خبرگزاری کار ایران

گزارش خبرگزاری فرانسه از فرآیند برگزاری انتخابات در ایران

گزارش خبرگزاری فرانسه از فرآیند برگزاری انتخابات در ایران
کد خبر : ۱۰۹۱۲۴۳

خبرگزاری فرانسه در تحلیلی به انتخابات ایران پرداخت‌

به گزارش ایلنا، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: از دقایقی پیش فرآیند انتخابات برای انتخاب رئیس‌جمهور آینده ایران آغاز شد. بنرهای انتخاباتی در  تهران نسبتاً پراکنده هستند.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب، اولین رای را دقیقاً پس از ساعت ۷ صبح  در صندوق رأی مخصوص مستقر شدهدر پایتخت انداخت.

وی سپس از ۶۰ میلیون رأی‌دهنده واجد شرایط ایرانی خواست تا این کار را انجام دهند و گفت: "هرچه زودتر این وظیفه را انجام دهید، بهتر است. کاری که امروز مردم ایران انجام می‌دهند، برای ساختن آینده است."

انتخابات تا نیمه شب ادامه دارد و انتظار می‌رود نتایج حوالی ظهر شنبه منتشر شود.

برنده در ماه آگوست به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران از حسن روحانی، رئیس‌جمهور فعلی میانه رو که  دو دوره چهار ساله متوالی که طبق قانون اساسی خدمت کرده است، دولت را تحویل می‌گیرد.

رئیس‌جمهوری اسلامی، به عنوان عالی‌ترین مقام بوروکراسی دولتی، در زمینه‌های مختلف از سیاست‌های صنعتی گرفته تا امور خارجی تأثیر بسزایی دارد.

مهمترین دستاورد روحانی توافق مهم برجام با قدرت‌های جهانی بود که بر اساس آن ایران متعهد شد برنامه هسته‌ای خود را محدود کند و در ازای کاهش تحریم‌ها از دستیابی به بمب اتمی خودداری کند. اما امیدهای زیادی برای رفاه بیشتر و ارتباط با جهان در سال ۲۰۱۸ هنگامی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا از توافق نامه خارج شد و یک کارزار "حداکثر فشار" اقتصادی و دیپلماتیک را علیه ایران آغاز کرد، نابود شد.

در حالی که ایران اصرار داشته که برنامه هسته‌ای این کشور فقط برای اهداف صلح‌آمیز است، ترامپ آن را به جستجوی مخفیانه بمب و ایجاد بی‌ثباتی در خاورمیانه و از طریق گروه‌های نیابتی متهم کرد.

همانطور که تحریم‌های قدیمی و جدید ایالات متحده به ایران ضربه زد، تجارت کاهش یافت و افزایش قیمت‌ها باعث وقوع چندین باره ناآرامی‌های اجتماعی شد که توسط نیروهای امنیتی مهار شد.

تندروها روحانی را به دلیل اعتماد به غرب مورد انتقاد قرار دادند. آنها اوایل سال گذشته مجلس را به دست گرفتند  و اکنون به نظر می‌رسد که تندروی دیگری در راه رسیدن به ریاست جمهوری ایران است.

از میان تقریباً ۶۰۰ امیدوار به ریاست‌جمهوری، فقط هفت نفر توسط شورای نگهبان، هیئت متشکل از ۱۲ روحانی و حقوقدانان، مورد تایید قرار گرفتند.

علی لاریجانی  رئیس محافظه کار سابق مجلس ، از میان چهره‌های برجسته رد صلاحیت شده بود. سپس، دو روز قبل از انتخابات، از میان هفت نامزد تأیید شده ، سه نفر از رقابت کنار رفتند.

عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ، تنها اصلاح‌طلبی که در انتخابات شرکت می‌کند، قول داده است که اقتصاد را احیا کند.

ایران غالباً به مشارکت رای‌دهندگان به عنوان اثبات مشروعیت دموکراتیک اشاره کرده است - اما نظرسنجی ها حاکی از آن است که شرکت کنندگان در جمعه ممکن است به زیر ۴۳ درصد انتخابات مجلس سال گذشته کاهش یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز