سردار جلالی پیش از خطبههای نماز جمعه:
راهبرد دشمن پرهیز از ورود به جنگ با ایران است/ نباید در جنگ سایبری جناحها و سازمانها را علیه یکدیگر قرار دهیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: دشمنان یک مدل جدید از جنگ سایبری را دنبال میکنند که به صورت مستقیم در حوزههای مردم و زندگی آنان اثر میگذارد.
به گزارش ایلنا، سردار سرتیپ غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل پیش از ظهر امروز جمعه ۱۴ آبان ماه در پیش خطبههای نماز جمعه تهران گفت: هفته بسیج دانش آموزی و روز مبارزه با استکبار جهانی و یاد و خاطره شهدای دانش آموز را گرامی میدارم.
وی افزود: در سالگرد مبارزه با استکبار جهانی شاهد رویارویی دلاورمردان نیروی دریایی سپاه با آمریکاییها بودیم و یک بار دیگر ذلت، خواری و رو به افول بودن آمریکا را به جهانیان نشان داد. تا ایران، ایران اسلامی است و تا آمریکا استکباری است، این تقابل وجود دارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان کرد: اکثر راهبردهای آمریکا غلط و محکوم به شکست است و آمریکا یک کشور شکست خورده است و بدترین دوران خودش را سپری میکند.
وی افزود: امسال وارد هجدهمین سالگرد تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور شدیم و مقام معظم رهبری در بیاناتشان فرمودند که هر چه میگذریم بر اهمیت پدافند غیرعامل اضافه میشود و توجه مسئولان به این موضوع جدی است.
سردار جلالی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که راه نجات اقتصاد کشور، وابسته کردن اقتصاد به برجام و مذاکرات با خارجیها نیست. اگر ارتباط با آمریکاییها خوب بود و منجر به رفع مشکلات میشد، الان کشورهایی، چون ترکیه و پاکستان باید وضعیت بهتری میداشتند. ما باید از عبرتهای دولت گذشته استفاده کنیم و اعتماد به آمریکا و شرطی کردن اقتصاد به درون باید مورد توجه دولت سیزدهم قرار گیرد؛ الحمدالله هم این گونه است. ما باید اقتصادمان را از درون بازسازی کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه پدافند غیرعامل ما امروز شاهد تغییر در ماهیت تهدید هستیم، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظامی به سقف بازدارندگی رسیده است و همواره باید این حوزه ارتقا پیدا کند و به همین دلیل دشمن راهبرد پرهیز از ورود جنگ با ایران را دنبال میکند و با استفاده از ظرفیتهای تکنولوژی به دنبال جنگ ترکیبی است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: ما در آبان ۹۸ با یک نوع تهدید ترکیبی مواجه شدیم و بر این اساس پدافند غیرعامل باید الگویی از پدافند نوین باشد و لازم است راهبردهای دفاع از حوزههای نظامی را به راهبردهای دفاع از حوزههای غیرنظامی پیوند دهد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: دشمنان یک مدل جدید از جنگ سایبری را دنبال میکنند که به صورت مستقیم در حوزههای مردم و زندگی آنان اثر میگذارد. امروز سامانه سوخت و فردا ممکن است سامانههای دیگری تحت تأثیر قرار گیرد و این مدل جنگ هم در دنیا در حال اتفاق افتادن است.
جلالی ادامه داد: اگر شما لیست حملات سایبری را نگاه کنید، آمریکاییها در لیست اول هستند و بیشترین حملات سایبری علیه آنان انجام میشود و در مابقی کشورها هم این وضعیت وجود دارد.
وی تصریح کرد: هر چقدر دقت و ملاحظات داخلی، برطرف کردن آسیبپذیریها، جدی تلقی کردن تذکرات مربوط به امنیت و پدافند سایبری مورد توجه قرار گیرد، تأثیر این حملات کاهش مییابد و میتوان از این طریق پیامدهای این حملات را به حداقل ممکن رساند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار داشت: آمریکاییها یک جنگ و عرصه جدیدی از جنگ را شکل دادند که تحت عنوان «جنگ ترکیبی» یا «هیبریدی» است و از آنجایی که ترکیبی است، ترکیبی از مؤلفههای فناورانه که قابلیت انتقال فشار یا پتانسیل اعتراض و قطع سرویس را به حوزههای مردم منتقل کند.
جلالی ادامه داد: بنابراین این جنگ ابعاد مختلفی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. بُعد اول مسئله فناورانه است. به این معنا که ما در شرکت پخش و پالایش یا همه شرکتهای کشور که به مردم خدمات ارائه میدهند باید پایداری، امنیت و تداوم کارکرد را در دستور کار قرار دهیم. همچنین لازم است این بخشها جدی تلقی کردن هشدارهای امنیتی و پدافند غیرعامل را در دستور کار قرار دهند و به صورت دقیق و جدی به این مسئله توجه کنند.
وی تصریح کرد: طبیعتاً در این زمینه دقت، هوشیاری و بصیرت بسیار مؤثر است و حتماً کوتاهی و ترک فعل نیز قابل پیگیری قانونی است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: رکن بعدی حوزه کارکرد زیرساختها است. ما باید بتوانیم خدمات خود را توسعه دهیم و از راهبردهای پدافند غیرعامل، موازیسازی و تداوم کارکرد آنها را دنبال کنیم. ما در حوزه پدافند غیرعامل، تضمین تداوم کارکردهای زیرساختهای حیاتی که به مردم خدمت میدهد را دنبال میکنیم چرا که قطع شدن آنها خدمات به مردم و آسایششان را تحت تأثیر قرار میدهد و این مسئله خط قرمز ما است. برای مثال بخشهایی، چون آب، برق، گاز، سوخت و ارتباطات از جمله این مسائل است.
جلالی تصریح کرد: بُعد دیگر پیامدهای مردمی است به این معنا که بیمارستانهای ما در هر شرایطی باید مولد اضطراری برق داشته باشند و اگر برق تحت هر شرایطی قطع شد، خدمات بیمارستانها باید تداومبخش باشد و قابل قبول نیست که بیمارستانی دارای «گرید» یک یا دو باشد، اما با قطع برق خدماتش متوقف شود. در یک برنامه رزمایشی ما در آینده نزدیک اشکالات این موضوع را دنبال میکنیم تا مرتفع و اصلاح شود به شکلی که مردم ما مطمئن شوند که اگر در بیمارستانی بستری شوند، حتماً تداوم کارکردها در آن بیمارستان تضمین شده است و به صورت جدی دنبال میشود.
وی بیان کرد: حوزه سوم این حملات، مردم هستند. ما در حادثه حمله به سامانه سوخت شاهد هوشیاری مردم و ابتکار عمل رسانه ملی بودیم که به سرعت این موضوع را به مردم اطلاعرسانی کردیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار داشت: سرعت عمل مسئولان ذیربط و روشنگری از سوی رسانه ملی باعث شد که این توطئه خنثی شود، البته این اولین و آخرین حمله نیست و ما باید بتوانیم حوادث را در هر لایهای کنترل کنیم یعنی حوادث را هم باید در لایه فناورانه پیگیری کنیم و هم باید در لایههای تداوم کار و زیرساختی دنبال شود؛ اطلاعرسانی دقیق به مردم هم امری ضروری است.
جلالی با تأکید بر اینکه دقت و هوشیاری و جدی تلقی کردن تهدیدات یک موضوع اساسی است که باید به آن پرداخته شود، گفت: ما نمیتوانیم نسبت به این موضوع بیتوجه باشیم. بالاخره حمله سایبری یک مدل جنگ است و رسانههای داخلی باید دقت کنند که در اینجا رقابت داخلی مطرح نیست و نباید جناحها و سازمانها را علیه یکدیگر قرار دهند بلکه اینجا یک جنگی است که منشأ آن دشمنان نظام هستند و رسماً استراتژیهای جنگ ترکیبی را اعلام و هدفگذاری علیه ما را تعریف کردند.
وی تأکید کرد: ما باید در این مسائل جریان داخلی و خارجی را از یکدیگر تفکیک کنیم، اقدام رسانه ملی در این زمینه بسیار مؤثر و قابل تقدیر بود و امیدوارم که در صحنههای آتی هم بتوانیم این موضوع را کنترل کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: به نظر میرسد که سه رکن مذکور نیاز به آموزش، تمرین، طراحی و رزمایش دارد و ما باید خودمان را در برابر این مدل تهدیدات که امکان تکرار آن هم در عرصههای مختلف بسیار زیاد وجود دارد، آماده کنیم.
جلالی با بیان اینکه مصونسازی در لایههای فنی و زیرساختهایی که به مردم خدمترسانی میکند، ضروری است، افزود: حادثه ایجاد اختلال در سامانه سوخت نشان داد که چقدر موضوع جدی است و یک تهاجم کوچک ویروسی میتواند تداوم کارکرد یک حوزه را تحت تأثیر قرار دهد و و مردم را آسیبپذیر کند.
وی گفت: هوشمندی و موازیسازی خدمات توسط دستگاههای ذیربط خدمات بسیار ضروری است و باید اتفاق بیفتد. برای مثال وجود ژنراتور برق میتواند قطع برق را کنترل کند بنابراین راهبردهای پدافندی از قبیل موازیسازی و تداوم کارکرد میتواند بسیار مؤثر باشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد: الگوی اطلاعرسانی و آگاهیبخشی و هدایت مردم به سمت تشخیص بهتر تهدید هم بسیار مهم است و به تعبیری میتوان گفت که سه رکن مذکور میتواند ما را در برابر تهدید ترکیبی پایدار و امن کند.
جلالی تصریح کرد: آمریکا در عراق هیچ دستاوردی نداشت و امروز در حال خروج ذلت بار هستند. روسای جمهور آمریکا در زمان انتخابات گفتند که چند تریلیون دلار خرج کردیم و به هدفی نرسیدیم و این ناشی از شکست راهبردی آمریکاست.
وی تاکید کرد: آمریکا از افغانستان فرار کرد به شکلی که آخر کار یک خرابه به جای گذاشتند و حتی نتوانستند امنیت فرودگاه کابل را حفظ کنند و بخش زیادی سلاح و تجهیزات را هم جا گذاشتند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: کسانی که آمریکا را دارای ساختار منظم، علمی و دارای مکاتب اقتصادی میدانند، ببینند که شکستهای مکرر راهبردی آمریکا به چه شکل روی میدهد و این نشان از محاسبات غلط آمریکا در دنیا دارد.
جلالی گفت: شکست بزرگترین مفهوم مقدر برای آمریکاست. این درسی است برای ما که سینه به سینه با آنها در تقابل هستیم. آمریکا یک کشور شکست خورده و انباشته از آسیب پذیریها است و امروز به همراه رژیم صهیونیستی در بدترین شرایط هستند.