خبرگزاری کار ایران

از سوی صفری انجام شد؛

تشریح سیاست‌های دیپلماسی همسایگی در دولت سیزدهم

تشریح سیاست‌های دیپلماسی همسایگی در دولت سیزدهم
کد خبر : ۱۲۰۰۵۰۳

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه به تشریح سیاست‌های دیپلماسی همسایگی در دولت سیزدهم پرداخت.

به گزارش ایلنا، مهدی صفری با تشریح سیاست‌های دیپلماسی همسایگی در دولت سیزدهم گفت: در راستای سیاست دولت سیزدهم در زمینه همکاری با کشورهای همسایه در سه ماه گذشته، علاوه بر بحث کریدور، تجارت و صدور خدمات فنی و مهندسی، یکی از مسائل مهم، بحث کمیسیون‌های مشترک بوده است.

وی با بیان اینکه در این مدت شاهد برگزاری نشست‌های کمیسیون‌ مشترک با برخی از کشورها بودیم، اظهار داشت: در ماه گذشته، سه کمیسیون و در ماه جاری نیز سه کمیسیون مشترک از جمله کمیسیون مشترک با عمان که نتایج بسیار خوبی در زمینه همکاری‌های مالی، تجارت، صادرات و واردات و خدمات فنی و مهندسی به همراه داشت و دو کمیسیون دیگر نیز با ازبکستان و قزاقستان تشکیل شده است.

به گفته معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه، قزاقستان کشور بسیار استراتژیکی برای ما است، به ویژه اینکه در مسیر ریل قطاری است که از چین به ازبکستان، ترکمنستان و از طریق ایران به سمت ترکیه می‌رود، ما در حال کار کردن بر روی این بحث هستیم تا با یک مسیر گمرک سبز کالاهای ترانزیت از مسیر ایران جریان پیدا کند.

صفری با بیان اینکه در کمیسیون مشترک با قزاقستان حدود ۵۴ نفر در سطح معاونان نخست‌وزیر، سه وزیر و چند معاون وزیر شرکت کرده‌اند، تصریح کرد: میزبان آنها وزارت جهاد کشاورزی بوده است و اسناد بسیار مهمی را امضاء کردند، امیدواریم بتوانیم در مورد سوآپ نفت که کار بسیار مثبتی بوده است و متأسفانه چند سالی قطع شده است، به نتیجه برسیم.

وی با بیان اینکه امیدواریم در زمینه همکاری‌های تجاری و صدور خدمات مهندسی، بتوانیم طرح‌های بزرگی را با کشور قزاقستان داشته باشیم، خاطرنشان کرد: مطمئن هستم بعد از این کمیسیون مشترک، ما رشد بسیار خوبی را در زمینه تجارت خواهیم داشت، الان تقریبا رقم تجارت ما با قزاقستان حدود یک میلیارد است که می‌تواند به زودی به دو تا سه میلیارد برسد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه ادامه داد: در جلسات برگزار شده در اتاق بازرگانی، خوشبختانه معاون نخست‌وزیر طرف مقابل و وزیر کشاورزی ما شرکت کردند، تجار قزاقی با تجار ایرانی جلسات دو به دو داشتند تا مسائل مربوطه را هماهنگ کنند.

صفری با اشاره به حضور هیات ازبک در تهران ابراز داشت: درخصوص ازبکستان هم هیاتی ۶۰ نفره در سطح معاون نخست‌وزیر ازبکستان برای شرکت در این نشست به ایران آمدند که طرف مقابل آن وزارت صمت بود و توافق‌نامه‌های بسیار خوبی امضا کردند، مهمتر از همه، توافق‌نامه مربوط به مسائل سرمایه‌گذاری است.

وی با بیان اینکه ازبکستان در منطقه آسیای مرکزی کشوری است که بیشترین جمعیت را دارد، عنوان کرد: جمعیت این کشور از قزاقستان با مساحت ۲.۷ میلیون کیلومتر مربع، بیشتر است. ترانزیت، صادرات - واردات، محصولات نفتی و... می‌تواند از طریق مسیر ریلی شکل بگیرد و مهمتر از همه اینکه این کشورها در خشکی محصور هستند و به دریا راه ندارند، بنابراین در حال حاضر در چاربهار و بندرعباس زمین گرفته‌اند که بتوانند انبارهای خود را ایجاد کنند تا مسیر کریدور شمال - جنوب را شکل دهند.

به گفته معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه، در این چهار ماهه، بیش از شش کمیسیون مشترک برگزار شده است و به زودی کمیسیون مشترک آذربایجان و پاکستان را خواهیم داشت. 

صفری افزود: مباحثی که گفته می‌شود به این معناست که وزارت امور خارجه درگیر این مسائل است و رویکرد دیپلماسی اقتصادی را در پیش گرفته است. توافقات بسیار خوبی در مورد کریدور دریایی به بوشهر، شمال، ترکیه، کشورهای قفقاز و آسیای مرکزی شکل گرفته است، در زمینه بنادر همکاری‌های خوبی انجام شده است.

وی با اشاره به سفر حجت‌الاسلام رئیسی به دوحه یادآور شد: درخصوص سفر رئیس‌جمهور به قطر نیز بحث‌های مهمی شکل گرفت، به خصوص بحث گردشگری برای جام جهانی، همچنین وزرای گردشگری و راه و ترابری و برخی دیگر از وزرا همراه رئیس‌جمهور بودند و در زمینه گردشگری مذاکراتی شد تا در زمان حضور طرفدارهای تیم‌ها در قطر بتوانند به شیراز و اصفهان نیز سفر کنند. 

صفری اضافه کرد: هواپیمای کشوری نیز گفته است که توافقات خوبی کرده تا بتواند پروازهای زیادی به کیش، قشم و استان‌های دیگر انجام دهد، امیدواریم ما بتوانیم از این فرصت استفاده کرده و روابط اقتصادی خودمان را با قطر به چند برابر برسانیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز