رئیس سازمان زندانها:
انتقال زندان ورامین به محل جدید/ هدف ما اصلاح و تربیت بزهکاران است
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور تاکید کرد: زندانیان امانتی پیش ما هستند و ما هم موظف به تدارک امکانات و اجرای برنامههای اصلاحی و تربیتی جهت بازگشت سعادتمندانه آنان به جامعه هستیم. خیرین محترم هم میتوانند با کمک به بازسازی و بهسازی زندانها در این مسیر ما را یاری رسانند.
به گزارش ایلنا، جمعی از خیرین کشور در سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گرد هم آمدند و با حضور غلامعلی محمدی، زمینه کمک به روند اصلاحی مددجویان و بهسازی زندانها را به بحث و بررسی گذاشتند.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور در این نشست ضمن گرامیداشت میلاد حضرت علی (ع) و اشاره به اهداف پیشروی زندانها گفت: افرادی که در زندان ما مسئولیت اصلاح و تربیت آنان را برعهده داریم، از نیازمندترین اقشار جامعه هستند. اینها گاه افرادی هستند که از نظر فقر مالی و گاه از نظر فقر فکری به خطا رفتهاند.
وی ادامه داد: ما چارهای نداریم جز اینکه با استفاده از ظرفیتهای موجود و امکانات و البته با بهرهگیری از کمکهای مردمی و خیرین عزیز تمام تلاشمان را بکار گیریم تا با تدارک شرایط بهتر، زمینه بازپروری و بازاجتماعی شدن و نیز بازگشت سعادتمندانه آنان را به جامعه فراهم آوریم.
محمدی با اشاره به فهم و ادراک همه جوامع بشری در مجازات بزهکاران اظهار داشت: امروز همه جوامع صرفنظر از ادیان و مذاهب و ساختار حاکمیتی، هدفشان در نگهداری زندانیان، اصلاح و تربیت آنان است. این نکته صرفا به کشور ما منحصر نمیشود بلکه همه جوامع به فکر اصلاح و تربیت افراد ساکن در زندانها هستند.
وی افزود: کشور ما با بهره از آموزههای دینی و توسل به آیه شریفه «ومن احیاها فکانما احیاالناس جمیعا» این راه تربیتی را درپیش گرفته است بنحوی که معتقدم حتی اگر بتوان فکر یک مجرم و یا روش زندگی او را عوض کنیم و مصداق این آیه شویم، توفیقی عظیم نصیبمان میشود.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور خطاب به خیرین حاضر در این جمع تصریح کرد: ورود شما به اقدامات خیرخواهانه برای کمک به زندانیان، جای قدردانی دارد. شما با این حسن شهرت در جامعه قدم در راه خیر گذاشتهاید و آرزو میکنیم که شما هم مصداق «فاستبقو الخیرات» باشید.
محمدی موضوع اصلاح و تربیت را مهمترین هدف سازمان زندانها دانست و خاطرنشان کرد: کیفرشناسان مقاصدی همچون مجازات فرد، تشفیخاطر بزهدیده و عبرت دیگران را از اهداف کیفرشناسی معرفی میکنند اما مهمترین هدف قطعا اصلاح و تربیت فرد خواهد بود که مهمترین بستر آن نیز وجود فضای لازم است. نیاز به فضای مناسب در زندانهای ما که جمعیت کیفری بالایی دارند، برای امر اصلاحی مددجویان لازم است.
وی اضافه کرد: به دنبال این هستیم که زندانیان را در مسیر پرورش فکری و تربیتی قرار دهیم. بنابراین از شما خیرین میخواهیم که در این فرآیند و بهسازی فیزیکی زندانها گام بردارید.
به گفته رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، به همین اندازه که بتوان فضایی را ساخت و مهیا کرد تا به شکلی بهتر زمینهسازی اشتغال و حرفهآموزی زندانیان را ایجاد کرد، اقدامی قابل تأمل خواهد بود. این زندانیان امانتی پیش ما هستند و ما هم موظف به تدارک امکانات و بازگشت درست آنان به جامعه هستیم.
در این نشست جمعی از خیرین کشور، نمایندگان مجلس و همچنین هنرمندان فعال در حوزه اقدامات خیرخواهانه حضور داشته و به بحث و تبادل نظر پرداختند.
سرکشی رئیس سازمان زندانها از خانواده دو مددجو
غلامعلی محمدی با حضور در منزل دو خانواده زندانیان نیازمند، از آنان سرکشی و هدایایی را نیز در راستای کمک به بهبود شرایط تحصیل فرزندان این خانوادهها، به آنان اهدا کرد.
وی در این بازدید شبانه که در مناطق جنوبی شهر تهران و محله قدیمی مولوی انجام گرفت، در جمع این دو خانواده محروم حضور یافت و در قالب بستههای معیشتی، ضمن تقدیم کمک مالی، جهت رفاه حال کودکان در حال تحصیل این خانوادهها، اقدام به اهدای تبلت به آنان کرد.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور در جمع یکی از این خانوادهها که سرپرست خانوار به دلیل سرقت در زندان به سر میبرد، ابراز داشت: هدف ما صرفا حبس بزهکار، تربیت و اصلاح و نهایتا بازپروری او نیست بلکه خودمان را موظف میدانیم از طریق انجمن حمایت از زندانیان، خانواده مددجویان نیازمند را نیز حمایت کنیم.
محمدی با بیان اینکه فرد مجرم با اقدامات مجرمانه، امنیت و آرامش جامعه و نیز طرف دعوی را بهم زده بنابراین مستوجب مجازات و به نوعی تحمل کیفر است، عنوان کرد: بازهم بنابر اصل فردی بودن مجازات، قرار نیست خانواده او نیز آسیب ببیند. ما در کنار سیاستهای بازپروری مددجویان، مراقبت از خانواده آنان را هم در دستور کار داریم.
وی بازدید از خانواده زندانیان نیازمند را از برنامههای خود دانست و یادآور شد که این اقدامات در کل کشور توسط انجمن حمایت زندانیان و مدیران کل استانها انجام خواهد شد.
در سرکشی شبانه، غلامعلی محمدی از این دو خانواده، علی رستمی مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی سازمان زندانها به همراه حشمتالله حیاتالغیب مدیرکل زندانهای استان تهران نیز حضور داشتند.
انتظار ما اشتغال حداکثری در زندانهاست
همچنین محمدی با حضور در زندان ورامین نیز از نزدیک مشکلات این ندامتگاه استان تهران را بررسی و بهبود هرچه بیشتر شرایط اسکان و معیشت مددجویان را مورد تأکید قرار داد.
وی در این بازدید ضمن سرکشی از بخشهای مختلف، از نزدیک مشکلات و نیازهای این ندامتگاه واقع در استان تهران را مشاهده و بهبود وضعیت رفاهی آنان را مورد پیگیری قرار داد.
انتقال زندان ورامین به محل جدید
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور در بخشی از این بازدید و در جمع کارکنان ندامتگاه ورامین بیان کرد: بخشی از مشکلات این زندان، ناشی از قدمت بالای بنای فیزیکی آن است که با توجه به استانداردهای امروز درخصوص سرانه اماکن نگهداری از زندانیان و اجرای مطلوب برنامههای اصلاحی و تربیتی، چندان مناسب نیست.
محمدی با تأکید هرچه بیشتر بر بهسازی و اصلاح فیزیکی اماکن در این زندان، گفت: باید تلاش کرد با تأمین اعتبار، بنای این زندان به محل جدیدی منتقل شود.
وی ندامتگاه ورامین را ازنظر اشتغال مددجویان خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: بنابر آمار و اطلاعات حاصل از بازدید میدانی، خوشبختانه درصد بالایی از زندانیان ورامین هماکنون مشغول بکار هستند که این امر درمورد اشتغال نشسته پررنگتر است و ما نیز باید به سمت اشتغالزایی حداکثری برویم.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با اشاره دادرسیهای الکترونیک و تأکید مجدد بر انجام آن در سایر زندانها تصریح کرد: دادرسی الکترونیکی یکی از دغدغهها و البته برنامههای پیشروی زندانهاست که خوشبختانه برخی واحدها مثل ندامتگاه ورامین طبق آمار موجود توانسته ۸۰ تا ۹۰ درصد دادرسیها را بصورت الکترونیکی برگزار کند.
محمدی در پایان ابراز امیدواری کرد؛ بتوان از بستر امکانات ایجاد شده در زندانها، در کنار دادرسی الکترونیک، ملاقاتهای تصویری زندانیان با خانوادههایشان را نیز در آیندهای نزدیک شاهد باشیم.
در بازدید غلامعلی محمدی از ندامتگاه ورامین که صبح یکشنبه، ۲۴ بهمنماه انجام گرفت مدیرکل زندانهای استان تهران، نماینده دادستانی و قضات و نیز جمعی از مدیران سازمان زندانها وی را همراهی میکردند.
آزادی ۲۲ مددجوی زندانی از ندامتگاه ورامین
همچنین با حضور غلامعلی محمدی در جمع مددجویان زندان ورامین، جمعی از زندانیان این ندامتگاه با اتمام دوران حبس و همچنین کمک خیرین از زندان رهایی یافتند.
در این مراسم ۱۷ نفر از مددجویان با حکم مرخصی پایان حبس، دوران محکومیت خود را پشت سرگذاشتند و ۵ مددجوی جرائم مالی نیز با پرداخت یک میلیارد ریال بدهکاریشان از طرف خیرین، آزادی خود را جشن گرفتند.
محمدی، رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با حضور در زندان ورامین، از بخشهای مختلف بازدید و همچنین وضعیت جاری این ندامتگاه را مورد ارزیابی و رسیدگی هرچه بیشتر قرار داد.