خبرگزاری کار ایران

سامه یح بخت‌آبادی در گفت‌و‌گو با ایلنا:

واکسن برکت از سینوفارم بهتر جواب داده است/ شایع شدن «قارچ سیاه» به دلیل تجویز کورتون و رمدسیور است/ علت فوت بیماران مبتلا به قارچ سیاه را ذکر نمی‌کنند

واکسن برکت از سینوفارم بهتر جواب داده است/ شایع شدن «قارچ سیاه» به دلیل تجویز کورتون و رمدسیور است/ علت فوت بیماران مبتلا به قارچ سیاه را ذکر نمی‌کنند
کد خبر : ۱۱۳۷۱۴۶

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واکسن برکت از سینوفارم بهتر جواب داده است، علت شیوع قارچ سیاه را تجویز کورتون و رمدیسیور دانست و گفت: متاسفانه پروتکل‌های درمانی توسط برخی از پزشکان کامل اجرا نمی‌شود و بدون تست برای بیماران کورتون و رمدسیور تجویز می‌شود.

همایون سامه یح نجف آبادی نماینده مجلس یازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره اینکه تست آنتی بادی واکسن سینوفارم نشان می‌دهد که ایمنی ایجاد شده این واکسن کم است، اظهار داشت: برای ما موثق است که چین از واکسن سینوفارم استفاده می‌کند و مردمش مقاومت قابل قبولی نیز پیدا کرده‌اند، به نحوی که از تمام دنیا راحت‌تر زندگی می‌کنند؛ اما چیزی که وجود دارد این است که از واکسن سینوفارم دو نوع وجود دارد، یک نوع ساخت ووهان و دیگری ساخت پکن است و طبیعتا آن چیزی که در پکن ساخته می‌شود نوع خیلی بهتری است. اکنون باید ببینیم چیزی که وارد ایران شده است از کدام نوع است. 

وی تصریح کرد: مساله‌ای که باید بدانیم این است که به خاطر همکاری دولت چین با ایران سینوفارم تنها واکسنی است که به مقدار خیلی زیادی در اختیار ایران قرار داده شده است و نباید آن را پس بزنیم و بخواهیم در مورد آن حاشیه‌سازی زیادی انجام دهیم. 

عضو کمیسیون بهداشت مجلس در مورد اینکه کدام نوع واکسن سینوفارم وارد ایران می‌شود، اظهار بی‌اطلاعی کرد و درباره واردات واکسن‌های معتبر دیگر بیان داشت: یک مثال راحت‌تر بزنم اینکه مطمئنم واکسن برکت خیلی موثرتر از واکسن سینوفارم است. واکسن برکت در پیک بسیار شدیدی که در سیستان و بلوچستان امتحان و این پیک توسط همین واکسن مهار شد. همچنین در مدتی که واکسن تزریق شد، تعداد فوتی‌ها به صفر رسید. این از آثار برکت است اما متاسفانه خود واکسن برکت نیز تولید خیلی کمی دارد. 

وی درباره اینکه چرا از کوواکس و دیگر واکسن‌ها واردات صورت نمی‌گیرد، گفت: مطلع هستم بر خلاف آن چیزی که کشورهای غربی ادعا می‌کنند، خرید واکسن از اروپا به راحتی انجام نمی‌شود. حرف‌هایی زده و قول‌هایی داده می‌شود اما متاسفانه عملی نمی‌شوند و ورود واکسن از اروپا به سختی انجام می‌شود؛ اما واکسن چینی به راحتی به دست ایرانی‌ها می‌رسد. 

نماینده مجلس یازدهم درباره اینکه اگر واکسن برکت نتیجه خوبی داشت، چرا تولید آن کاهش پیدا کرد، خاطرنشان کرد: قولی که مسئولین شرکت برکت دادند این بود که از اول مهرماه ماهی ۱۳ میلیون دوز تولید دارند اما عملی نشده است و بهتر است با مسئولین آن صحبت کنید و علت را از خودشان بپرسید. 

وی درباره کمبود داروهای بیماری «قارچ سیاه» با بیان اینکه پیگیری کرده و با سازمان غذا و دارو صحبت انجام داده است، گفت: داروی مختص این بیماری در اختیار بیمارستان‌های دولتی هست. هر بیمارستانی که واکسن یا «آمفوتریسین بی» را در اختیار ندارد می‌تواند با اداره کل تماس بگیرد و دارو را تحویل بگیرد. سهمیه بیمارستان دولتی تامین است و به دست مردم می‌رسد. اما موضوع مهم‌تر این است که تعداد خیلی زیادی از داروی قارچ سیاه سفارش داده شده است و خیلی سریع نیز وارد ایران خواهد شد. 

سامه یح نجف آبادی درباره اینکه گفته می‌شود داروی «آمفوتریسین بی» کمیاب شده است، تاکید: برخی مواقع خود بیمارستان‌ها اهمال کاری می‌کنند و دارو را به علل مختلف دریافت نمی‌کنند اما داروخانه‌های بیمارستان‌های دولتی دارو را دارند. 

وی درباره شیوع قارچ سیاه با بیان اینکه همیشه دفاع می‌کنیم اما برخی اوقات باید واقعیت‌ها را نیز بگوییم؛ گفت: متاسفانه پروتکل‌های درمانی توسط برخی از پزشکان کامل اجرا نمی‌شود. زمانی بیمار باید کورتون‌تراپی بشود که وضعیتش به صورت جدی بحرانی باشد اما متاسفانه در دوران پیک کرونا تجویز رمدیسیور و کورتون‌تراپی یک موضوع شایع شده بود. 

عضو کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: در این ایام برخی بدون تست ریه، برای بیمار رمدیسیور تجویز و از سوی دیگر نیز کورتون تراپی انجام می‌دادند متاسفانه‌ عدم رعایت پروتکل‌های درمانی برای مریض‌ها منجر به ایجاد قارچ سیاه شد. 

وی در پاسخ به این سوال که چرا علت فوت بیماران قارچ سیاه در گواهی فوت آن‌ها ذکر نمی‌شود و عناوین دیگری نوشته می‌شود، با بیان اینکه می‌خواهند مشکل و تجویز خود را پوشش دهند که مشخص نباشد چه بوده است، گفت: همچنین برای این ذکر نمی‌کنند که برای پزشک و بیمارستان مشکلی پیش نیاید. 

وی درباره اینکه چرا نظارتی انجام نمی‌شود، گفت: پروتکل‌ها داده می‌شود، مسئولان وزارتخانه می‌گویند پروتکل‌ها ابلاغ شده است اما پزشک این داروها را تجویز می‌کند و وقتی به مسئله می‌رسیم که کار از کار گذشته و مشکل خیلی شدید شده است. در بحران شدید کرونا نیز تعداد بیماران زیاد، هرج و مرج شدید و مشکلات و درگیری‌ها زیاد بود و به تبع آن نظارت کاهش پیدا کرده بود.

انتهای پیام/
خبرنگار : کیانوش درویشی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز