هانتر در گفتوگو با ایلنا:
برگرداندن داراییهای ایران بدون یک توافق جامع بعید به نظر میرسد/ کادر دیپلماسی ایران قوی نیست
استاد دانشگاه جورج تاون گفت: ایران همیشه این اشتباه را کرده است که فکر میکند با چانه زدن و بدون تغییر در سیاستهایی که مشکلات فعلی را به بار آورده میتواند به هدف خود دست یابد. برگرداندن داراییهای ایران بدون یک توافق جامع بعید به نظر میرسد. طرح این موضوع فقط سوءظن آمریکا و اروپا را به دولت جدید در ایران بیشتر میکند.
این استاد دانشگاه همچنین در پاسخ به این سوال که وزیر امور خارجه در یکی از آخرین اظهارات خود در خصوص احیای برجام مساله آزادسازی ۱۰ میلیارد از داراییهای بلوکه شده کشورمان را مطرح کردند که این مساله از سوی طرف غربی به عنوان پیش شرط تعبیر شد و به آن واکنش نشان دادند، ارزیابی حضرتعالی از این سخنان چیست، گفت: ایران همیشه این اشتباه را کرده است که فکر میکند با چانه زدن و بدون تغییر در سیاستهایی که مشکلات فعلی را به بار آورده میتواند به هدف خود دست یابد. برگرداندن داراییهای ایران بدون یک توافق جامع بعید به نظر میرسد. طرح این موضوع فقط سوءظن آمریکا و اروپا را به دولت جدید در ایران بیشتر میکند.
هانتر در پاسخ به این سوال که حال که مشخص شده آقای باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه مذاکرهکننده ایران در وین خواهند بود، آیا اساسا میتوان امیدوار بود کسی که از ابتدا با برجام مخالف بوده بتواند این موضوع را به سرانجام برساند، گفت: به طور کلی کادر دیپلماسی ایران قوی نیست چنانکه در مذاکرات برجام هم اشتباهاتی صورت گرفته بود اما لااقل تیم قبلی تجربه مذاکرات اولیه را داشت و با بسیاری از دیپلماتهای آمریکایی و اروپایی آشنایی داشت در حالی که آقای کنی هیچ کدام از این ویژگیها را ندارد. با این حال اگر مقامات تصمیم گرفته باشند که برجام باید احیا شود، در آن صورت آقای کنی هم میتواند این کار را انجام دهد. مساله این است که حتی در صورت احیای برجام که مسلما آن طور که ایران میخواهد -لغو همه تحریمها- عملی نخواهد شد، بسیاری از مشکلات ایران باقی خواهد ماند.
این تحلیلگر روابط بینالملل در پاسخ به این سوال که در حالی که سفر ماه گذشته مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران و توافق صورت گرفته مانع از تصویب قطعنامه علیه کشورمان در شورای حکام شد اما گزارش رافائل گروسی در خصوص تاسیسات کرج موجب شد تا بار دیگر موضوع ارتباط ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی دچار چالش شود؛ تحلیل شما از این روابط چیست و اساسا تهران برای حفظ ارتباطات فنی خود با این نهاد بینالمللی چه اقداماتی را باید در دستور کار قرار دهد، گفت: اگر مساله برجام حل نشود و ایران از بعضی اقدامات خود در افزایش میزان غنیسازی اورانیوم عقبنشینی نکند، مشکلات با آژانس بیشتر خواهد شد و دوباره مشکلات افزایش پیدا خواهد کرد.