خبرگزاری کار ایران

استاد دانشگاه کالیفرنیا در گفت‌وگو با ایلنا:

سیاست داخلی ایران و آمریکا بر گفت‌وگوهای برجامی تاثیرگذار است/ باید بی‌اعتمادی موجود را برطرف کرد/ هر لحظه ممکن است اسرائیل با اقدامی کل مذاکرات را به هم بریزد

سیاست داخلی ایران و آمریکا بر گفت‌وگوهای برجامی تاثیرگذار است/ باید بی‌اعتمادی موجود را برطرف کرد/ هر لحظه ممکن است اسرائیل با اقدامی کل مذاکرات را به هم بریزد
کد خبر : ۱۱۶۶۸۱۳

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه کالیفرنیا با تاکید بر اینکه سیاست داخلی هر دو کشور ایران و آمریکا بر گفت‌وگوهای برجامی تاثیر دارد، گفت: مانع اصلی برای احیای برجام، اهمیت لغو فوری تحریم‌هاست اما هر لحظه ممکن است اسرائیل با اقدامی کل مذاکرات را به هم بریزد.

رونی لیپ‌شوتز، (Ronnie Lipschutz) استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه کالیفرنیاست. وی در این حوزه صاحب تالیفات زیادی است. از آثار این استاد دانشگاه می‌توان به «سیاست‌های فضای جهانی»، «رویاهای جنگ سرد» و «اقتصاد جهانی» اشاره کرد. وی در گفت‌وگو با ایلنا به بیان نظرات خود در مورد احیای برجام پرداخت:

مانع  اصلی برای احیای برجام، اهمیت لغو فوری تحریم‌هاست 

رونی لیپ‌شوتز در ابتدا در مورد نشست وین گفت: فکر می‌کنم عزم جدی برای احیای برجام وجود دارد اما مشکل اصلی لغو فوری تحریم‌ها و راضی کردن تهران برای بازگشت به تعهدات برجامی است.

باید بی‌اعتمادی موجود را برطرف کرد

اروپا به طور جدی خواهان توافق است

این استاد دانشگاه ادامه داد: بی‌اعتمادی بین ایران و آمریکا عامل تنش‌های فعلی است اما من مطمئنم که می‌شود بر این موانع غلبه کرد. باید بی‌اعتمادی موجود را برطرف کرد و اعتماد را بین طرفین شکل داد، من باور دارم که اروپا به طور جدی خواهان توافق است.

ممکن است اسرائیل هر لحظه با اقدامی کل ماجرا را به هم بریزد

نفوذ جمهوری‌خواهان در کنگره، کار تضمین دولت آمریکا به ایران را سخت کرده است

وی با ابراز نگرانی از اقدامات اسرائیل برای مقابله با احیای برجام گفت: هر لحظه ممکن است اسرائیل با اقدامی کل ماجرای مذاکرات را به هم بریزد. اسرائیل با این توافق کاملا مخالف است و بایدن فکر می کند که باید مخالفت‌های اسرائیل را در نظر بگیرد برای همین هم کار سختی در پیش دارد. اسرائیل به مخالفت با ایران ادامه خواهد داد. اما من احتمال درگیری نظامی را ضعیف می‌بینم؛ چراکه بعد از تجربه افغانستان بایدن خواهان تنش بیشتر و درگیری آمریکا در جنگ دیگری نیست.

این استاد دانشگاه در مورد رویکرد بایدن نسبت به ایران گفت: بایدن معتقد به استفاده از دیپلماسی است و عزم جدی برای احیای برجام دارد ولی این امر که بخواهد تضمین دهد که دولت بعدی به برجام متعهد باشد با توجه به نفوذ جمهوری‌خواهان در کنگره کار است.

سیاست داخلی هر دو کشور بر گفت‌وگوهای برجامی تاثیر دارد

ایران به دنبال استفاده تهدیدآمیز از قدرت هسته‌ای نیست

وی در ادامه در مورد نتیجه گفت‌وگوها عنوان کرد: فکر می کنم که در نهایت، توافق هسته‌ای احیا خواهد شد، در احیای توافق، سیاست داخلی هر دو کشور مهم است. سیاست داخلی این دو کشور بر احیای برجام تاثیر زیادی خواهد داشتو در .اقع بر این موضوع سایه انداخته است. ایران به دنبال استفاده تهدیدآمیز از قدرت هسته‌ای نیست اما معتقدم تا زمانی که همه کشورهای جهان به عدم استفاده از سلاح هسته‌ای متعهد نباشند نمی‌توانیم کشوری را از داشتن سلاح هسته‌ای منع کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز