واعظی در حاشیه جلسه هیأت دولت:
دولت براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری عمل میکند/ عملکرد روز دوشنبه مجلس برای ما عجیب بود/ برای تعیین تکلیف لوایح FATF حاضر به هرگونه همکاری هستیم
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه برجام باید منافع ما را تأمین کند، گفت: تلاش ما بر این است که براساس آنچه که مقام معظم رهبری رهنمود دادند، عمل کنیم و تلاش خواهیم کرد که روی اصول کشور بایستیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود واعظی در حاشیه جلسه هیات دولت در خصوص اظهارات مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از توقف اجرای پروتکل الحاقی از سوی ایران، گفت: ما از ۵ اسفند براساس قانون پروتکل الحاقی را که داوطلبانه در برجام پذیرفته بودیم را متوقف کردیم؛ طبیعی است که نه برای آژانس و نه برای اعضای برجام خوشایند نیست و سران کشورها ابراز تأسف کردهاند اما به هر حال دولت مصمم بود که قانون کشور اجرا شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: اگر قصد دارند که همه چیز به روال صحیح بازگردد لازمه آن این است که طرفهای مقابل به برجام پایبند باشند و همچنین ۱۵۰۰ تحریمی که دولت ترامپ علیه ملت و حکومت ایران وضع کرد، لغو شود. ما مصمم هستیم که برجام باید منافع ما را تأمین کند بر این اساس تلاش ما بر این است که براساس آنچه که مقام معظم رهبری رهنمود دادند، عمل کنیم و تلاش خواهیم کرد که روی اصول کشور بایستیم.
وی گفت: ما یک بار با آژانس صحبت کردیم و مدارک مربوط به گذشته است و عملاً آنچه که گفته میشود موضوع جدیدی نیست یعنی از زمانی که جمهوری اسلامی مذاکرات را با آژانس شروع کرده است، هیچ اتفاق جدیدی نیافتاده است.
واعظی ادامه داد: انتظار ما این بود که اگر قصد تعامل دارند، قبل از توهین به دولت در مجلس باید این کار را میکردند و جلسه میگذاشتند. عملکرد مجلس در روز دوشنبه برای ما عجیب بود؛ آنچه که ما انجام دادیم، طبق قانون بوده است و برای ما مهم بود که به کشورهای خارجی بگوییم که دولت جمهوری اسلامی قانون های داخلی را اجرا میکند و به تبع آن قوانین خارجی را نیز اجرا خواهد کرد.
وی بیان کرد: بنابراین اصرار دولت بود که این قانون اجرا شود و به خوبی اجرا کردیم و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی جلسه گذاشت که آقای قالیباف نیز در آن جلسه حضور داشته و آنچه که مصوبات جلسه بوده و به تأیید رهبری رسیده است، به رئیس مجلس نیز ابلاغ شده است. ما فکر میکردیم با توجه به اینکه رئیس مجلس در تمامی مراحل بوده است، گزارشی از آنچه که اتفاق افتاده را به نمایندگان محترم انتقال دهند اما متأسفانه این کار صورت نگرفت و مجلس مدیریت نشد. بداخلاقی ها و تهمت هایی که به دولت زده شد و شرایطی به وجود آمد که در شأن مجلس و نظام نبود.
وی اضافه کرد: اگر تعامل نزدیک بین سه قوه باشد، مردم سود میبرند بر همین اساس با وجود اینکه امروز برای تعامل دیر است، اما ما استقبال می کنیم امیدواریم تذکرات رهبری آویزه گوش شود و اینگونه نباشد که هر مرتبه توهین کنند و سپس قصد اصلاح داشته باشند.
واعظی اظهار کرد: براساس آیین نامه داخلی مجلس هر یک از این اقدامات یک سیر دارد، اینکه در طول یک ساعت امضا جمع شد و کمیسیون بررسی کرد و بدون حضور نماینده دولت در صحن بررسی شد یک کار هیجانی است نه یک کار منطقی.
وی در خصوص ثبات قیمت بازار شب عید نیز گفت: قائم مقام در امور بازرگانی در وزارت صمت در بحث قیمتها تمرکز کردهاند؛ یک همکاری بسیار نزدیکی بین معاونت های ذیربط در وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین گوشت، مرغ، تخم مرغ و میوه صورت گرفته است. وزارت صمت میوه خریداری کرده است که اگر با کمبود مواجه شدیم در بازار مداخله کند تا قیمت کاهش یابد. من امیدوارم تلاشها موجب شود که قیمتها کاهش یابد و توزیع نیز به گونهای باشد که همه بتوانند نیازهایشان را برطرف کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره کنترل سفرهای نوروزی و اعمال محدودیت نیز بیان کرد: بستگی دارد که شرایط به چه صورت باشد. متأسفانه شاهد شیوع ویروس کرونای انگلیسی هستیم بنابراین اگر مردم همکاری کنند و شرایط آرامی داشته باشیم، گشایش ایجاد خواهد شد اما اگر شرایط سخت باشد، چاره ای جز محدود کردن نداریم.
وی درباره حوادث رخ داده در سراوان نیز گفت: اقدامات رسمی از ناحیه مردم تحت عنوان طرح رزاق صورت گرفته است که بتوانند به پاکستان سوخت بفروشند که متاسفانه گویا افراد دیگری هم از این دو مسیر سوخت را منتقل میکنند و از یک مسیر دیگر وارد میکنند. این بار قصد داشتند از مرز رسمی آن را وارد کنند که با پاکستانیها درگیر میشوند و نتیجه آن بروز درگیری و اخباری است که شنیده شده است. دیروز بعد از ظهر با آقای استاندار صحبت کردم و اعلام کرد که اوضاع آرام شده است.
واعظی در خصوص آخرین وضع کشتی توقیف شده کره جنوبی نیز گفت: کشتی توقیف شده کره جنوبی باید مراحل قانونی برای تخلف بررسی شود.
وی با اشاره به نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام با بعضی از اعضای دولت درباره دو لایحه پالرمو و سی اف تی، این دو لایحه را مهم ارزیابی کرد و گفت: شرایط بینالمللی تغییر کرده است و کشورهای مختلفی هم برای بعد از تحریم با ما تماس میگیرند که چگونه همکاریها گسترش پیدا کند.
وی با بیان اینکه حل این دو لایحه خیلی مهم است، گفت: بعد از برداشته شدن تحریمها کاری نکنیم که خود تحریمی داشته باشیم و مانع روابط بانکی شود. مساله پالرمو و CFT در دنیا به عنوان یک روال عادی مطرح است و امروز هم به غیر چند کشور تمام کشورهای دنیا به این مساله پیوسته اند. بنابراین اگر ما بخواهیم خودمان را منزوی کنیم کار درستی نیست.
رییس دفتر رییس جمهوری جلسه تعدادی از اعضای دولت با مجمع تشخیص مصلحت را خوب ارزیابی کرد و گفت: آقای دژپسند، زنگنه، ظریف، همتی و خانم جنیدی در جلسه حضور داشتند. هفته قبل هم در این مورد جلسه برگزار شده است.
واعظی اضافه کرد: این موضوع آنقدر برای آینده روابط خارجی به خصوص روابط بانکی مهم میدانیم که حاضریم هر طور که بخواهند همکاری و روشنگری کنیم که زودتر درتشخیص مصلحت نظام به تصمیم برسند و با توجه به شرایط امروز امیدواریم تصمیمی باشد که به اقتصاد کشور کمک کند.
رییس دفتر رییس جمهوری یادآور شد: همه مردم فهمیدند که دولت این دو لایحه را تصویب و پیگیری کرده است و در مجلس قبل هم تصویب شده و از شورای نگهبان هم عبور کرده و الان در مجمع تشخیص مصلحت است بنابراین چشم مردم به مجمع است که تصمیم بگیرد.
وی درپاسخ به سوالی مبنی بر پیشنهاد رییسجمهوری به مجمع و اینکه اطلاعات مربوط به راههای دور زدن تحریم را به FATF نمیدهیم، گفت: فعالیتهایی وجود دارد که در داخل کشور انجام میشود و امنیت آن را هم حفظ میکنید اما یکسری روابط خارجی وجود دارد که همه دنیا با هم انجام میدهند وقتی بانک ما با یک بانک خارجی کار میکند، نیاز است که در حد نُرم بینالمللی بتوانند باهم کار کنند. امروز هم در یک حدی این کار انجام میشود.
واعظی افزود: اینکه ما بخواهیم یک کالایی بخریم یا بفروشیم که یک کار سری و محرمانه نیست، بنابراین صحبتهایی که در گذشته انجام میشد این بود که در دوران تحریم که آمریکا با جنگ اقتصادی نمیخواهد ما کالا وارد کنیم و صادرات داشته باشیم، اگر بخواهیم از طریق FATF کار کنیم، ممکن است نمیتوانستیم تحریمها را دور بزنیم که البته ما به این مساله اعتقاد نداشتیم بنابراین کاری که برای دور زدن تحریمها میکردیم یک بحث است و کاری که انجام میدهیم بحث دیگری است.