خبرگزاری کار ایران

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در گفت‌وگو با ایلنا:

تصویب ماده ۴ طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار هیچ مشکلی از کشور را حل نمی‌کند/ با این مصوبه عیار علمی سردفتران، به شدت افت می‌کند/ در آینده نزدیک سردفتران و وکلا هم به جمعیت بیکاران اضافه می‌شوند

تصویب ماده ۴ طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار هیچ مشکلی از کشور را حل نمی‌کند/ با این مصوبه عیار علمی سردفتران، به شدت افت می‌کند/ در آینده نزدیک سردفتران و وکلا هم به جمعیت بیکاران اضافه می‌شوند
کد خبر : ۱۱۴۳۰۰۴

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران گفت: تصویب ماده ۴ طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار هیچ مشکلی از مشکلات کنونی کشور را حل نخواهد کرد بلکه گره‌ای هم به گره‌ها اضافه می‌کند و مشکلات جدیدی ایجاد خواهد کرد.

علی خندانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص تصویب ماده ۴ طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، اظهار کرد: آنچه که نمایندگان در کمیسیون جهش تولید دنبال می‌کردند، مر همان طرح را تصویب کردند و داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز را کسب کنند به عنوان پذیرفته شده، جهت طی مراحل مقتضی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی می‌شوند.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران افزود: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز سالی یکبار موظف است که آزمون را برگزار کند. کسانی هم که قصد استفاده از ماده ۶۹ را دارند باید از همین کانال آزمون پیش بروند که به اعتقاد ما عملاً ماده ۶۹ ما حذف شده است. چون کسی که در آزمون قبول شود، نیازی به انتقال مجوز سردفتری ندارد.  

وی گفت: متاسفانه نمایندگان مجلس، فضا را به سمت کاهش سطح علمی سردفتران بردند یعنی عیار علمی که باید احراز می‌شد، به شدت افت کرد و حوزه قضایی و سردفتری حتماً در آینده‌ای نزدیک تحت تأثیر این افت قرار خواهد گرفت و در آینده‌ای نزدیک به جای تحصیل‌کرده‌های بیکار، تعداد زیادی سردفتردار و وکیل بیکار به جامعه تحمیل خواهد شد که خود باعث ایجاد مشکلات عدیده و اخلال در نظام حقوقی و قضایی کشور خواهد شد. 

خندانی با اشاره به ماده ۶۹ قانون دفاتر اسناد رسمی و واگذاری امتیاز سردفتری، گفت: دوستان نماینده متوجه نشدند که نسبت به ماده ۶۹ چه تصمیمی گرفتند. چون کسی که توسط ماده ۶۹ وارد حیطه سردفتری می‌شد، صلاحیت علمی و عملی او بررسی می‌شد یعنی مدرک مورد نیاز باید احصا، گزینش، پذیرش و آزمون‌ها را طی می‌کرد بنابراین اشخاصی که از ماده ۶۹ استفاده می‌کردند، جوانان جویای کار بودند که با احراز صلاحیت‌های علمی و عملی لازم جذب حوزه سردفتری می‌شدند.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران تصریح کرد: مصوبه روز گذشته مجلس، هیچ مشکلی از مشکلات کنونی کشور را حل نخواهد کرد بلکه گره‌ای هم به گره‌ها اضافه می‌کند و مشکلات جدیدی ایجاد می‌کند. متاسفانه با وضعیت جدید معلوم نیست که چه اتفاق جدیدی در این حوزه بیافتد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ماده ۴ طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار، ارتباطی به جایگاه کانون سردفتران و دفتریاران ندارد، چون شرح وظایف کانون سردفتران براساس قانون دفاتر اسناد رسمی و قانون ثبت است. در مصوبه روز گذشته، نمایندگان به حوزه کانون سردفتران نیز ورود نکردند اما با توجه به اینکه ما صندوقی در کانون تحت عنوان صندوق بیمه و بازنشستگی داریم، اگر تعداد زیادی از افراد عضو این صندوق شوند و از آن طرف درآمدها در سطح کشور ثابت باشد، قطعاً صندوق کانون با مشکل جدی مواجه خواهد شد و به ورشکستگی نیز خواهد رسید. این مسأله برای دولت نیز مشکل آفرین خواهد بود چون باری به بار دولت افزوده خواهد شد و در آینده دولت موظف به تامین مالی این صندوق بوده که هزینه‌ای به هزینه‌های فعلی دولت و کشور تحمیل خواهد کرد.

لازم به ذکر است، نمایندگان مجلس در نشست علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ماده ۴ طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار با ۱۶۵ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند. نمایندگان، سازمان ثبت اسناد کشور را مکلف کردند به صورت سالانه از طریق سازمان سنجش و آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون سردفتری و دفتریاری اقدام کند.

انتهای پیام/
آناهیتا یاوری
ارسال نظر
پیشنهاد امروز