده را انجام داده‌اند. با این حال امیدواریم با همکاری بسیار جدی که با متولیان امر در دولت داریم، دیگر مشکلی در سازمان اموال تملیکی نداشته باشیم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اقدامات در خصوص هوشمند سازی قوه قضاییه و بودجه نویسی این قوه گفت :بر اساس گزارشی که در دسترس است ۲۷ عنوان از استعلاماتی که قضات به آن نیازمند هستند از طریق سامانه های مختلف انجام می شود.

وی ادامه داد: اخیرا مرکز فناوری قوه قضاییه به ایجاد پنجره واحدی اقدام کرده است که در آن همه قسمت های مختلف قوه قضاییه و حتی خارج از دستگاه قضا می توانند از آن استفاده کنند. این پنجره واحد برای مردم تعریف شده است تا دسترسی آسان داشته باشند و موضوعات خود را با استفاده از آن بر طرف کنند.

وی تصریح کرد:در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۲۵ هزار دادگاه الکترونیک و غیر حضوری برگزار شد و در سال ۱۴۰۱ در هر ماه حدود ۲۵ هزار جلسه دادگاه به صورت الکترونیک با سامانه ها برگزار شده است. همچنین حدود ۳۰۵ هزار جلسه دادرسی زندانیان در سال ۱۴۰۰ به صورت الکترونیک برگزار شده است

مصدق بیان کرد: روز چهارشنبه رئیس قوه قضاییه و اعضای دستگاه قضا با حضور در حرم امام(ره) با بنیان‌گذار انقلاب تجدید میثاق خواهند کرد.

وی افزود: شب چهارشنبه هم حجت‌الاسلام آقای محسنی اژه‌ای ساعت ۲۲ گفت‌وگوی تلویزیونی خواهند داشت. همچمین با مقام معظم رهبری دیدار خواهیم کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز