خبرگزاری کار ایران

شهریاری در «به وقت ایران»:

دولت باید به حوزه‌های آسیب‌پذیر تسهیلات ارزان قیمت تزریق کند

دولت باید به حوزه‌های آسیب‌پذیر تسهیلات ارزان قیمت تزریق کند
کد خبر : ۱۰۵۰۰۲۴

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا باید توصیه هایی که وزارت بهداشت و درمان می کند بپذیرند و اولویت را سلامت مردم بدانند و همچنین تسهیلات ارزان قیمت به حوزه های آسیب پذیر تزریق کند تا محدودیت ها بهتر و عملی تر شکل بگیرد.

به گزارش ایلنا، برنامه زنده«به وقت ایران» هفدهم اسفندماه با حضور ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سید حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی  با موضوع اهمیت و نقش آموزش در پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از شبکه هفت سیما روی آنتن رفت. 

دولت باید تسهیلات ارزان قیمت به حوزه های آسیب پذیر تزریق کند

در این برنامه؛ شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد کمیسیون بهداشت و درمان گفت: این عملکرد به دو بخش تقسیم می شود، تفکری که دولتمردان به عنوان ستاد ملی مقابله با کرونا و همچنین تفکری که وزارت بهداشت و درمان داشتند. تفکر وزارت بهداشت و درمان وظیفه آن، نوشتن پروتکل ها و بسیج جامع پزشکی و همکاران ما و فراهم کردن امکانات آی سی یو، تهیه دارو و وسایل و تمام ملزوماتی که برای درمان این بیماران بود تا به نحو احسن فراهم کند. به همین دلیل متاسفانه بیش از ۳۰۰نفر از بهترین مدافعیت سلامت از جامعه پزشکی از دست دادیم. ولی دولتمردان از یک منظر به فکر مسائل اقتصادی و نگران کسب و کارهای خرد بودند و همچنین  مشکلات معیشتی مردم اضافه شده بود. توصیه هایی که توسط وزارت بهداشت و درمان می شد، شاید در کمیته هایی که در ستاد ملی مبارزه با کرونا بود بعضی از این توصیه ها با تفکر ما سازگاری نداشت.

وی افزود: تنها روزی که محدودیت ها به درستی انجام شد روز ۱۳ام فروردین ماه بود و مردم به معنای واقعی رعایت کردند. 

شهریاری تصریح کرد: دولت باید تسهیلات ارزان قیمت به حوزه های آسیب پذیر تزریق کند تا محدودیت ها بهتر و عملی تر شکل بگیرد.  

وی اضافه کرد: دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا باید توصیه هایی که وزارت بهداشت و درمان می کند بپذیرند و اولویت را سلامت مردم بدانند. 

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از صدا و سیما در این راستا تشکر کرد و گفت: تمام شبکه های صدا و سیما توصیه ها و پروتکل های بهداشتی که توسط همکاران و وزارت بهداشت به طور کامل پخش شد و آموزش ها به اندازه کافی ارائه شده است.

شهریاری به دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: بسیاری از خدمات را می توان با دورکاری و سیستم غیرحضوری انجام داد. لیکن این امر محقق نمی شود. متاسفانه بدون در نظر گرفتن منابع مالی، نیروی انسانی و مدیریت آرزوهای خود را تبدیل به قانون می کنیم به همین دلیل ۳۰درصد از آن اجرایی و عملیاتی نمی شوند. 

حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: تا کنون راه پرتلاطمی طی کردیم و بیش از ۱۳ماه است که ما و مردم درگیر بیماری کووید ۱۹ هستیم. شاید مهمترین کلید موفقیت در مقابل بیماری کووید ۱۹، با توجه به ماهیت همه گیری و نوع انتشار آن آموزش با شرط داشتن زیربنا است. 

وی افزود: همه گیری ها و پیک هایی این بیماری که در برخی استان ها شاهد آن هستیم، به طور مستقیم و خطی وابسته به رعایت دستورالعمل ها بوده است. هرجا آموزش موثر نبوده و باور مردم کاهش یافته و عملکرد مردم تغییر پیدا کرده، دچار پیک شده ایم. و هر جا مانند اردیبهشت ماه موفقیتی کسب شد نتیجه آموزش و تغییر دیدگاه مردم و بهبود عملکرد آنها در رعایت دستورالعمل ها بوده است. 

حریرچی اضافه کرد: واقعیت این است که بیماری کووید ۱۹، یکسال مردم را خسته کرده و مردم ما بعد از دو سال بسیار سخت وارد مبارزه با بیماری کرونا شدند. اردیبهشت سال ۹۷، به دلیل تحریم های ناجوانمردانه رئیس جمهور آمریکا باعث شد، قیمت ارز چندین برابر شود و تورم تا ۵۰درصد را تجربه کنیم. تولید ناخالص ملی کشور ۶درصد کاهش یافت و فروش نفت به زیر ۱۰۰هزار رسید و مردم، دولت و نظام در شرایط بسیار سختی وارد مقابله با بیماری کرونا شد. 

وی بیان کرد: در شرایطی با این بیماری مقابله کردیم که کشورهای غربی مانع ورود ماسک خریداری شده ما شدند، که این شرایط در رابطه با قطعات و دارو نیز صورت گرفت. ملت ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با این شرایط توانست موفق شود و بیماری کووید ۱۹ را کنترل کند. 

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در آمریکا ۱۹۰۰میلیارد دلار برای این بیماری تخصیص داده است در حالی که کل تولید ناخالص ملی کشور ما ۴۵۰میلیون دلار بوده است.  

وی اظهار امیدواری کرد و گفت: تا چند ماه آینده واکسن را با اتکای خود تولید خواهیم کرد و یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه خواهیم بود. 

حریرچی با توجه به نوسانات اخیر مردم در عدم رعایت پروتکل های بهداشتی گفت: در دنیا ثابت شده است که وقتی خبر یک واکسن و یا یک داروی جدیدی می رسد، ناخودآگاه رعایت دستور العمل ها در  مردم کاهش پیدا می کند. 

وی با بیان اینکه اصلی ترین نقش در آموزش مردم از لحاظ انتقال پیام را صدا و سیما برعهده داشت، افزود: طبق نظرسنجی های مختلف درباره بیماری کووید ۱۹، ۶۰الی ۸۰درصد اطلاعات مردم در خصوص این بیماری از رسانه ملی صورت گرفت.  

آموزش گران ترین روش پیشگیری است

حریرپی با بیان اینکه آموزش گران ترین روش پیشگیری است، گفت: آموزشی که مطابق با نیازسنجی باشد، و مطابق با داشته ها و ذهن افراد باشد و بتواند منجر به تغییر باورکرد و عملکرد شود بسیار پیچیده و پرهزینه است. 

وی اذعان داشت: در استان خوزستان که برخلاف اکثر شهرهای دیگر کشور سه پیک را تجربه کردند، استان خوزستان تا یک ماه و نیم اوایل دی ماه دو موج را تحمل کرده بود. لیکن از اوایل دی ماه وقتی شدیدا رعایت دستورالعمل ها کاسته شد و در برخی از استان های استان خوزستان، به زیر ۵درصد رسید، با بدشانسی مواجه شدند و از کشور عراق، ویروس جهش یافته انگلیسی وارد شد و این دو عامل باشد که در عرض چند هفته، چندین برابر میزان همه گیری افزایش یابد و استان خوزستان که به لحاظ جمعیتی نزدیک به ۷درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهد، مدت مدیدی بیش از چند هفته ۳۰درصد از فوتی و ۲۵درصد از بستری های کشور را به خود اختصاص دهد. 

صادقانه بگویم، عملکرد آموزش کشور با تمام کمک های صورت گرفته، موفق نبوده است

حریرچی همچنین گفت: صادقانه باید بگویم، عملکرد آموزش کشور با تمام کمک های صورت گرفته، موفق نبوده است. مهمترین مسئله ای که در مبارزه با کرونا و جلوگیری از زنجیره انتقال دچار نقصان است، افراد مبتلایی هستند که دوره قرنطینه خود را رعایت نمی کنند. در دوران قرنطینه از منازل خود خارج می شوند. در حالی که موثرترین و کم هزینه ترین روش در پیشگیری این بیماری است. طبق بررسی هایی که وزارت ارتباطات انجام داده است، کسانی که مبتلا بودند و به آنها اطلاع داده شده، ۷۰درصد آنها بیش از دو کیلومتر از منزل خارج شده اند و این یک فاجعه است. 

وی با بیان اینکه در عملکرد خود دو نقطه ضعف وجود دارد، گفت: یکی از نقطه ضعف های ما در آموزش است که نتوانستیم به آن فرد این باور را بدهیم که در این شرایط باید در خانه بماند و دیگری آنکه تعدادی از این افراد مبتلا به دلایل کسب درآمد و امرار معاش نمی تواند در خانه بماند. بنابر این شرایط اصلی ترین کار در «طرح شهید سلیمانی»، مسئله قرنطینه است و بسیجیان به افراد مبتلایی که به دلایلی نمی تواند در دوران قرنطینه خود در خانه بماند، کمک می کنند. 

راه حل اصلی مقابله با کرونا، ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون وسیع است

حریرچی عنوان کرد: راه حل اصلی مقابله با کرونا، ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون وسیع است. اقداماتی که در این زمان انجام می دهیم به تاخیر انداختن ابتلاء مردم و جلوگیری از ابتلای آنها به این بیماری و نوع جدیدتر آن است. خوشبختانه دست به زانو نهادیم تا واکسن به اندازه کافی تولید کنیم و در خرداد و تیرماه سال ۱۴۰۰، حجم های بالای ده میلیونی واکسن در دست خواهیم داشت و به سرعت خواهیم توانست به همت دانشمندان و جوانان ایرانی، مردم را واکسینه کنیم. 

وی افزود: قریب به اتفاق دستگاه ها در نهایت همکاری هستند، ولی برخی از محدودیت های به درستی شکل نمی گیرد و شاهد مثال ورود مسافرانی از کشورهایی مانند انگلیس و عدم نظارت صحیح بر آنها بود. 

تا واکسینه شدن از تجمع و تردد بپرهیزید/ تهویه سومین عامل مهم است

حریرچی گذراندن این مدت تا واکسینه کردن را مهم دانست وافزود: از مردم درخواست می کنم که تا شروع واکسیناسیون سه نکته مهم را عملی کنند. اول پرهیز از تجمع است . هر نوع تجمعی موجب افزایش سرعت انتقال ویروس می شود. دوم، پرهیز از تردد است. هر نوع ترددی موجب افزایش انتقال ویروس می شود. سومین عامل تهویه است که باید به آن توجه کرد. بدترین جایی که ویروس منتقل می شود مکان سربسته ای است که بیش از یک نفر در آن وجود دارد. 

وی با بیان اینکه سیستمی نداریم که بتواند تخلف افراد را شناسایی کرده و اعمال جریمه کند، درباره موج چهارم توضیح داد: موج چهارم بیماری کووید ۱۹ موجب نگرانی است این ویروس به هرکجا که وارد می شود سریع رشد می کند و در جامعه سریعا پخش می شود. 

برنامه «به وقت ایران» در فصل دوم با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیه کنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای ناصر خیرخواه روزهای یکشنبه و سه‌شنبه ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش می‌رود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز