رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه خبر داد؛
راهاندازی بانک اطلاعاتی مجرمان متواری
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: با راه اندازی این سرویس هیچگونه خدماتی به مجرمان متواری ارائه نخواهد شد.
به گزارش ایلنا، محمد کاظمی فرد در جلسهای با حضور سردار دولت خواه معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی که در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه برگزار شد، ضمن تقدیر از همکاری ناجا و زحمات معاونت فناوری در زمینه راه اندازی و پیشبرد «پروژه ارتباط با ناجا» گفت: در برخی از استانها پروندهها به صورت دستی و فیزیکی از کلانتری به دادسرا و یا بالعکس ارسال میشود که باید با تجهیز کلانتری یا دادسرا و آموزشهای لازم این مشکل برطرف شود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: ما یک بستر واحد در بحث ارتباط تصویری در سراسر دستگاه قضا ایجاد کرده ایم به طوری که ۷۰ درصد تحقیق از زندانیها را در داخل زندان و به صورت مجازی انجام میشود که البته در برخی از استانها با تجهیز اتاق قاضی و باجه زندان این عدد به ۹۴ درصد نیز میرسد و حتی بزودی ملاقات خانواده زندانی با زندانی نیز در این بستر صورت میگیرد.
وی با اشاره به سند تحول قضایی در بحث مجرمان متواری گفت: با همکاری ناجا تا پایان سال سرویس بانک اطلاعات مجرمان متواری راه اندازی خواهد شد تا از ارائه خدمات به این مجرمان جلوگیری شود.
کاظمی فرد در پایان با توجه به تاکید ریاست قوه قضاییه در مورد اطلاع رسانی به افرادی که از کشور ممنوع الخروج میشوند افزود: در این زمینه نیز سرویسی ایجاد خواهد شد که به محض ممنوع الخروج شدن فرد با ارسال پیامک، این مهم به وی اطلاع داده شود.
در این جلسه سردار دولت خواه گفت: با توجه به همکاری و همدلی قوه قضاییه و نیروی انتظامی در زمینه الکترونیکی کردن خدمات، زیرساختها و زیربناهای خوبی ایجاد شده که با سرعت بخشیدن به کارها رضایت مردم را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود در پروژه ارتباط بر خط الکترونیکی بین ناجا و قوه قضاییه، بیش از ۷۵۰ کلانتری متصل و بیش از ۱۰۰۰ مقر تجهیز شده است که امیدواریم با کمک مرکز آمار و فناوری اطلاعات مشکلاتی که در اجرای این طرح وجود دارد هرچه زودتر برطرف شود.
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی با اشاره به ارتباط تصویری ایجاد شده بین قاضی و متهم افزود: ما برای انتقال متهم به دادگاه جهت بازجویی، چندین شهید فقط در خود تهران بزرگ داده ایم که با الکترونیکی و مجازی شدن این فرآیند از بسیاری خطرات و خسارات احتمالی جلوگیری خواهد شد.