خبرگزاری کار ایران

نقوی حسینی در گفت‌وگو با ایلنا:

نمایندگان مجلس توقع حضور در کابینه را نداشته باشند/ رئیسی اعلام کرد مستقل وارد انتخابات شده، زیرا نمی‌خواست وام‌دار جریانی باشد/ رئیسی می‌خواهد نسل جدیدی از مدیران را معرفی کند

نمایندگان مجلس توقع حضور در کابینه را نداشته باشند/ رئیسی اعلام کرد مستقل وارد انتخابات شده، زیرا نمی‌خواست وام‌دار جریانی باشد/ رئیسی می‌خواهد نسل جدیدی از مدیران را معرفی کند
کد خبر : ۱۱۰۸۷۵۷

یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمایندگان باید به وظایف نمایندگی خودشان بپردازند و برای حضور در کابینه وظایف خود را روی زمین نگذارند.

سید حسین نقوی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره تشکیل کابینه از سوی سید ابراهیم رئیسی و سهم‌خواهی که از سوی جریانی که وی را در این دوره از انتخابات همراهی کرده است، مطرح می‌شود، گفت: رئیسی در زمان ثبت نام اعلام کرد «من به عنوان نامزد مستقل وارد عرصه این دوره از رقابت‌ها شده‌ام»  و حتی تاکید کرد «هیچکس به خاطر من از ثبت نام خوداری نکند و انصراف ندهد» دلیل او برای این سخنان این بود که  فردا روزی فرد، گروه و جریانی سهم‌خواهی از کابینه وی نداشته باشد و عنوان نکنند که من می‌خواستم رئیس‌جمهور شوم اما به خاطر آقای رئیسی ثبت نام نکردم.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رئیسی همچنین در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود روی مستقل وارد شدن در انتخابات تاکید کرد و گفت که من از هیچ گروه و حزبی وام‌دار نیستم. وی همچنین در  مشهد که اولین سخنرانی‌اش را به عنوان منتخب ریاست جمهوری انجام داد، اشاره کرد که من مدیرانی را انتخاب می‌کنم که انقلابی باشند و این انقلابی بودن را هم معنی کرد.

وی ادامه داد: رئیس‌جمهور منتخب تاکید کرد که انقلابی کسانی هستند که پاک دست و مردم‌مدار باشند و بین آنان از مقبولیت برخوردار باشند و با روحیه جهادی در میدان کار و مشکلات کشور حاضر  شوند که از همین منظر ویژگی‌هایی را نام برد. اگر نگاه کنیم خواهیم دید تنها به یک جریان‌، گروه‌ و حزب سیاسی محدود نمی‌شود؛ زیرا مدیر پاکدست و انقلابی که مردم‌مدار هم باشد، می‌تواند در همه جریان‌های سیاسی پیدا شود.

 نقوی حسینی با بیان اینکه رئیسی بسیار بر این نکته تاکید دارد که ملاک حضور افراد در کابینه وی بر اساس شایسته‌سالاری خواهد بود، ادامه داد: تماس‌های رئیس‌جمهور منتخب با شخصیت‌های سیاسی از جریان اصلاحات و نظرخواهی که از آنان کرد مبین این موضوع است که ایشان می‌خواهد یک دولت فراجناحی تشکیل دهد. 

رئیسی قصد دارد نسل جدیدی از مدیران را معرفی کند

وی افزود: دعوت از نامزدهای ریاست جمهوری از سوی رئیسی و تشکیل جلسه و نظرخواهی از آن‌ها بسیار حائز اهمیت است به ویژه اینکه وی در جلسه خطاب به نامزدهای دیگر گفت «فرض کنید امروز شما رئیس‌جمهور هستید، چه برنامه‌هایی را می‌خواهید اجرا کنید؟ آن‌ها را در اختیار من بگذارید»؛ که همه این رفتارها و گفتارها نشان می‌دهد رئیسی به دنبال شایسته‌سالاری به معنایی‌ است که خودش تعریف کرده است و او می‌خواهد یک دولت فراجناحی، پای کار، انقلابی و با برنامه بنیان بگذارد و احتمالاً یک نسل جدیدی از مدیران را قصد دارد به نظام مدیریتی کشور معرفی کند. 

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این که قطعا در این روزهای تشکیل کابینه، احزاب، گروه‌ها، جریانات سیاسی و شخصیت‌ها هم بیکار ننشسته‌اند آن‌ها هم تلاش می‌کنند در دولت نقش و یا سهمی داشته باشند، اظهار داشت: البته تلاش افراد و جریان‌های سیاسی برای این‌که نیروها و شخصیت‌های خودشان را به رئیس‌جمهور منتخب معرفی و به مردم بشناسانند ایرادی ندارد اما اگر این رفتارها به سهم‌خواهی منتهی شود و مزاحمت و زحمت برای تشکیل دولت فراجناحی در این شرایط که اوضاع و احوال بسیار سخت است درست کند، صحیح نیست.

وی با اشاره به اینکه کشور در این روزها به لحاظ اقتصادی و معیشتی شاید در پایین‌ترین سطح در طی ۴۲ سال بعد از انقلاب اسلامی قرار گرفته است، عنوان کرد: امروز در حوزه بین‌الملل با یک گره کور روبه‌‌رو هستیم که بازکردنش نیازمند زحمت، تلاش فراوان و یک مدیریت مقتدر است و دولت قوی همان طور که خود رئیسی هم بارها اشاره کرده است می‌خواهد.

نقوی حسینی با بیان این که در حوزه سیاست داخلی با مشکلاتی رو به رو هستیم، ادامه داد: امروز در استان‌های کشور بحران‌هایی از جمله بحران آب را مشاهده می‌کنیم که در بعضی از آن‌ها واقعا مردم به کف خیابان کشیده‌ شده‌اند؛ بنابراین تمام این شرایط ایجاب می‌کند که هیچ جریان، گروه و شخصی به دولت فشار نیاورد و از آن سهم‌خواهی نکند تا مزاحمتی برای تشکیل دولت فراگیر به وجود نیایید 

وی تاکید کرد: رئیس‌جمهور کسانی را انتخاب کنند که فردا روزی پاسخگوی رفتارها آن‌ها باشد، زیرا رئیس قوه مجریه باید پاسخگویی همه اعضای دولتش از وزیر گرفته تا یک بخشدار در دورترین نقاط کشور باشد.

هیچ رئیس جمهوری مانند رئیسی در آغاز تشکیل دولتش تا این حد با مشکلات رو‌به رو نبوده است

این فعال سیاسی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که پس از پیروزی رئیسی در انتخابات مشاهده می‌کنیم تعدادی از نمایندگان به دنبال حضور در دولت هستند آن هم در شرایطی که مقام معظم رهبری تاکید کردند نمایندگان به کار نمایندگی مردم بپردازند، آیا حضور نماینده مردم که از آنان برای حضور در مجلس رأی گرفته در دولت درست است یا خیر، گفت: معتقدم مجلس در این برهه از زمان یک نقش بسیار تاریخی داد؛ چراکه هیچ زمانی مانند امروز نقش قوه مقننه در کنار دولت تا به این اندازه مهم و موثر نبوده است.

وی با اشاره به اینکه شرایط استقرار هیچ دولتی به اندازه دولت سیزدهم سخت نبوده است، بیان کرد: اعتقادم بر این است بین دوازده دولت گذشته شاید هیچ دولتی با این مشکلات و سختی‌ها رو به رو نبوده است که رئیسی در آغاز تشکیل‌ دولتش با آن‌ها روبه‌رو است، بنابراین مجلس در این میان نقش بسیار مهمی دارد.

وی با تاکید بر این که مجلس باید در کنار دولت قرار گیرد، اظهار داشت: شاید یکی از دلایلی که مردم به رئیسی رأی دادند این بود که سه قوه باهم هماهنگ و یکدست باشند تا انرژی‌شان صرف خدمت به مردم شود نه این‌که وقت خودشان را برای خنثی کردن مزاحمت‌ها و مانع درست کردن برای همدیگر صرف کنند، بنابراین همدلی، هماهنگی و کمک به دولت و همچنین برداشتن موانع از سر راه دولت نقش مهم مجلس است که در این دوره باید به خوبی ایفا کند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: البته قوه مقننه از وظایف قانونی خودش نباید چشم‌پوشی کند؛ مجلس باید به وزرا رأی اعتماد بدهد، قانون تصویب کند، لوایح  دولت را  بررسی و مصوب کند، طرح‌ها و لوایحی که نمایندگان ارائه می‌دهند را مورد بررسی قرار دهد و به نوعی ریل‌گذاری برای حرکت دولت انجام دهد که این اقدامات باید درست انجام شود.

هیچ نماینده ای نباید توقع حضور در دولت داشته باشد

وی تاکید کرد: همچنین نظارت بر اجرای قانون از وظایف مجلس است، از این جهت نمایندگان باید از ابزار قانونی خودشان مانند تذکر، سوال، تحقیق و تفحص و سایر ابزارهای نظارتی استفاده کنند اما این کارها به معنای تنش، کش مکش سیاسی و مقابله جریانی نیست که الحمدالله بین مجلس و دولت آینده اختلاف جریانی وجود ندارد. بنابراین نباید انرژی و پتانسیل نمایندگان صرف تنش، درگیری و مقابله شود که اتفاقا باید صرف همراهی و در عین حال نظارت بر دولت شود بنابراین هیچ نماینده‌ای نباید توقع حضور در دولت داشته باشد.

نقوی حسینی گفت: مقام معظم رهبری هم اشاره فرمودند نمایندگان به کار خودشان ادامه دهند؛ از سوی دیگر از ۴ سال نمایندگی تنها یکسال گذشته است، هنور ۳ سال دیگر از نمایندگی منتخیان ملت باقی مانده است بنابراین نماینده‌ای که مجلس را رها کند و بخواهد برود در دولت یعنی ۳ سال وظیفه نمایندگی خودش را بر زمین می‌گذارد. 

وی تاکید کرد: حال اگر جایی احساس نیاز شود نمایندگان حضور داشته باشند باید در این زمینه هماهنگی بین مجلس و دولت صورت گیرد اما حتی الامکان نمایندگان  اجازه دهند که رئیس جمهور آینده در دولت افراد مدنظر خودش را انتخاب کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز