معاون نمایندگی ایران نزد سازمان ملل متحد:
داراییهای مسدود شده افغانستان متعلق به مردم این کشور است/ طالبان باید به مبارزه با تروریسم متعهد شود
معاون نمایندگی ایران نزد سازمان ملل متحد تاکید کرد: طالبان باید به مبارزه با تروریسم متعهد شود و اطمینان حاصل کنند که افغانستان دیگر پناهگاه امنی برای گروههای تروریستی مانند داعش و القاعده نیست.
به گزارش ایلنا، زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت در مورد افغانستان گفت: داراییهای مسدود شده افغانستان متعلق به مردم افغانستان است و آزاد کردن این داراییها که برای احیای اقتصاد افغانستان و نجات جان مردم حیاتی است، نباید به هیچ وجه سیاسی و مشروط شود.
وی با اشاره به گزارش اخیر دبیرکل در مورد وضعیت افغانستان و پیامدهای آن بر صلح و امنیت بینالمللی اظهار داشت: بر اساس گزارش، وضعیت در افغانستان همچنان چالشبرانگیز است و افغانستان با یک بحران انسانی فزاینده، یک رکود اقتصادی بزرگ، سیستمهای بانکی و مالی فلجکننده و چالشهای مربوط به ایجاد یک دولت فراگیر دست و پنجه نرم میکند.
معاون نمایندگی ایران نزد سازمان ملل متحد با بیان اینکه خطرات یک فاجعه انسانی همچنان باقی است، تصریح کرد: بیش از ۲۰ میلیون نفر یا نیمی از جمعیت هنوز به کمک نیاز دارند و برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی کشور باید اقدامات فوری انجام شود. ما عمیقاً نگران پیامدهای بالقوه فاجعهبار این وضعیت برای امنیت و ثبات منطقه، به ویژه کشورهای همسایه هستیم.
ایران به شدت نگران فعالیتهای تروریستی در افغانستان است
به گفته ارشادی، اگر این وضعیت به طور موثر مورد توجه قرار نگیرد، فروپاشی اقتصادی - اجتماعی کشور میتواند منجر به فقر گسترده و هجوم گسترده مهاجران به کشورهای همسایه میشود که در حال حاضر با میزبانی میلیونها پناهنده تحت فشار سنگینی قرار دارند.
وی ادامه داد: بار دیگر از جامعه جهانی، به ویژه کشورهای کمککننده، میخواهیم که به مسئولیتهای خود در قبال همسایگان افغانستان عمل کنند.
معاون نمایندگی ایران نزد سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه ایران به شدت نگران فعالیتهای تروریستی در افغانستان است، خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش دبیرکل، تروریسم هنوز یک چالش بزرگ در افغانستان است. حملات گروههای تروریستی منتسب به داعش تشدید شده و به خارج از کابل و شرق افغانستان گسترش یافته است.
طالبان باید به مبارزه با تروریسم متعهد شود
ارشادی با بیان اینکه سازمان ملل متحد ۱۵۲ حمله توسط این گروه را در ۱۶ استان بین ۱۹ اوت تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ در مقایسه با ۲۰ حمله در پنج استان در مدت مشابه در سال قبل ثبت کرده است، ابراز داشت: این روند بر تقاضای مستمر جامعه بینالملل تأکید میکند که طالبان باید به مبارزه با تروریسم متعهد شود و اطمینان حاصل کنند که افغانستان دیگر پناهگاه امنی برای گروههای تروریستی مانند داعش و القاعده نیست که نه تنها در افغانستان، بلکه در سراسر منطقه و فراتر از آن مسئول اعمال شنیع تروریستی بودهاند.
وی با بیان اینکه جامعه جهانی باید همچنان بر ضرورت ایجاد یک دولت فراگیر در افغانستان تاکید کند، عنوان کرد: ما از طالبان انتظار داریم که گامهای جدی را برای تضمین دولت فراگیر واقعی شامل همه گروههای سیاسی و قومی بردارند. در این راستا، ایران به تعامل با همه طرفها در افغانستان، از جمله طالبان، برای رسیدگی به چالشهای مختلف پیش روی این کشور ادامه میدهد.
به گفته معاون نمایندگی ایران نزد سازمان ملل متحد، طالبان باید به تقاضای ایجاد یک دولت فراگیر که نماینده واقعی جامعه چند قومی افغانستان باشد، پاسخ دهد. طالبان همچنین باید به درخواست جامعه جهانی برای حمایت از حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیتها توجه کنند.
ایران از تمدید ماموریت یوناما حمایت میکند
ارشادی افزود: ایران به مشورت با همسایگان افغانستان و همچنین شرکای منطقهای و بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد ادامه میدهد تا به افغانستان در دستیابی به صلح، امنیت و ثبات درازمدت کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه ما بر نقش حیاتی یوناما در ارتقای صلح و ثبات در افغانستان تاکید میکنیم و از تمدید ماموریت آن حمایت میکنیم، یادآور شد: این وضعیت نیازمند یک مأموریت قوی یوناما برای کمک به مردم افغانستان و حفظ صلح و امنیت در آن کشور است.