در بازدید معاون نخستوزیر ازبکستان و ستاری مطرح شد؛
توسعه همکاری فناورانه ایران و ازبکستان بر مبنای نقشهراه مشترک
در بازدید معاون نخستوزیر ازبکستان و معاون علمی و فناوری رییسجمهور از نمایشگاه دائمی فناوریهای ایرانساخت، مطرح شد که محور همکاریهای ایران و کشورهای همسایه شرکتهای دانشبنیان و خلاق است و همکاری های فناورانه میتواند بر مبنای نقشه راه مشترک دو کشور توسعه یابد.
به گزارش ایلنا، سورنا ستاری در بازدید سردار عمر زاقاف، معاون نخستوزیر و وزیر سرمایهگذاری و تجارت خارجی ازبکستان از نمایشگاه دائمی فناوریهای ایرانساخت، با اشاره به آغاز سرفصل تازهای از همکاری با کشورهای همسایه مبتنی بر نوآوری و فناوری گفت: ایران عزم خود را برای توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری جزم کرده و اقتصاد دانش بنیان، خلاق و نوآور را محور خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه توسعه اقتصاد نوآور و خلاق جزو اولویت های کشور قرار گرفته است، اظهار داشت: اکنون یکی از محورهای تعامل با کشورهای همسایه و حضور در عرصه بینالمللی، محصولات، خدمات و فناوریهایی است که توسط شرکت دانشبنیان و خلاق عرضه شده است.
ایران در صدر بهترین زیستبوم فناوری و نوآوری منطقه
معاون رئیسجمهور با اشاره به نقشآفرینی ۶هزار و ۵۰۰ شرکت دانشبنیان و بیش از یکهزار و ۵۰۰ شرکت خلاق، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار استارت آپ در کشور داریم که در حوزه های گوناگون، در حوزه فناوری جزو برترین استارت آپهای منطقه هستند و در زیست بوم فناوری و نوآوری ایران در صدر بهترین هستند.
ستاری با بیان اینکه ایران بهترین شرکتهای دانشبنیان منطقه در حوزه زیستفناوری را داراست، خاطرنشان کرد: بیش از ۹۸ درصد داروهای کشور با تلاش شرکتهای دانشبنیان در داخل کشور تولید میشود. اکنون توانمندترین شرکت های دانشبنیان زیست فناوری منطقه را داریم که به سایر کشورها صادرات دارند.
وی با اشاره به نقش آفرینی نسل نوین کارآفرین و جوان در اقتصاد کشور ابراز داشت: زیست بوم فناوری و نوآوری، توسط جوانان دانش آموخته و خلاق ایرانی توسعه یافته و بخش کوچکی از دستاوردهای آنان در حوزههای گوناگون فناوری از تجهیزات آزمایشگاهی، پزشکی و تخصصی تا محصولات حوزه نفت، گاز و پتروشیمی عرضه شده است؛ دستاوردهایی که میتواند محور همکاریهای مشترک قرار بگیرد و آمادگی داریم تا در این مسیر جدید، روند تازهای از فناوری را آغاز کنیم.
رییس بنیاد ملی نخبگان اشتراکات فرهنگی، تاریخی و بومی دو کشور را زمینهساز توسعه همکاریها دانست و بیان کرد: دولتها میباید زمینه را برای تعامل و همافزایی فناورانه کارآفرینان، متخصصان و فناوران دو طرف ایجاد کنند و در این مسیر، آمادهایم تا زمینهسازی لازم را صورت دهیم. کشور ازبکستان دارای فرهنگ و تاریخی غنی است و علاقمند هستم که از دو شهر سمرقند و بخارا دیدن کنم و امیدوارم که روزی این فرصت، ایجاد شود.
توسعه همکاریها بر مبنای نقشه راه همکاریهای فناورانه ایران و ازبکستان
سردار عمر زاقاف، معاون نخستوزیر و وزیر سرمایهگذاری و تجارت خارجی ازبکستان دستاوردهای ایران در حوزه فناوری، نوآوری و توسعه شرکتهای دانشبنیان را شایسته قدردانی دانست و یادآور شد: اطمینان یافتهایم که ایران به دستاوردهای قابل توجهی در علم و فناوری دست یافته است. از سوی تمامی اعضای هیات ازبکستان از جمله معاون وزیر انرژی، سفیر ازبکستان در تهران و معاون وزیر امور خارجه و سایر اعضای هیات اعلام می کنم که با توجه به دستاوردهای به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه، فرصت بسیار مغتنم و خوبی برای همکاریهای فناورانه میان دو کشور فراهم است و آماده تعامل در حوزههای فناورانه هستیم.
وی با اشاره به شکلگیری وزارت توسعه نوآوری در ساختار دولت ازبکستان عنوان کرد: این وزارتخانه نسبتاً نوپا و جوان، آماده همکاری با ایران در حوزه فناوری و نوآوری بوده و با وجود نزدیکی بین دو کشور، در صورتی که همکاری فناورانه را آغاز کنیم، قطعاً به نتایج خوبی خواهیم رسید.
وزیر سرمایهگذاری و تجارت خارجی ازبکستان ادامه داد: در ازبکستان نیز پارکهای علم و فناوری، شرکتهای فناور و استارت آپ داریم، اما میزان و گستردگی آن در مقایسه با ایران، زیاد نیست و تجربه ایران میتواند به توسعه این بخش در ازبکستان و تولید مشترک محصولات مشترک برای ورود به بازار منجر شود.
عمر زاقاف با بیان اینکه میباید دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به بازار برسد، گفت: باید دانش و تحقیقات توسعه یابد و طرحهای علمی طراحی شود، اما مهم آن است که این طرحها تجاری شوند و در حوزه تولید تحقق پیدا کنند.
وی با اشاره به تعریف ایجاد نقشهراهی برای شکلگیری همکاریهای گسترده دو کشور در حوزه علم و فناوری اظهار داشت: پیشنهاد میکنم هیاتی مرکب از نمایندگان کسب و کارها، فعالان فناور، شرکت ها و مراکز فعال در پژوهش، فناوری و صنعت از دستاوردهای ایران دیدن کنند و در سفر این هیات به ایران، طرفین تمامی زمینههای همکاری را در حوزه های گوناگون دانش، فناوری و صنعت، بررسی کرده تا یک تقشهراه را در این حوزه تعریف کنند.
به گفته معاون نخستوزیر ازبکستان، در این همکاری محورها و موضوعات مختلفی تعریف شود، مثلا محصولاتی که خرید آن برای ما سودمندتر است یا محصولاتی که تولید مشترک آن برای هر دو طرف سودمند باشند. همچنین در حوزه آموزش نیز این ظرفیت وجود دارد که همکاری صورت بگیرد. بر اساس این نقشهراه میتوانیم همکاری های مختلف را مبتنی بر اولویت های دو طرف مورد حمایت قرار دهیم.
عمر زاقاف ضمن دعوت از معاون علمی و فناوری رییسجمهور برای حضور در همایش سرمایهگذاری تاشکند و بازدید از ازبکستان، تصریح کرد: از حضور معاون علمی و فناوری رییسجمهور در ازبکستان استقبال و ایشان را به کشورمان دعوت میکنم در صورت حضور ایشان، شخصاً میزبان وهمراه ایشان خواهم بود.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور در این بازدید ضمن گفتوگو درباره محورهای تعاملات فناورانه، بر ضرورت شکلگیری کمیته مشترک برای توسعه همکاریهای دو جانبه تاکید کرد.