خبرگزاری کار ایران

روحانی در جلسه هیات دولت:

همه کارهای امام(ره) بر مبنای حکمت، خرد و مصلحت بود/ به ارتش و سپاه افتخار می‌کنیم/ اگر «طرح تحول سلامت» نبود، حریف کرونا نمی‌شدیم/ مردم به کسی که مانع رفع تحریم می‌شود،‌ رای نمی‌دهند

همه کارهای امام(ره) بر مبنای حکمت، خرد و مصلحت بود/ به ارتش و سپاه افتخار می‌کنیم/ اگر «طرح تحول سلامت» نبود، حریف کرونا نمی‌شدیم/ مردم به کسی که مانع رفع تحریم می‌شود،‌ رای نمی‌دهند
کد خبر : ۱۰۶۶۲۳۷

رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت این دو فرمان امام خمینی(ره) گفت: اگر اقدام امام برای احیای ارتش در پایان فروردین و تاسیس سپاه در ابتدای اردیبهشت نبود و جنگ به ما تحمیل می‌شد،‌ چه فاجعه بزرگی در تاریخ کشور به وجود می‌آمد. همه کارهای امام بر مبنای حکمت، خرد، مصلحت و حسابی بود که ایشان برای آینده کشور داشتند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی در جلسه امروز هیات دولت با اشاره به روز ارتش گفت: ۲۹ فروردین ۱۳۵۸ با فر مان حضرت امام روز ارتش نام گذاری شده و آن روز روزی بود که در سراسر ایران مردم تظاهرات باشکوهی را انجام دادند و شعار «ملت فدای ارتش» سر دادند و ارتشی‌ها هم که شرکت کردند، در پاسخ شعار «ارتش فدای ملت» دادند  و توطئه بسیار بزرگی که گروه‌هک‌ها برای انحلال ارتش طراحی کرده بودند، برای همیشه نابود شد. ارتش با ویژگی‌های جدیدی در آن روز توسط امام احیا شد و چند روز بعد در ۲ اردیبهشت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تاسیس فرمودند.

وی با تاکید بر اهمیت این دو فرمان امام خمینی(ره) گفت: اگر اقدام امام برای احیای ارتش در پایان فروردین و تاسیس سپاه در ابتدای اردیبهشت نبود و جنگ به ما تحمیل می‌شد،‌ چه فاجعه بزرگی در تاریخ کشور به وجود می‌آمد. همه کارهای امام بر مبنای حکمت، خرد، مصلحت و حسابی بود که ایشان برای آینده کشور داشتند.

وی افزود: این دو فرمان برای امنیت ملی بسیار حائز اهمیت است چرا که بعد از حضور مردم که در بحث امنیت اول هستند؛ ‌ارتش و سپاه هستند که نقش بسیار مهمی دارند. من هم به ارتش و هم به سپاه و به همه پرسنل که در این مدت خدمت کردند و حماسه آفریدند و شهید شدند و پرسنل فداکار که این ایام که در همه مقاطع هر کجا نیاز بوده، ارتش و سپاه در صحنه بودند و تلاش کردند؛ ما به این دو نیروی مسلح و نیروی انتظامی افتخار می‌کنیم؛ برای ایثارها، تلاش‌ها و فداکاری‌هایی که نسبت به ملت انجام دادند.

روحانی با بیان اینکه سخن اصلی امروز ما نسبت به سه تصمیمی است که ما دیروز در ستاد اقتصادی دولت گرفته‌ایم،‌ نخستن موضوع را بخش کشاورزی دانست و گفت: کشاورزی برای ما در در مباحث رشد اقتصادی کشور و اشتغال سر جای خودش مهم است اما در امنیت غذایی بسیار مهم است. 

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۵ روز تا پایان دولت مانده است، خاطر نشان کرد:‌ باید برنامه‌ریزی برای این ۱۰۵روز داشته باشیم ؛ چه این دولت و چه دولت‌های بعدی باید این دوران را دوران پسا کرونا ببینیم؛در دی و بهمن ۹۸ کشورها و بعد ما گرفتار ویروس کرونا شدیم و برای آنزمان برنامه می شد؛‌ امروز باید جهان پس از کرونا را ببینیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سلامت مردم جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است، گفت: نه تنها ما که متخصص نیستیم بلکه متخصصان نیز فکر می‌کردند به دلیل پیشرفت علم، دانش و پزشکی و اقدامات فراوانی که در این زمینه انجام گرفته دوران بیماری های مسری، عفونی و اپیدمی تمام شده است و مربوط قرن‌های پیش بود و دیگر بشر به رشد و کمال رسیده است و در درمان قدم‌هایی را برداشته که دیگر ما مبتلا نمی‌شویم؛ و فکر می‌کردیم برخی از بیماری های مسری و فوری به تاریخ پیوسته و دیگر تکرار نمی شود. 

وی ادامه داد: اما امروز باید جهان پس از کرونا را ببین یعنی بهداشت و سلامت را به عنوان مسئله اول و در نظر بگیریم که هر زمان ممکن است با یک اپیدمی یا پاندمی مواجه شویم. حال همین پاندمی که نزدیک به یک سال و نیم است گرفتار آن هستیم و نمی‌دانیم که پایان آن کجاست و و کی تمام می شود.

وی با اشاره به جهش ویروس کرونا اظهار داشت: هنوز نمی‌دانیم آیا واکسن این مسئله را به طور کامل حل می‌کند، یا نمی‌کند؛‌ از این مسائل هیچ چشم انداز روشن، قطعی و صد درصد هنوز نداریم. با این ویروس تقابل می‌کنیم گاهی ما غالب می‌شویم و گاهی ویروس؛ با موج‌‌های اول و دوم و سوم  و حالا بشر مواجهه با موج چهارم این ویروس هستند؛که بسیار نگران آن هستیم.

روحانی با تاکید بر این که مسئله سلامت برای ما بسیار مهم است، گفت:‌ خداوند توفیق داد و هدایت کرد و از مسائل اساسی که در دولت یازدهم انجام شد طرح تحول سلامت اجرا شد؛ اگر این طرح نبود ما حریف این بیماری نمی‌شدیم. کل تخت‌های بیماری قبل از این دولت حدود ۹۰ هزار تخت بوده است اکنون ۱۳۶ هزار است، یعنی ۴۶ هزار تخت اضافه شده بیش از ۵۰ درصد اضافه شده است تلاش ما این است که ۱۰ تا ۱۳ هزار تخت دیگر را اضافه کنیم.

روحانی اظهار کرد: در دنیای الکترونیک تحولات بزرگی را شاهد هستیم که امروز در فضای مجازی زندگی مردم، کسب و کار مردم و شغل مردم مطرح است و دولت یازدهم پهنای باند را ۳۲ برابر افزایش داد بنابراین یک تحول بزرگ ایجاد شد و حتی در دوران کرونا آموزش و پرورش و آموزش عالی نیز در بستر فضای مجازی فعالیت کردند. دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال و فعالیت های الکترونیکی از مسائل پسا کروناست. 

رئیس جمهور گفت: یکی دیگر از مسائل مهم در بحث پساکرونا، مسأله مواد غذایی است. ما در تولید گندم می‌توانستیم خودکفا شویم و گندم مورد نیاز مردم را به دست آوریم البته در مقطعی خودکفایی عام در کشور رخ داد و گندم را صادر کردیم. خوشبختانه در حوزه خودکفایی مواد غذایی حرکت بسیار مثبتی آغاز شده است. بیش از ۳۰ میلیون تن مواد غذایی و محصولات کشاورزی اضافه شده است. بیش از ۳۰ درصد افزایش در عرض ۷ سال داشتیم. 

وی با بیان اینکه کشاورزی ما در این مدت مدرنیزه شد، افزود: تمام نیازمندی‌ها و نهاده‌‎هایی که بخش های کشاورزی نیاز دارند،‌ تأمین شد. در زمینه آب که مهمترین معضل ماست، کار عظیمی انجام دادیم هم در زمینه سدسازی و هم در زمینه کانال سازی و هم در زمینه زه‌کش‌ها، دولت کار بزرگی انجام داده است. مردم ما بدانند در دولت یازدهم و دوازدهم ۵۷ سد بزرگ ملی به پایان رسیده است و تا پایان دولت گلخانه‌ها سه برابر خواهد شد.

رئیس دولت بیان کرد: نیروی انسانی در بخش کشاورزی باید مهارت لازم داشته باشد و هم باید از حالت سنتی به دوره‌های مدرن وارد شود و هم باید نشاط و روحیه لازم برای کار و فعالیت داشته باشد. در عین حال باید کشاورز به گونه‌ای باشد که فعالیت سودده داشته باشد. برای اینکه کشاورز ما بتواند زندگی بهتری داشته باشد، بنابراین خودکفایی و تشویق کشاورز برای ما بسیار مهم است.

روحانی از آغاز دولت یازدهم که گندم ۴۰۰ تومان بوده،‌ امروز قیمت گندم ۴ هزار تومان است یعنی قیمت گندم ۱۰ برابر شده است. کمک های فراوان دیگری نیز به کشاورزان شده است و هم محصول و هم قیمت چند برابر شده است. امسال شرایط ما شرایط خوبی نیست و ما در خشک سالی هستیم و امیدواریم سال آینده شرایط بهتر باشد.

وی اضافه کرد: دیروز تصمیم گرفتیم برای اینکه کشاورزان را تشویق کنیم، علاوه بر ۴ هزار تومانی که برای قیمت گندم تعیین شده است، هزار تومان هم به عنوان جایزه کسانی که سریع تر گندم را در اختیار دولت قرار می‌دهند نیز در نظر گرفتیم که عملاً ۵ هزار تومان است. به نظر من امروز کشاورز ما نسبت به سال ۹۲ با نشاط بهتری فعالیت خواهد کرد.

روحانی به کالاهای دپو شده در گمرک اشاره کرد و افزود: سه میلیون تن کالا در گمرک است و بخش بزرگی از آن کالای اساسی است و این کالاها باید آزاد شود. سال ۱۴۰۰ ما باید به فکر نیازمندی‌های مردم باشیم. 

وی در خصوص واکسیناسیون کرونا نیز بیان کرد: موضوع واکسن از پاییز پارسال مطرح شد؛ ذهنیتی در میان عده‌ای از مردم وجود دارد که مثلا جنس شرقی به کیفیت جنس غربی نیست و بنابراین وزارت بهداشت ما به دنبال سبدی از واکسن شرقی و غربی بود که شرایطی پیش آمد و وضعیت را متفاوت کرد. یک واکسن‌هایی بود که درمرحله سوم به برخی کشورها فروخته شد یعنی آزمایش را در آن کشورها برروی مردم آنها انجام دادند که مورد قبول ما واقع نشد. بهترین منبع برای واردات واکسن که در پاییز سال قبل در خصوص آن تصمیم گیری کردیم، کوواکس بود که ما ۱۶میلیون و۸۰۰ هزار دوز واکسن خریداری کردیم اما به خاطر جنایت آمریکا نتوانستیم پول آن را پرداخت کنیم.

رئیس دولت وی با بیان اینکه ۷۰ درصد فوتی‌ها از ۶۰ سال به بالا هستند، تأکید کرد: واکسیناسیون کامل کادر درمان تا حدودی انجام شده است و پیش بینی می‌شود با اتمام واکسیناسیون این دو گروه که جمعیتی حدود ۶ تا ۷ میلیون نفر را در برمی‌گیرد امنیت روحی و روانی جامعه در ارتباط با این بیماری ترمیم شود چراکه هم اکنون حدود ۷۰ درصد فوتی‌ها در رده سنی ۶۰ سال به بالا و بیماران خاص هستند لذا پیش بینی می‌شود شرایط در ماه‌های اردیبهشت و خرداد بهتر شود.

رئیس دولت دوازدهم از عزم جدی دولت برای حمایت از تولید واکسن داخلی هم خبرداد و گفت دولت تمام توان خود را برای حمایت از تولید واکسن داخلی بسیج کرده است و امیدواریم واکسن داخلی تابستان امسال وارد بازار شود ضمن اینکه طرح‌های مشترک واکسن با روسیه و کوبا نیز درحال پیشرفت است.

روحانی با تاکید بر اینکه اگر کسی در مورد واکسن تحلف کند باید به اشد مجازات محکوم شود، به افرادی که در شوراهای شهر یا شهرداری‌ها در برخی نقاط کشور تخلف کرده‌ بودند اشاره کرد و گفت: باید با این افراد با اشد مجازات برخورد و پرونده آنها به قوه قضاییه داده شود. واکسناسیون  باید دقیقاً بر اساس طرح ملی انجام گیرد و برای کل ملت ایران به صورت رایگان انجام خواهد شد.

وی افزود: ما دیروز در ستاد اقتصادی دولت تصمیم گرفتیم، بانک مرکزی علیرغم همه فشارهایی که دارد ۱۰۰ میلیون دلار ویژه واکسن کنار بگذارد. هر کسی که می‌تواند واکسن وارد کند با سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت هماهنگ کند با ارز ۴۲۰۰ واکسن را خریداری و در اختیار را وزارت بهداشت درمان قرار بدهند. همچنین  قرارداد ۶ میلیون دوز واکسن نیز بسته شده است. هر بخش خصوصی که می‌تواند واکسن تهیه کند نیز آزاد است که با ارز ۴۲۰۰ ای البته زیر نظر وزارت درمان و با آنها تایید، واکسن وارد کند. 

رئیس دولت خاطر نشان کرد: بحث دیگر نیز از این است که اگر بخش خصوصی خواست واکسن وارد کند با ارز نیمیایی و زیر نظر وزارت بهداشت و درمان و در چارچوب مقررات بهداشتی آزاد است که باید استفاده کند. مثل بیمارستان دولتی که ما برای همه داریم و بیمارستان خصوصی که هر کسی خواست می‌تواند انجام دهد. واکسیناسیون عمومی را انجام می‌دهیم و در چارچوب طرح ملی واکسیناسیون انجام شود.

وی در ادامه درباره موضوع برجام با بیان اینکه عده‌ای فیلم‌هایی را درست کرده‌اند که مربوط سال‌های گذشته است؛ روی دستشان باد کرده و پخش می‌کنند اینها با همان تفکرات قدیم هستند؛ عیبی ندارد برای اینکه ماهیت خودشان را افشا می‌کنند.

روحانی با بیان اینکه امروز همه می‌دانند راه حل برای معضل برنامه هسته‌ای ایران، اجرای توافق هسته‌ای است و برای همه روشن است برای ۵+۱، اروپا، منطقه و برای همه روشن است که باید این توافق به خوبی اجرا شود، بیان داشت: ما اجرای عین سند برجام را می‌خواهیم، یک کلمه زیاد نه یک کلمه کم. ما دنبال زیاده خواهی نیستیم که بخواهیم زیاده خواهی کنیم البته طلب‌هایی داریم و بعداً مطرح می‌کنیم ما در این ۴ سال صدها میلیارد دلار به ما خسارت وارد شده آن سر جای خود هست.الان این برجام باید پیاده شود نه کم و نه زیاد برجام پلاس نمی‌خواهیم ما عین برجام را می‌خواهیم.

رئیس دولت با تشریح سه مرحله لازم برای بازگشت توافق‌نامه هسته‌ای به روال عادی خود، گفت: این کار سه پله دارد، مرحله اول مربوط به رفع تحریم است که به عهده آمریکا است، دیگران هم باید کمک کنند، اما اصل آمریکا است. مشکل را آنها ایجاد کرده‌اند و باید کلیه تحریم‌ها را بردارند.

وی با بیان اینکه شرایط برجام در سال ۲۰۱۵ چه بود؟، تصریح کرد: همان شرایط اقتصادی که پیش‌بینی شده بود و در برجام تعهد کرده بودند باید به آن برگردند هرگونه تحریمی که بهانه‌های دیگر با تگ‌ها و برچسب‌های جدید آنها را هم باید کنار بگذارند و ما به یک اقتصاد سالم، متعادل و قابل قبول برگردیم؛ ما نیز یک فعالیت هسته‌ای خودمان را در چهارچوب برجام انجام می‌دهیم. 

روحانی با بیان اینکه آنها  علی الظاهر در این مرحله جدی هستند و می‌گویند ما تحریم‌ها را برمی‌داریم، تاکید کرد: اما این تحریم‌هایی که می‌گویند برمی‌داریم، برای عناوین کافی نیست و اینکه بگویند در بخش نفت و تحریم و پتروشیمی تمام تحریم‌هایی که شماره دارد و معلوم است باید روی کاغذ آورده و بردارند. همه دنیا هم بدانند و گر نه باز هم در کلیات گرفتار می‌شویم.

وی خاطرنشان کرد: باید دقیق و با آدرس بگویند تحریم‌ها چگونه برداشته می‌شود. بنابراین در بخش تحریم بار به طور کامل بر دوش آمریکاست و آنها باید انجام دهند. در یک قدم‌هایی آنها را جدی دیدیم و در قدم‌هایی دو پهلو حرف زدند. گام‌هایی که تا امروز برداشته‌ایم گام‌های صحیح، درست و در چارچوب سیاست‌هایی بوده که مقام معظم رهبری مشخص کرده است این کار کاملا درست انجام گرفته و ما درست پیش می‌رویم.

رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه گام‌های دیگری هم مانده که باید انجام دهیم و دو کار هم به عهده ما است؛ یکی اینکه تحریم برداشته شد ما می‌خواهیم راستی‌آزمایی کنیم و بگوییم تحریم برداشته شد یعنی بله را ما باید بگوییم و ما از بانک مرکزی نفت و بقیه وزارتخانه‌ها می‌پرسیم که آیا برداشته شد و همه می‌گویند بله. ما دیروز درباره راستی آزمایی مفصل بحث کردیم که چگونه می‌خواهیم راستی‌آزمایی کنیم و چقدر زمان می‌برد، راستی‌آزمایی هم خیلی پیچیده نیست.

رئیس دولت با اشاره به اینکه گام سوم را باید ایران بردارد، گفت: برنامه هسته‌ای ما باید کاملاً منطبق با برجام باشد و عینا این کار را خواهیم کرد و یک میلی متر هم زیاده نمی‌خواهیم. همه عین برجام خواهد بود. انبار داریم و تولیدات خود را در انبار می‌گذاریم اگر لازم باشد شیر گاز را می بندیم و این اقدامات اصلا کاری ندارد. این کار بسیار ساده ای است که در زمان کوتاه قابل انجام است و در برجام کاملا مشخص است و عین برجام را اجرا و پیاده خواهیم کرد.  

وی ‌گفت: بنابراین گام اول را آمریکایی‌ها برای رفع تحریم باید بردارند گام دوم راستی آزمایی است و در زمان کوتاه می‌توانیم راستی آزمایی را اعلام کنیم و گام سوم بازگشت در زمینه هسته‌ای به کل توافق هسته ای و برجام است که ما آن را دقیقاً اجرا می‌کنیم. در قدم‌های بعدی هم در همه اعضای ۱+۵ باید صداقت، جدیت و حل سریع مسئله را کاملاً حس کنیم و تا زمانی که آن را حس کنیم توافق را ادامه می‌دهیم. البته نه در زمان طولانی بلکه باید در زمان کوتاهی این را تمام کنیم و به نتیجه برسیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما در برنامه هسته‌ای، واکسن، مقابله با کرونا، معیشت مردم و تولید هیچ نظری به انتخابات نداریم، اظهار داشت: اینکه انتخابات چگونه است یا نتیجه انتخابات چگونه خواهد بود. اینها وظیفه ما است حتی اگر انتخابات در سال ۱۴۰۱ برگزار شود ما همه اینها را با همین قدرت انجام می‌دادیم.

 روحانی بیان کرد: : البته مردم ما اگر خوشحال شوند و احساس بکنند شرایط زندگی‌شان بهتر شده و مردم و دولت موفقیت بهتری به دست آوردند با نشاط بیشتری در انتخابات شرکت می‌کنند. ما انتخابات پرشور می‌خواهیم. اینها برای انتخابات پرشور البته موثر است و وظیفه ما است و طبق این وظیفه ما یک ثانیه هم وقت تلف نمی‌کنیم حرف این و آن را هم گوش نمی‌کنیم از این چیزها آنقدر بگویید تا خسته شوید هیچ تاثیری به حال ما ندارد. ما در چهارچوبی مقام معظم رهبری تعیین کرده، حرکت می‌کنیم. یک ثانیه وقت تلف نمی‌کنیم البته عجله می‌کنیم کار را پیش می‌بریم هر زمانی به نتیجه برسد اهلا و سهلا. یک ساعت زودتر به نتیجه برسد به نفع مردم و خواست مردم است و ما هم این خواست ملت را در چارچوب هدایت مقام معظم رهبری پیش می بریم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز