خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

تأکید رئیس دستگاه قضا نسبت به تغییر رویه احراز صلاحیت افراد از اعمال سلیقه توسط دستگاه‌های غیرمسئول جلوگیری می‌کند

تأکید رئیس دستگاه قضا نسبت به تغییر رویه احراز صلاحیت افراد از اعمال سلیقه توسط دستگاه‌های غیرمسئول جلوگیری می‌کند
کد خبر : ۱۱۸۰۵۵۶

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: تأکید رئیس دستگاه قضا نسبت به تغییر رویه احراز صلاحیت افراد، مهم و قابل دفاع است. امید که این اظهارات در حد گفته‌ها باقی نماند و شاهد تحقق و نمود‌های عینی عدالت مورد اشاره آقای محسنی اژه‌ای در دستگاه قضایی و سایر نهاد‌ها باشیم.

دهم تیرماه امسال رهبر معظم انقلاب در حکمی حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای را به عنوان رئیس قوه قضائیه منصوب نمود. در حال حاضر و در آستانه گذشت ۶ ماه از این انتصاب، می¬توان نقاط تمرکزی در عملکرد رئیس جدید دستگاه قضایی یافت که پیش از این کمتر مورد توجه و دقت - حداقل در این سطح - و با این عمق از اهتمام بوده است.

 این محورها عمدتا در قالبِ نگاه ویژه به اصلاح و تغییر رویه.ها و رفتارهای فسادخیز جمع‌بندی می‌شوند؛ قالب‌هایی که عمدتا نیز بر پایه اصلاح درون سیستمی و نظارت‌های فراگیر برخاسته از بطن نهاد قضایی نشات می گیرند و با رویکردی تخصصی و فنی دنبال می شوند

رعایت عدالت در احراز صلاحیت‌ها

قوه قضائیه به عنوان مرجع برخی استعلام ها، قاعدتا باید اعلام نظری منصفانه نسبت به صلاحیت ها داشته باشد. این در حالی است که تاکنون عمده بررسی ها نسبت به صلاحیت افراد در خصوص نقاط ضعف آن ها بوده  و نسبت به نقاط قوت افراد یا برطرف شدن نقاط ضعف در پرونده افراد سکوت شده است.

رئیس قوه قضائیه یکی دیگر از محورهای مورد دقت و پیگیری خود در طول ۵ ماهه اخیر را رعایت منصفانه و عدالت آمیز روایت صلاحیت افراد قرار داد.

به گونه ای که در ۲۹شهریور ماه در جلسه ای با اشاره به گزارش دستگاههای نظارتی و امنیتی درباره ویژگی های صلاحیتی افراد برای انتصابات و تفویض مسئولیت‌ها، از اینکه در این گزارش‌ها صرفاً به نقاط ضعف افراد توجه می‌شود انتقاد کرد و خواستار تغییر این رویه شد و گفت: «هر کسی در کنار ضعف‌هایی که دارد نقاط قوت و محاسنی نیز دارد که متأسفانه در گزارشهایی که از سوی دستگاه ها و یا در پاسخ به استعلامات ارائه می‌شود به این فضائل که برخی از آنها پوشاننده ضعف‌هاست توجهی نمی شود»

اژه‌ای در جلسه ۲ آبان خود با جمعی از فعالین سیاسی و اجتماعی هم تاکید کرد اگر فردی در گذشته خود اشکالاتی داشته نباید او را به صورت مطلق طرد کرد.

نگاه رئیس قوه قضائیه به عدالت در احراز صلاحیت‌ها بسترساز خدمت دلسوزان است

داریوش قنبری در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به تأکید رئیس قوه قضائیه به عدالت در احراز صلاحیت‌ها، دیدگاه‌های رئیس دستگاه قضا را در حوزه‌های مختلف، مترقی و اصلاح‌طلبانه دانست و گفت: یکی از این دیدگاه‌ها عدالت در احراز صلاحیت‌هاست که مورد تأکید رئیس قوه قضائیه است.

عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری عدالت در احراز صلاحیت‌ها را، بر مبنای عدالت‌گستری برشمرد و با بیان اینکه حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، پیگیر آسیب‌های اجتماعی و حذف آن در جامعه است، تصریح کرد: نگاه ایشان ابتکاری در جهت تقویت نظام و عدالت‌گستری است.

قنبری با اشاره به ضایع شدن حقوق افراد به خاطر وجود برخی خلاء‌ها در جریان احراز صلاحیت‌ها، این فضا را بستر حذف برخی افراد خدوم به‌نظام با عینک بزرگ‌بینی ضعف‌ها و عدم توجه به نقاط قوت افراد دانست و با تأکید بر اینکه این رویکرد رئیس قوه قضائیه، ویترین ارائه چارچوب قانونی مناسب برای بررسی صلاحیت‌هاست، اضافه کرد: این نگاه رئیس عدلیه، از مسائل مهم و حائز اهمیت و محل مناقشه جریان‌های سیاسی هم درگذشته بوده است.

عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه نگاه رئیس قوه قضائیه به عدالت در احراز صلاحیت‌ها، بسترساز خدمت دلسوزان و به‌کارگیری ظرفیت‌های نظام جمهوری اسلامی ایران است، این نگاه را محرک در راستای تقویت و احقاق حقوق افراد برشمرد و تصریح کرد: این مهم، آرزوی اصلاح‌اندیشان بوده است.

قنبری بر لزوم حمایت همه جریان‌های سیاسی از دیدگاه رئیس قوه قضائیه به ویژه عدالت در احراز صلاحیت‌ها، تأکید کرد و اظهار داشت: دیدگاه‌های متعالی رئیس دستگاه قضا، توسعه متعالی کشور را به همراه دارد.

تأکید رئیس دستگاه قضا نسبت به تغییر رویه احراز صلاحیت افراد، مهم و قابل دفاع است

آذر منصوری در گفت‌وگو با ایلنا، پیرو انتقاد رئیس دستگاه قضا از سازوکار جواب‌دهی دستگاه‌های نظارتی و امنیتی درباره نتیجه استعلامات انتصاب‌های مدیریتی و ضرورت رعایت عدالت در این خصوص به طوری که نقاط ضعف و قوت توأماً مورد توجه قرار گیرد، گفت: به طور قطع همه انسان‌ها، نمی‌توانند عاری از نقاط ضعف باشند و داشتن نقاط ضعف نباید موجب شود که کشور از ظرفیت‌ها و سرمایه‌های انسانی خود برای بهبود و ارتقاء کیفیت مدیریت و نیز استفاده از توانمندی آن‌ها در توسعه کشور محروم شود.

سخنگوی جبهه اصلاحات تأکید کرد: تأکید رئیس دستگاه قضا نسبت به تغییر رویه احراز صلاحیت افراد، مهم و قابل دفاع است و عملی شدن آن باعث جلوگیری از حذف سرمایه‌های انسانی در کشور می‌شود، اگر این اتفاق بیفتد، تخصص و دانش افراد می‌تواند، مهم‌ترین ضابطه برای بکارگیری آن‌ها در مسئولیت‌ها باشد.

منصوری اضافه کرد: عملی شدن تأکیدات رئیس قوه قضائیه در این رابطه، از اعمال سلیقه توسط دستگاه‌های غیرمسئول جلوگیری خواهد کرد و از همه مهم‌تر از مهاجرت مغز‌ها و نخبگان کشور به دیگر کشور‌ها نیز خودبه‌خود جلوگیری می‌کند.

سخنگوی جبهه اصلاحات با بیان اینکه متأسفانه نوعاً استعلام‌های مورد اشاره به دلیل رویکرد حذفی و اعمال سلیقه‌های خاص، نه تنها از کیفیت سطح مدیریت در کشور کاسته است، بلکه موجب بی‌اعتمادی و بدبینی و از همه مهم‌تر رشد نفاق در جامعه ما شده است.

وی اظهار داشت: خوب است نیم نگاهی به تجربه کشور‌های توسعه‌یافته داشته باشیم و ببینیم که تا چه حد این رویکرد در کشور ما بر کیفیت مدیریت تأثیرات منفی به‌جا گذاشته است، امید که این اظهارات در حد گفته‌ها باقی نماند و شاهد تحقق و نمود‌های عینی عدالت مورد اشاره آقای محسنی اژه‌ای در دستگاه قضایی و سایر نهاد‌ها باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز