خبرگزاری کار ایران

جهانگیر:

افرادی از معاونت پیشگیری به زندان‌ها بروند و پرونده مجرمان را تحلیل کنند

افرادی از معاونت پیشگیری به زندان‌ها بروند و پرونده مجرمان را تحلیل کنند
کد خبر : ۱۱۸۵۹۸۵

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: پرداختن به مسئله آسیب‌های اجتماعی و جرائم به یک وظیفه قانونی، شرعی و اخلاقی ما است که باید به آن احساس تعهد کنیم تا کار فقط جنبه تشریفاتی پیدا نکرده و به صورت عملیاتی انجام شود.

به گزارش ایلنا، سومین گردهمایی معاونین اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به صورت برخط به ریاست اصغر جهانگیر معاون رئیس قوه قضائیه برگزار شد.

در این جلسه معاونین اجتماعی و پیشگیری ۳۱ استان کشور حضور داشته و استان‌های مرکزی، زنجان، خراسان جنوبی، قزوین و چهارمحال بختیاری به عنوان سرگروه گزارش عملکرد و پیشنهادات خود و زیرگروه‌ها را بیان کردند.

جهانگیر در ابتدای سخنان خود به سخنان رهبر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ایشان آسیب‌های اجتماعی را مهمترین مسئله و بزرگترین خطر در کشور می‌دانند به گفته ایشان مسئله آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم باید به نحوی باشد که مسئولین احساس کنند آن مسئله برای خود و خانواده خودشان اتفاق افتاده است و با جدیت به حل آن بپردازند.

جهانگیر افزود: پرداختن به مسئله آسیب‌های اجتماعی و جرائم به عنوان یک وظیفه قانونی، شرعی و اخلاقی ما است که باید به آن احساس تعهد کنیم تا کار فقط جنبه تشریفاتی پیدا نکرده و به صورت عملیاتی انجام شود.

وی ادامه داد: زمانی کار ما از حالت تشریفاتی خارج می‌شود که خروجی کارمان را ببینیم و این امر مستلزم پرداختن به دو موضوع برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی است. یعنی پس از شناسایی آسیب‌ها و برنامه‌ریزی آن‌ها را اولویت بندی کنیم.

جهانگیر بیان کرد: این مسئله را باید بدانیم هم قوه قضائیه و هم سایر بخش‌ها در کشور وظیفه پیشگیری دارند. باید از دستگاه‌هایی که بودجه پیشگیری می‌گیرند مطالبه‌گر بود که خروجی کارشان چیست.

معاون قوه قضائیه گفت: ما به عنوان معاونت اجتماعی و پیشگیری این حق را داریم که بدانیم سایر دستگاه‌ها در امر پیشگیری چه اقداماتی انجام می‌دهند تا از آن الگو بگیریم و یا مانع از موازی‌کاری آن مسئله در سایر دستگاه‌ها شویم.

جهانگیر ضمن تاکید بر اهمیت همکاری سایر دستگاه‌ها با این معاونت عنوان کرد: وظیفه معاونت اجتماعی این است که آمار و اطلاعات آسیب‌ها را احصاء و برای همراه کردن سایر دستگاه‌ها در اختیارشان قرار دهد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به استفاده از ظرفیت‌های نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: نیروی انتظامی، سپاه و بسیج در تمام عرصه‌ها حضور دارند و باید با تبادل اطلاعات از ظرفیت این سه مجموعه استفاده کرد تا کارهای بزرگ در زمینه پیشگیری انجام شود.

وی افزود: آموزش و پرورش یکی دیگر از دستگاه‌هایی است که در زمینه پیشگیری می‌تواند کارهای بزرگی انجام دهد زیرا از دوران دبستان حوزه تربیت و پرورش دانش‌آموزان را بر عهده دارد.

جهانگیر اظهار کرد: یکی دیگر از ظرفیت‌ها که درون قوه قرار دارد زندان‌ها است. باید افرادی از معاونت پیشگیری به زندان‌ها بروند و پرونده مجرمان را مطالعه و آن‌ها را با کمک روانشناسان تحلیل کنند زیرا از نتایج به دست آمده می‌توان برای راه‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی بهره برد.

وی در پایان گفت: بنا بر تاکید رییس محترم قوه قضائیه یکی از وظایف مسئولین این است که آسیب‌های اجتماعی را از نزدیک ببینند و در جریان این آسیب‌ها قرار گیرند زیرا لمس موضوع با چیزی که از دور دیده می‌شود متفاوت است و می‌تواند در برنامه‌‎ریزی برای حل آن کمک کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز