عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
تلاش دستگاهها معطوف به افزایش رفاه و آسایش اجتماعی در محلات است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، توانمندسازی و فعال کردن ظرفیتهای درونی محلات را یکی از اقدامات دستگاههای مسوول برشمرد و گفت: مهمترین برنامه این است که ۲۰۲۰ محله کشور از استانداردهای لازم زندگی و رفاه عمومی برخوردار باشند.
به گزارش ایلنا، علی آقامحمدی در سومین نشست طرح تحول سلامت کشور که با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط در محل وزارت کشور برگزار شد، گفت: باید با همافزایی ظرفیت دستگاهها و نهادهای مردمی و خیرین بتوانیم محلات آسیب دیده در کشور را تقویت کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در کشور حدود ۲۰۲۰ محله شناسایی شده و کار عمرانی و فرهنگی در این محلات به صورت جدی و هدفمند از سوی دستگاههای مسوول و نهادهای مردمی در حال انجام است.
آقامحمدی با اشاره به تاکیدات وزیر کشور مبنی بر تدبیر جدی و اصولی در حل مشکل فقر و اعتیاد در محلات مختلف کشور، تصریح کرد: یکی از تاکیدات مهم وزیر کشور توانمندسازی محلات کشور و کاهش آسیبهای اجتماعی بوده و در این راستا با شناسایی محلات آسیبپذیر کشور، اقدامات مختلف اقتصادی و فرهنگی برای کمک به ساکنان محله انجام شده و در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه طرح تحول محلات در مجلس شورای اسلامی و در کمیسیون تلفیق مصوب شده و در لایحه بودجه امسال دولت آمده است، گفت: امید بر این است که با حمایتهای دولت و مجلس شورای اسلامی بتوانیم قویتر از گذشته به کار سازماندهی محلات در کشور بپردازیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه یکی از اقدامات محوری در توانمندسازی محلات، فعال کردن ظرفیتهای درونی محلات است، خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات هر محله در وهله اول باید ظرفیتها و امکانات هر محله را به صورت دقیق شناسایی و متناسب با آن ظرفیتها سیاستگذاری کرد.
آقامحمدی در این خصوص یادآور شد: اقدام مهمی که در کشور در حوزه توانمندسازی محلات صورت گرفته است؛ بهکارگیری نیروهای محله در اقدامات فرهنگی و عمرانی هر محله است و این امر باعث کاهش آمار بیکاری در محلات میشود.
وی با اشاره به این موضوع که مبنای طرح در محلات مبتنی بر خواستهها و تقاضاهای خود مردم آن محله است، گفت: باید ابتدا متوجه این واقعیت باشیم که نیاز اصلی هر محله چیست و متناسب با نیاز اصلی مردم محله که میتواند از حوزههای زیرساختی نظیر آسفالت خیابانها، پاکیزگی منطقه باشد؛ سرمایهگذاری کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح این امر که رویکرد اصلی در محلات بر مبنای ارتقای توان تولید و اشتغال است، گفت: باید تولیدات محلات تقویت شود و مهمتر از آن اولویت خرید برای نیازهای عمرانی و غذایی محله، تولیدات داخل محله باشد تا به رشد و توسعه اقتصادی محلات کمک کند.
آقامحمدی در بخش دیگری از صحبتهایش به محله هرندی به عنوان یکی از محلات پایلوت و نمونه در کشور اشاره کرد و افزود: این محله باید به عنوان نمونه توسعه محلات در کشور شناسایی و معرفی شود.
وی در این باره تصریح کرد: کار مهمی که در محله هرندی صورت گرفته این است که بدون جابجایی جمعیت کار سازماندهی محله صورت گرفته و امروز هرندی در حال رشد و توسعه است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: مهمترین برنامه این است که همه محلات کشور که حدود ۲۰۲۰ محله است از استانداردهای لازم زندگی و رفاه عمومی برخوردار باشند.
آقامحمدی ابراز امیدواری کرد: با همت همه دستگاهها و ظرفیتهای مردمی بتوانیم طرح توسعه و تحول محلات را در کشور به خوبی تداوم بخشیده و شاهد زندگی آرام و مدنی در این مناطق کشور باشیم.